Merdiven 6 => 1.Sezon => 2.Bölüm => TVen

rengarenk

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
94
Puanı
129
MERDİVEN 6
https://fav10.net/ff-senaryo-program-etkinlikleri/merdiven-6-1-bolum-tven-196191.html

BÖLÜM 2

(Sabahı zor eden mrt-06 güneş doğar doğmaz iki yan caddedeki kırmızı binanın önüne gelir. Bir süre kararsızlık yaşayan mrt-06 ilk kattaki ilk dairenin numarası olan 1 yazılı zile basar. mrt-06 birkaç kere zile bastıysa da karşılık gelmez. mrt-06 tam gitmek üzere hareket edecektir ki “Kim o?” diyen XanTier’in sesini duyar. “Benim. Ben. mrt-06. Dün akşam tanışmıştık.” der mrt-06. Bir süre yine tepki gelmez. Ardından otomatiğe basılır ve kapı açılır.)

XanTier’iN DAİRESİ

(mrt-06XanTier’e kardeşinin öldürülüş videosunu izletmiştir.)

XanTier: Off. Çok fena. Bu adamlar benim sandığımdan da kötüymüş.Bu öldürülen genç kim?
mrt-06: Kardeşim.
XanTier: Başın sağ olsun çok üzüldüm. Videoyu kopyaladın mı peki?
mrt-06: Evet. Odamda kopyalar. Akşam da mahalledeki arkadaşlara vericem birer kopya. Onlarda da dursun.
XanTier: İyi yapmışsın. Peki benden ne istiyorsun?
mrt-06: Bilmiyorum. Sadece sen bu aşağılık herifleri tanıyorsun sana gelmem gerekiyormuş gibi geldi.

(XanTier’den cevap gelmez. mrt-06 cdyi XanTier’in laptobundan çıkarır.)

mrt-06: Sen zaten bu heriflerden kurtulmaya çalışıyorsun. Başına bela almanı istemem saçmaydı. Buna hakkım yok. Gideyim ben en iyisi.
XanTier: Dursana bir nereye gidiyorsun? Daha cevabımı vermedim. Hem ben belayla sıkı arkadaşımdır.
mrt-06: Yani yardım ediyor musun?
XanTier: Ediyorum.
mrt-06: O zaman al şu cdyi. Sende de bir kopya olsun.

(XanTier mrt-06’ın uzattığı cdyi alır.)

HERHANGİ BİR ZAMAN-BİR CADDE

ozgur2113 kimsenin olmadığı karanlık bir sokakta yürüyordur. Bağrışmalar duyar. “Lütfen ateş etmeyin. Öldürmeyin beni.” Ses çok tanıdık gelmektedir. ozgur2113 etrafına bakar. İki adam mrt-06’ nın kardeşi 007At’a ateş ediyordur. Çok şaşırır. Çığlık atmak ister bağırmaya çalışır ama sesi çıkmaz. Daha sonra sesler kesilir. Etrafta tekrardan kimse yoktur. Korku halinde yürümeye devam eder. Yürürken önüne birdenbire 007At çıkar. ozgur2113 kalakalır. 007At “Hani benim bir abim de sendin. Beni neden korumadın ozgur2113 abi? Bir şeyler söylesene neden susuyorsun?” diye cümleler kurar. ozgur2113 konuşmak ister ama ağzından tek bir söz çıkamaz. Öylece donup kalmıştır.
007At konuşmaya devam eder. "Hadi ozgur2113 abidilini mi yuttun? Konuşşana susma! Benim yüzümden de!"

ŞİMDİKİ ZAMAN

Dün videoyu izledikten sonra sürekli bu şekilde kabuslar gören ozgur2113 korkuyla sıçrar yatağından. İşe gitmesi gerekmektedir ama gidecek durumda değildir.

MERDİVEN ALTINDAKİ PARK

(mrt-06 dönüşte xemrexxx’i Merdiven Altı’na çağırır. Sohbet etmektedirler.)
xemrexxx: Yeni tanıştığın birine güvenmen doğru mu mrt-06 ?
mrt-06: XanTier’e güvenmem lazım. Düşmanımı tanımam için güvenmem lazım.
xemrexxx: Sen öyle diyorsan… Elinde video var. Polise neden gitmiyorsun?
mrt-06: Bir şey değişeceğini mi sanıyorsun? Bu herifler çok güçlü belli. Bir kılıfına uydururlar her şeyi.
xemrexxx: Haklısın. Hızır EveN’e gösterdin mi videoyu?
mrt-06: Sabah uğradım. Kayığıyla açılmış yine. Akşam uğrarım.

(Susarlar. Sonra mrt-06 bir süre xemrexxx’e bakar. xemrexxx gerilir.)

xemrexxx: Nee? Ne bakıyorsun?
mrt-06: Ulan hala anlamıyorum. Senin gibi mimarlık okuyan geleceği olan biri bizim gibi gereksizler tayfasıyla ne diye takılır. Hep bir pisliğe sürükleniyorsun bizle.
xemrexxx: Yine mi aynı muhabbet. Siz benim gerçek dostlarımsınız. Bundan başkası yalan.

(O sırada xemrexxx’e “xemrexxx lütfen arama beni artık” diye mesaj gelir. Mesajı okuyan xemrexxx gerilir. mrt-06xemrexxx’in bu haline oldukça şaşırır.)

mrt-06: Ne oldu lan? Niye o kadar gerildin?
xemrexxx: Hiç yok bir şey.
mrt-06: Var bir şey var sende. Yakında çıkar kokusu.

AKŞAM OLMUŞTUR

MERDİVEN ALTINDAKİ PARK

Almila: Ne iyi oldu çağırdığın. İş sonrası sohbet iyi geldi.
dizi kolik: On gündür epey gerildik kızım. Senle şöyle biraz sohbet edelim dedim. Eee xemrexxx tarafında bir gelişme var mı?
Almila: Gelişme melişme yok. xemrexxx’in umru değilim ben. Kesin aklı başkasında.

(O sırada sokağın dizi kolik’e yanık serserisi S.G.A.T. gelir.)

S.G.A.T.: Nasılsınız güzeller? dizi kolik’im hayatımın anlamı nasılsın bakayım?
dizi kolik: Defol git S.G.A.T.!
S.G.A.T.: Bir öpücük ver de gideyim.
dizi kolik: Yürü git oğlum. Bak kötü olacak!
S.G.A.T.: Ulan biraz anana çeksene. Anası herkesle işi pişiriyor. Kızı naz peşinde.

(dizi kolik cebinden çakısını çıkarır. S.G.A.T.’ın üstüne yürür.)

dizi kolik: Defol git dedim aşağılık herif.
S.G.A.T.: Tamam güzelim tamam nasıl olsa görüşürüz elbet yine.

BİR OTEL

(O sırada dizi kolik’in sex işçisi olan annesi Prncss.. bir otel odasındadır.)

Prncss..: Vakit doldu aslanım. İzin ver de üstümü giyineyim.
kvp: Dur kadın daha doyamadım tadına!
Prncss..: Başka bir gün. Verirsin parasını doyarsın.
kvp: Nazlanma lan!

( Prncss.. kvp’nin elinden kurtulur. Yataktan çıkar.)

Prncss..: Bugün olmaz yiğidim. Kızımın arkadaşının doğum günü var. Yetişmem lazım.

(
Prncss.. üstünü giyinirken kvp yataktan kalkar. Prncss..’in saçından tutar.)

Prncss..: Napıyorsun be hayvan herif! Doğum gününe yetişmem lazım diyorum!

(kvp
Prncss..’e tokat atar. Prncss.. kalakalır.)

kvp: Merak etme yetişeceksin!

( kvp bir yandan
Prncss..’e tokat atmaya devam eder.)

MERDİVEN ALTINDAKİ PARK

(Almila ile oturan dizi kolik bir yandan da saatine bakar. Derken elinde pasta olan xemrexxx ozgur2113 ve XanTier belirir yanlarında. Neler olduğunu anlayamadan bakarken Almila hep beraber “İyi ki doğdun Almila.” Diye başlayarak doğum günü şarkısı söylerler.)

Almila: İnanmıyorum. Bugün 26 Temmuz mu? Hiç farkında değildim.

(Herkes Almila’yı tebrik eder. Sıra XanTier’a gelir.)

xemrexxx: Bu XanTierAlmila. Yeni arkadaşımız. mrt-06’nın kardeşinin katilini bulmamıza yardım edecek.
Almila: Memnun oldum XanTier. Sahi mrt-06 nerede?
xemrexxx: Gelirken videonun kopyalarını almayı unuttuğunu fark etti. Hepimize birer kopyasını verecekmiş. Önce Hızır EveN’e uğrayacak. Siz kutlamaya başlayın ben gelirim dedi.
Almila: Demek artık 6 kişiyiz?
xemrexxx: Aynen.

(xemrexxx oturdukları karşılıklı iki bankın üstüne 6 yazısını yazar.)

dizi kolik: Napıyorsun. O ne öyle?
xemrexxx: Madem artık ikinci bankı da üçledik. Bu banklar resmen bizimdir artık. 6 rakamı da tapusu olsun.
Almila:
Prncss.. ablam nerede bakayım gençler? Onsuz kutlamam doğum günümü.
xemrexxx: Gelecekti söz verdi ama aradık aradık ulaşamadık
Prncss.. ablaya. Beklemedik daha fazla bizde. Gelir elbet.

(O sırada yanlarına panik halinde mrt-06 gelir. Herkes şaşkın şaşkın mrt-06’ya bakar.)

ozgur2113: Noldu olum? Ne bu halin?
mrt-06: Cdler! Hiçbiri yoktu odamda eve gittiğimde?
dizi kolik: Nasıl olur? Nereye giderler?

(Herkes şaşkın bir halde birbirine bakarken o sırada parkın önüne bir araba park eder. Arabadan bir kadın dışarı atılır. Yüzü gözü yara içindedir. Yardım etmek üzere kadının yanına giderler. Kadının dizi kolik’in annesi
Prncss.. olduğunu anlayınca başta dizi kolik olmak üzere herkes dehşete kapılmış bir halde donup kalır.)

BÖLÜM SONU

Son düzenleme:
Yeni bölümü bekliyorum heyecanlı olacağından kuşkum yok :)

xemrexxx post: 1396973' Alıntı:
kvp dizinin kötü karakteri mi :A
neyse heyecanlı bir bölüm olmuş birkaç soru işareti de var :)

Pek iyi durmuyor valla buradan :D Soru işaretleri hep olazak buna inan :)

Reytinger post: 1396996' Alıntı:
Bölümler ilerledikçe heyecan artıyor.:D
Asıl heyecanı 5.6. bölümden sonraya saklıyorum :D

- - - Ekleme - - -

007At post: 1397003' Alıntı:
Bakmadığımı nerden çıkardın ki? :D GRY Yapım iyiymiş :D
İsmini jeneriğe eklediğimi vurgulamaya çabaladım da :D Pek yaratıcı bir yapım ismi :D

Hakikatten ben niye yardım etmemişim ya :D

Bölüm çok güzel olmuş yine ellerine sağlık :)

@kvp vay işi pişirmişin lan :F

- - - Ekleme - - -

Ellerine sağlık rüzgargülü güzel olmuş

- - - Ekleme - - -

Ellerine sağlık rüzgargülü güzel olmuş

- - - Ekleme - - -

pardon :F rengarenk dicektim