Merhaba? İsminiz?

Merhaba, İsminiz?

• Sadece İsmimi Söylerim.

• İsim ve soyisim birlikte söylerim.

• Sadece Soyisim söylerim.

• Yorum Yok.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

The_Erinch

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
37,325
Puanı
1,060
1743436055306.png

Merhaba;İsminiz?

Ahmet Atak

Atak da isminiz mi?

Hayır,soy ismim.

O zaman Bardağa İsminizi Ahmet Yazıyorum.

Sizce neden İsminiz diye sorduklarında; soyisimde söyleriz?

Hiç düşündünüz mü?

isidorada bir albatros Ekşi Sözlük kullacısının yorumu dikkati mi çekti?

27.08.2014 23:11

Müşteri hizmetleriyle konuşurken ismim sorulduğunda muhakkak soy adımla beraber söylüyorum. karşıdaki kişinin istediği sadece hitap ederken kullanacağı bir isim oysa. bunu neden yaparız?

* terslenme ihtimalini en az indirmek. söz konusu özel bir kuruluş da olsa durmadan tersleniyoruz. soy adımızı hazırda tutup, onu da telaffuz ediyoruz; bir yerde sıradayken tüm belgelerimizi hazırda bulundurmak gibi.

* masanın, tezgahın, kasanın arkasındakileri karşı kendimizi alçakta görmemize ilişkin bir atmosfer altındayız. sadece ad söylemeyi laçka bir davranış olarak addedebiliriz.

* karşı tarafın işini dalgınlıkla yapmaması için bir ültimatom gönderiyor olabilirz. gür ve anlaşılabilir bir sesle, tane tane biçiminde ad-soyad söyleyerek karşı tarafı silkeleriz.

kısacası her şekilde gerginiz. bir gün sturbucks'a gidersem ve ismim sorulursa, yukarıdaki özellikler gereğince "sel-çuk par-sa-dan" diyeceğimden eminim.

Ben kötü algılanmak istemem ama konudan bir şey anlamadım. İki kere okudum. Türkçem yetmedi belkide, yada günün yorgunluğumdan dolayı.
Aslında Avrupada belki farklı olduğu için,anlamamış olabilirsin.

Biri ismimizi sorduğunda; ismimizi söylemek yerine İsim ve soyisim birlikte söyleriz genelde.
Bunun nedenlerini sorgulamak istedim.

• Beğendim
Reactions: Dosi
Ben de ismim sorulduysa sadece ismini söyleyenlerdenim. Hatta 2 ismim olduğu için sadece bir tanesini söylerim. Ki çağrı merkezleri ile konuşurken genelde "hitap edebilmek için" ibaresiyle isim sordukları için soyisim söyleme gereği duymam.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Mekana göre değiṣiyor. Kafe veya bir etiket altında olmadığım bir yerde sadece ismimi söylerim, soyismimi normalde söylemem. Resmi yerlerde ikisinide söylerim onlar istemeden. Lakin burada resmi bir telefon görüṣmesinde ismimi sorduklarında sadece soyismimi söylerim not etmek istedikledinde.

• Beğendim
İsim soruluyorsa sadece ismimi söylüyorum, ad soyad isterlerse ikisini birden söylüyorum bu konuya hiç takılmamış ve şimdiye kadar üzerine düşünmemiştim değişik bir konuya imza atmışsın yine emeğine sağlık @The_Erinch :ok:

• Beğendim
İsim soruluyorsa sadece ismimi söylüyorum, ad soyad isterlerse ikisini birden söylüyorum bu konuya hiç takılmamış ve şimdiye kadar üzerine düşünmemiştim değişik bir konuya imza atmışsın yine emeğine sağlık @The_Erinch :ok:
Aynen ben de. Starbucks veya çağrı merkezi tarzı durumlarda sadece ismimi söylerim :)