Mesaj Sayıları, Forum Oyunları ve Konu Dışı bölümleriyle ilgili son karar!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,402
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi birkaç gün önce Forum Oyunları ve Konu Dışı bölümünün mesaj sayılarını arttırması kapatılmıştı. Bunun geçici bir gelişme olduğunu ve son kararın daha sonra verileceğini belirtmiştik.

Son kararı verirken herkesi memnun edecek ve bizim problemlerimizi çözecek bir yöntem bulunmaya çalışıldı. Fakat, bunun tamamen mümkün olması bildiğiniz gibi çok zor; muhtemelen yine memnun olanlar ve memnun olmayanlar olacaktır bu karardan.

İlk olarak bazı şeyleri açıklamak istiyorum. Bu ilk gelişme olduğundan beri forumda bir post kasma, mesaj kasma tartışması aldı başını yürüdü. Post kasmayı kısaca "forumda mesaj sayısını arttırmaya çalışmak için yoğun çaba harcamak" olarak tanımlayabiliriz. Açık konuşmak gerekirse özellikle forumun ilk kurulduğu dönemlerde biz üst düzey yöneticiler bile yaptık bu post kasma işini. Herkes de bir dönem yapmıştır. Post kasma, sadece Forum Oyunları veya Konu Dışı'ndaki konularla olur gibi yanlış bir anlayış olmuşmuş forumda. Oysa post kasma istenilen her bölümde yapılabilen bir şeydir. O tartışmanın yaşandığı konuda karşısındaki kişiyi "post kasmakla" suçlayan kişilerin bazılarını da ben çok iyi biliyorum ki bir dönem post kastılar.

Bir de mesaj sayısıyla övünen bazı arkadaşlar var. Bu da hiç doğru bir şey değil elbette. Mesaj sayısı sadece bir istatistiktir. Kişinin başarısını gösteren bir istatistik değildir. Olsa olsa kişinin aktivitesini gösterir. Yani 1000 mesajı olan birisi, 5000 mesajı olan birisinden daha başarılı olabilir.

Aslına bakılırsa bizim bu uygulamayı başlatmamızın asıl sebebi post kasma değildi. Herkesin mesaj sayısını arttırmak istemesi bence normal bir şey. Yıllardır adminlik yapan biri olarak söylüyorum, çoğu admin üyelerin çok mesaj atmasını ister. Ama burada dikkat edilmesi gereken nokta bu işlemi yaparken mesaj kalitesini düşürmemektir. Benim şikayetçi olduğum nokta son günlerde özellikle Forum Oyunları bölümünün olağanüstü şekilde mesaj yoğunluğuna sahip olması ve oradaki mesaj kalitesinin düşmesiydi. Oraya yazan kişilerin büyük çoğunluğu zevk almaktan çok mesaj sayısını arttırmayı düşününce tüm oyunların kalitesi düştü. Oyunlar sıkıcı bir hal aldı. Ayrıca son mesajların da önemli bir kısmını işgal ettiğinden bazı üyeleri rahatsız eden bir hale geldi. Bunun sonucunda da müdahale kaçınılmazdı.

Sebebini de açıkladığımıza göre şimdi alınan kararları açıklayabilirim:

1-Arşiv bölümümüz ikiye ayrıldı. Bunlardan birincisi Çöplük, diğeri ise Eski Bölüm Arşivi oldu. Bu iki bölümden Çöplük'ün mesaj sayısına etkisi kaldırıldı. Yani artık çöpteki mesajlar, mesaj sayısını arttırmayacak.

2-Konu Dışı bölümünün mesaj sayısına etkisi geri getirildi. Yapılan inceleme sonucunda Konu Dışı bölümünde birkaç konu dışında önemli bir sorun tespit edilmedi. Sorun teşkil eden birkaç konu çöpe gönderildi.

3-Forum Oyunları bölümünün mesaj sayısına etkisi geri getirildi. Bununla birlikte bölümde yeni düzenlemelere gidildi. Yeni düzenlemeye göre Forum Oyunları'na yeni konu açılması yönetici onaylı olacak. Böylece eğlence amacından çok post kasma amacı taşıyan konuların önüne geçilmiş olacak. Bununla birlikte bölümde yer alan pek çok eski ve yeni oyun çöpe gönderildi. Çok tartışılan sayı sayma oyunu da artık geçici konu olma özelliği taşıyacak. Yani konu, sayma işlemi bitene kadar devam edecek. Bittiğinde ise çöpe gönderilerek mesaj sayısına etkisi ortadan kaldırılacak. Ayrıca oyunlar daha sıkı şekilde denetlenerek eğlence amacından çok, post kasmaya hizmet etmeye başlayan oyunlar da çöpe gönderilecek.

En başta da söylediğim gibi herkesi memnun etmemiz imkansız, umarım en azından önemli bir kesimi memnun ederiz bu kararlarla. Foruma hayırlı olsun yeni kararlar. İyi forumlar herkese :)

zaten böyle bir karar bekliyordum:D
yazıyı başından sonuna kadar okudum hepsinde haklısın adminim:D