FK11 Memoirs of a Geisha / Bir Geyşanın Anıları (2005) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

1624709476002.png

Memoirs of a Geisha

Tür:
Dram, Romantik
Süre: 145 dakika

Yönetmen: Rob Marshall
Senaryo: Robin Swicord, Arthur Golden

Oyuncular:
Ziyi Zhang
Ken Watanabe
Michelle Yeoh

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.4/10
Rotten Tomatoes: 35%
Metacritic: 54/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

• Harika
Reactions: The_Erinch
Şimdi bu filmi izlemek için kitabınıda okumanız gerekir ama kitabından kopmayan bir yapıt.
Görselliği muazzam...

Çok oldu izlediğim ama etkinlik bahanesiyle ikinci kez gene bakacağım;

Filmde zaten Sayıriyi izlerken kilitleniyorsunuz..

Dipden en tepeye ne eziyetler çekerek geldiğini izliyorsunuz...

Bence muhakkak izlenmesi gereken bir film.

10 üzerinden 8,5

İki ortalama filmden sonra güzel bir film izleyebildim. Hikayesi ve işleyişi oldukça etkileyici bir filmdi. Müzikleride güzeldi.
Eleştireceğim kısım 9 yaşındaki kızın küçük yaşta kendisine iyi davranan yetişkin bir adama gönlünü kaptırıp bunu senelerce sürdürmesi oldu ve aslında adamda ozamandan beri kızı aklına koymuş. Hoş olmayan bir detay. Filmin sonunda kavuşmalarını izledik. Kız aşkına kavuştu ama kardeşine kavuşamadı. Herkesin ingilizce konuşması da biraz garipti.

7.5/10

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Japonların ilginç kültürlerinin önemli bir parçası olan geyşalar üzerine olmasıyla ilgi çekici bir filmdi. Fakat konusunu çok da iyi işlediği söylenemez. Uzun bir filmdi, buna karşın akıcı bir senaryosu yoktu. Teknik kalitesi ise gerçekten Oscarlık seviyedeydi ve birkaç ödül kapmayı bilmiş o yıl...

Bu arada Japonlarla ilgili bir filmin Amerikalı yapımcılar tarafından Çinli oyuncularla İngilizce konuşarak çekilmesi de filmin otantikliğini engelliyor ister istemez. Normalde Avrupa ülkelerinde İngilizce konuşulmasına falan çok takılmam ama Japonların çok sıra dışı bir dilleri olduğu için İngilizce biraz garip duruyor hakikaten...

5/10

Bugün izledim Japonların kültürleri olan Geyşaların hayatını bence güzel anlatmışlar çokta ilgi çekici buldum ben müzikleride çok güzel olunca ortaya çok güzel bir film çıkmış sıkılmadan izlediğim bir film oldu bana göre çok iyiydi bölüm bu arada ben zor oluyor diye türkçe dublaj izledim ona rağmen filmi sevdim

8/10

@Dosi eleştirdiğin kısma birşey söylemek istedim
o yaşta sadece ona davranışı etkiledi çünkü o ana kimse öyle davranmamıştı vede o öyle bir Geyşa olmak istemediği için içinde besledi bilmiyorum benim hoşuma gitti

Bu kültürü ne kadar doğru anlatmışlardır bilemem ama ben beğendim filmi. Harika bir senaryosu yoktu ama oldukça akıcı ve ilgi çekici bir filmdi. Keyifli bir 2.5 saat vakit geçirtti bana. Yüzeysel bir yorum olacak ama içerik hakkında değinmek istediğim bir şey yok. :A

7.5/10

Bir Japon kültürünü ve asırlardır süregelen bir geleneği çok iyi tanıtmışlar. Çoğu insanın kafasındaki Geyşa hayat kadını demektir algısını kırabilecek bir dili var. Aslında daha derinlikli bir olay olduğunu anlatmışlar.

Sayuri'nin küçüklüğünü oynayan kız çok tatlıydı. Onun sahnelerini daha güzel buldum. Yaşından büyük performans sergilemiş.

Filmdeki görüntü yönetmenliğini de çok beğendim. Harika görüntüler ve renkler izlettiler bize.

7/10

En sevdiğim filmlerden birisi, uzun sayılabilecek süresine rağmen başarılı senaryo ve kurgusuyla asla sıkmadan kendini izlettiriyor. Zaten filmin geyşalar üzerine olması bile tek başına filmin ilgi çekiciliğini arttıran bir unsur bana kalırsa...

Hem yönetmenlik hem de görüntü yönetmenliği son derece başarılı. Filmi izlerken üst düzey bir film izliyormuş hissiyatını alabiliyoruz bence, hemen her sahne bunu hissettirdi.

Eksi olarak ise birincisi Sayuri ile daha o çocukken tanışan Chairman, Sayuri büyüyüp yetişkin olduğu zamanlarda da fazlasıyla genç. Adam filmin başından sonuna hiç yaşlanmadı. Bu da biraz ikisinin arasındaki aşkın gerçekçiliğini sorgulatan bir durumdu. Sayuri ile Chairman'ın ilk karşılaşması Chairman biraz daha gençken olsa film çok daha etkileyici olabilirdi bence. Bu durum benim kafamda hep bir soru işareti oluşturdu maalesef. Bu yüzden filmin sonu da tam anlamıyla tatmin etmedi.

İkinci eksi ise filmin dili. Film tamamen Asya coğrafyasında geçiyor, dolayısıyla karakterlerin tamamının kusursuz bir şekilde İngilizce konuşması gerçekten tuhaf duruyor.

Bu iki husus dışında film gerçekten çok başarılı ve üst düzey bir film. Sayuri'nin gözleri gerçekten muhteşem bu arada belirtmek isterim. :A

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Filmi okuyoruz da, bir oyuncunun gözünden okumak daha iyi olur. Bizim bakış açımız sığ ve yabani olabiliyor, oyuncular işin ehli oluyor sonuçta. :A
Oyuncuların hepsini aynı kefeye koymamak lazım bu konuda. Sinefil olmayan bir sürü oyuncu var. Özellikle magazin oyuncularının çoğundan daha iyisindir sen. :A Tabii işinin ustası olan ve film kültürü gerçek anlamda çok iyi olan da bir sürü oyuncu var. :)

• Beğendim
Reactions: Araf
Oyuncuların hepsini aynı kefeye koymamak lazım bu konuda. Sinefil olmayan bir sürü oyuncu var. Özellikle magazin oyuncularının çoğundan daha iyisindir sen. :A Tabii işinin ustası olan ve film kültürü gerçek anlamda çok iyi olan da bir sürü oyuncu var. :)
Ben sinefil olanları diyorum tabii, yoksa aralarında film kültürü olmayan oyuncu da vardır elbette. :D NBC gelse mesela tamam işte. :A

• Güldürdün
Reactions: bazinga