Mucize (2015) Film Bilgileri & Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
3138782.jpg

Mucize (2015)

Türü: Dram
Yönetmen: Mahsun Kirmizigül
Senaryo: Mahsun Kirmizigül

Oyuncular:
Mahsun Kirmizigül
Talat Bulut
Seda Tosun
Erol Demiröz
Mert Turak

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Çekimleri İzmir Foça, Uşak, Kars ve Kağızman ’a bağlı bir köyde gerçekleştirilen “Mucize” Mahsun Kırmızıgül’ün dördüncü filmi. Kırmızıgül bu kez 1960′lı yıllarda sefalet içinde yaşayan, darbenin içinde debelenen Türkiye ’nin panoramasına ışık tutacak. Filmde, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikayesi anlatılıyor. 1960 ’lı yıllarda darbe döneminde geçen film, Egeli bir öğretmenin (Talat Bulut ’un) Anadolu’nun ücra bir köşesine sürgüne gidişini anlatıyor.

Filmin Fragmanı

Harika bir filmdi özenilerek yapılmış çok belli. Tebrikler Mahsun Kırmızıgül ve oyuncu ekibine. :)

Tek kelimeyle mükemmel bir film olmuş.Mahsun Kırmızıgül yine can alıcı bir film yapmış

Film 1960 yani darbe yıllarını çok iyi anlatıyor.Doğu köylerine hizmet yapılmıyor gibi gösterilmiş.Buna bazı milliyetçi arkadaşlar kızmış ama kesinlikle doğru o zaman bazı köylere hiç hizmet gitmiyordu.

Filmin ilk yarısı komedi ikinci yarısı ile dramla geçti.Benim bile bazı sahnelerde gözlerim doldu

Oyunculuklar hepsi muhteşem oynamış.Talat Bulut olsun Mert Turak olsun hepsi içten oynamış.

Kısaca izleyin izlettirin

8/10

İzleyenlerin bazıları aşırı övüyor, bazıları yerin dibine sokuyor. Merak ettim ama sinemaya gitmem tabii bu film için. Sadece berbat afişi bile sinemadan uzak tutmaya yetiyor. :):)

Bu filmi izleyipte yerenler, izlemem deyipte burun kıvıranlar bence ya filmden anlamıyorlar ya da zevksizler bence. :)

Eşkıya sahnesi ve saygı duruşu sahnesi varya hepsi oraya yoğunlaşmış.:)
Eşkıya sahnesi evet gözümden kaçmadı ama aslında orada gönderme vardı çok takılacak bir durum değil bence. Saygı duruşunda da dikkatimi çeken bir şey vardı ki bence o saygı duruşu gerçekleşmeliydi. :)

Eşkıya sahnesi evet gözümden kaçmadı ama aslında orada gönderme vardı çok takılacak bir durum değil bence. Saygı duruşunda da dikkatimi çeken bir şey vardı ki bence o saygı duruşu gerçekleşmeliydi. :)
Filmde Türk bayrağı nın dalgalanışını gösterdiler.Mustafa Kemal Atatürk`ü andılar birçok defa.Eşkıyadan kasıt adam kendisi dedi ya bağalar yüzünden çıktık birde o dönemde pkk nın p si yok.Tamamen karalama amaçlı.

Filmde Türk bayrağı nın dalgalanışını gösterdiler.Mustafa Kemal Atatürk`ü andılar birçok defa.Eşkıyadan kasıt adam kendisi dedi ya bağalar yüzünden çıktık birde o dönemde pkk nın p si yok.Tamamen karalama amaçlı.
O dönem şartlarını iyi bilmek gerekiyor. Kaldı ki eşkıyalar iyi gösterildi filmde tepki çekme sebebi bu olabilir. :)

O dönem şartlarını iyi bilmek gerekiyor. Kaldı ki eşkıyalar iyi gösterildi filmde tepki çekme sebebi bu olabilir. :)
Tabi böyle filme eşkıya sahnesi gereksizdi orasu ayrı konu ama pkk yı iyi birşey gibi göstermek kesinlikle yok :) Kaldı ki öyle olsaydı Türk bayrağı ve Atatürk ü anmazdılar :)

Tabi böyle filme eşkıya sahnesi gereksizdi orasu ayrı konu ama pkk yı iyi birşey gibi göstermek kesinlikle yok :) Kaldı ki öyle olsaydı Türk bayrağı ve Atatürk ü anmazdılar :)
Yok zaten orada hemfikiriz beni pek rahatsız eden bir şey yoktu filmde. Ama söylediğim unsurdan dolayı böyle düşünmüş olabilirler kanaatindeyim. :)

Bu filmde Tuba Büyüküstün yok @*Dream* niye inceliyorsun. :F

Yok zaten orada hemfikiriz beni pek rahatsız eden bir şey yoktu filmde. Ama söylediğim unsurdan dolayı böyle düşünmüş olabilirler kanaatindeyim. :)

Bu filmde Tuba Büyüküstün yok @*Dream* niye inceliyorsun. :F
Mahsun Güneşi Gördüm filminde Tuba ile çalışmak çok istemişti ama Tuba'nın Asi çekimleri yüzünden olmamıştı ondan Mahsun'u severim bir bakim dedim :A şaka bir yana filmi izledim bende çok beğendim Mahsun'un filmlerini beğeniyorum ben :)

Mahsun Güneşi Gördüm filminde Tuba ile çalışmak çok istemişti ama Tuba'nın Asi çekimleri yüzünden olmamıştı ondan Mahsun'u severim bir bakim dedim :A şaka bir yana filmi izledim bende çok beğendim Mahsun'un filmlerini beğeniyorum ben :)
Haha yani yine bir ilişiği varmış bizim hatunun :F