Öncelikle şimdiye kadar bu filmi izlememiş olmam, benim bu filme karşı yaptığım büyük bir ayıp olmuş...
Jeneriğinden itibaren güldürmeye başlayan, tarihin en başarılı absürt komedi filmlerinden birisi kesinlikle. Tek bir boş anı yok desem abartmış olmam herhalde.
Oyunculuklar, yönetmenlik, prodüksiyon gibi unsurlar filmin çekildiği döneme göre oldukça başarılı. Zaten bu tip bir film söz konusuysa, bu tarz unsurlardan bahsetmeye pek gerek yok. Ana odağımız senaryo, mizah, yapılan espriler ve diyaloglar gibi unsurlar ki bunlar da yine döneminin ötesinde. Zaten günümüzde dahi benim gibi filmi ilk kez izleyenler dahi gülüp, eğleniyorsa üzerine çok da bir söz söylemeye gerek yok.
Ben de en çok güldüğüm sahneleri yazayım en iyisi sırasıyla...
Dediğim gibi öncelikle jenerik çok eğlenceli...
Tabii ki ölü toplayıcı, tek bacaklı şövalye, Truva tavşanı planı (kahkaha attım.
), Kral Arthur'un (
) önüne çıkanlara kendisini tanıttığı sahnelerin tümü, üç soru soran büyücü, "Ni" reisler ve daha nice komik sahne...
Tüm bu faktörlerin yanı sıra mizahının o yıla rağmen korkusuzca olması da takdir edilesi, umarım bir gün ülkemizde de bu tarz korkusuzca kara mizah yapılabilir.
Son olarak devam filmini de öneririm...