Merve Dizdar: "O Kızdıkları Kişi Değilim Ben!"

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
88bb.jpg


76. Cannes Film Festivali'nden 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüyle dönerek ülkemizi gururlandıran Merve Dizdar kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

"Kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan tüm kız kardeşlerine" ödülünü ithaf ettiği konuşmasında ülkesini kötülediği, söylediklerini kağıttan okuduğu gibi gerekçelerle bir kesimin eleştiri oklarına hedef olan Dizdar, Oksijen gazetesine verdiği röpörtajda gelen eleştirilere cevap verdi:

Röpörtajdan satır başları:
  • "Bu hissettiğim şeyi hayatım boyunca hiç hissetmedim. Benim mutluluğumdan çok daha önemli, çok daha büyük bir güç hissediyorum. Benim mutluluğum bir kenarda dursun, hiç önemli değil. Ülkemdeki herkesin mutluluğu daha önemli benim için. Hala tam olarak idrak edemiyorum ama herkes çok mutlu olduğu için çok mutluyum. Bundan ötürü gurur duyuyorum kendimle. Bir sporcu nasıl gidip ülkesini temsil ediyorsa öyle hissediyorum kendimi."
  • "Bu noktaya gelinceye kadar çok zorluklar yaşadım, o kadar iyi bildiğim şeyler ki bunlar. Ama kadınlardan daha güçlü bir varlık da bilmiyorum. Bunu öylesine söylemiyorum, o konuşmayı da öylesine yapmadım. Gerçekten bize çok güveniyorum ve bize çok inanıyorum ben. Her kötülükte mutlaka kadın bir yerden çıkıp umut oluyor. Bu umudu herkesin gözünde gördüğüm için çok mutluyum"
  • "Filmi de ilk defa Cannes’da izledim ve kendi kendime 'Bu muhteşem bir film. Mutlaka bir ödül alacak!' dedim. Kendim bir ödül alacağımı düşünmedim ama filmin bir ödül alacağını hissettim. Çok heyecanlıydım. İçimden 'Merve hayatını adadığın mesleğin en önemli festivalindesin. Riske etme. Ödül almam bence mümkün değil ama eskaza böyle bir şey olursa doğaçlamaya bırakma, konuşmanı yaz' dedim. Çünkü ben hitabette iyi biri değilim. O yüzden yazmak zorundaydım. Belki herkese basit gelebilir ama ağzımda tükürük bile kalmamıştı heyecandan, o kadar zor ki orada olmak. Benim İngilizcem maalesef ki çok iyi değil, Fransızcam da yok. Ama bu dillerde konuşabilsem bile kendi dilimde konuşmak isterdim. Oyuncuyum, istesem ezberleyip İngilizce yapabilirdim ama istemedim. Türküm ve bu ülkenin bir evladı olarak Türkçe konuşmak istedim."
  • "Çok üzücü. Neden biliyor musunuz? Hiç öyle bir niyetim yok, hiç öyle bir derdim yok. Konuşmamdaki her şey çok net. Beni anlamamış olmalarına çok üzüldüm çünkü o kızdıkları kişi değilim ben. Ülkeme böyle bir ödülle geldiğim için gurur duyuyorum. Türkiye’de bu ödüle layık görülen ilk kadın oyuncu benim. Bunun gururunu yaşıyorken, bu ödülü tıpkı Nuray gibi mücadele eden tüm kadınlarımıza armağan etmek istedim. Mücadele tek mi? Her kadın bambaşka bir mücadele içinde değil mi? Hepsi için çok güzel, hak ettikleri kadar güzel bir hayat diledim. Kimseye kötü bir şey demedim. Tam tersine çok içten iyi dilekler diledim. Tüm kadınlarımıza. Bu kadar mutluyken kalkıp ülkemi nasıl kötülemiş olabilirim? Anlamadım ki. Bence bu yorumları yapanlar filmi izleyip canlandırdığım karakter olan Nuray’ın hikayesine tanıklık edince ne demek istediğimi anlayacak"
  • "Düzgün eleştiriler başımla beraber ama bunu eleştiri olarak kabul edemiyorum. Bir kadın olarak bu seviyede alınabilecek en ciddi ödülü aldım. O yüzden tüm kadınlara armağan etmek istedim. Bu benim hayatımla ilgili bir konuşma. Bunu başka bir yerden anlıyor olmaları daha çok üzüyor. Düzgün eleştiriler başımla beraber ama bunu eleştiri olarak kabul edemiyorum. Yine de düzeleceğine inancım tam. Görecekler, düzelecek. Ne demek istediğimi anlayacaklar, ben inanıyorum buna."
 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok güzel açıklamış gerçekten kendini. Keşke bu açıklamalara gerek kalmasa. İnsanlara bir şeyleri kanıtlamak zorunda kalmasak. Tekrardan tebrik ederim. Bu ödül sonuna kadar hak eden bir isme gitti. Bravo.
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,894
Reaksiyon puanı
2,857
Puanı
360
Yaş
24
Kesinlikle ödülü sonuna kadar hak ediyordu. Bu açıklamayı yapmak zorunda kalması bile ülke zihniyetinin ne denli kokuşmuş olduğunu gösteriyor.
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,681
Reaksiyon puanı
56,838
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Çok güzel açıklamış kendini çok yanlış anladılar kızı ya
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,681
Reaksiyon puanı
56,838
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Kendisini Türk olarak tanımlaması şaşırtıcı.

Ödül törenindeki konuşmasının fiyasko olduğu gerçeği hâlâ değişmedi.

Yahu kim böyle dese aynı şeyi söyleyeceğim Türkiye de zorluk yaşayan insanlar yok mu kadınlar yok mu 2023 olmuş hala ölen kadınlar var şiddet gören kadınlar var ya daha geçen gün 2 yaşında çocuk ya çok tecavüze uğrayıp öldü ya Ersin bunu görmüyor olamazsın değil mi Merve bu tür zorluklardan bahsetti konuşmasında kötü birşey yoktu anlayın artık yahu