MEB Çalışanından 'Öğretmen' Dizisine Tepki!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,741
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü, FOX'un yeni dizisi 'Öğretmen'e tepki gösterdi!

5e5fae1b5542801b6465d0c1.jpg

Çarşamba akşamı ekrana gelen ilk bölümü izleyiciden tam not alan ve sosyal medya da gündem olan; başrollerini İlker Kaleli, Ceren Moray, Afra Saraçoğlu, Serhat Kılıç, Serkan Keskin ve Şerif Erol'un paylaştığı 'Öğretmen' dizisi sosyal medya olumlu yorumlar aldığı gibi olumsuz yorumlar da aldı.

Olumsuz yorumlardan birisi de Milli Eğitim Bakanlığı Persenol Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'dan geldi. Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Öğretmen ne olursa olsun, sevgi çınarıdır. Kızarken bile o duyguyu sevgiyle besler. Şefkat ve edeple terbiye edendir, psikopat değildir. Adı: Öğretmen İçeriği sadece ve sadece kocaman bir fiyasko" ifadelerini kullandı.

• Güldürdün
Reactions: cookies
Hadi ordan be ilkokulda az sıra dayağı yemedik ne şevkati.

• Güldürdün
Reactions: Bully
Yani bizim ülkede böyle bir işe destek değil anca köstek yapılır o yüzden asla şaşırmadım. Ceza da verirler, hiç şaşırmayın yani. Fiyasko olan başka şeyler var keşke onlara yoğunlaşsalar :)

Son düzenleme:
Gerçekten inanılmaz, yine gelmiş saçma sapan malum tepkiler. Ancak tabii ki beklenmeyen bir şey değildi, şimdi RTÜK’te ceza verecektir daha. Sırada o var. Umarım dizinin senaryosuna ve karakterlere müdahale edilmez bunların üzerine...

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Sanat eserleri bağımsız eserlerdir. Onların insanların kendilerine eğitim verme veya hayatlarına etki etme gibi bir görevleri yoktur. Bazı eserler içerisine mesajlar gizler ve bunu çekip çıkarmak izleyiciye bırakılır. Bazıları ise bunu açık açık yapar. Bu bazen propagandaya yol açar, bazen de acı gerçeklere ışık tutar. Öğretmen dizisi bazı mesajlarını açık açık, bazılarını da gizleyerek veren bir açılış bölümü yapmış. Ve bu bir propaganda gibi değil insanlıkla ilgili dertleri olan bir mesajlar dizisi şeklinde yapılmış. Ki bu da devam edecek gibi duruyor. Ama bunlardan insanların etkilenip etkilenmemesi ve bu etkilenme sonucu hayatını değiştirmesi sanat eserlerinin problemi değildir. Kurgusal dünyada yapılan bir içerik gerçek dünyada kimseyi ama kimseyi alakadar etmez, etmemeli. Bu yüzden sanatın bağımsızlığı ve içeriğine kimse karışamaz... Bunları aşmadan düzgün bir toplum olamayız... O yüzden böyle işlerin aslında herkese ulaşmasına ve Tv'de yayınlanmasına karşıyım. Sonra böyle saçma sapan yorumlar ve tepkiler görüp sanatın kalitesini de yitiriyoruz. Yazık ki ne yazık...

Daha dizi başlamadan orijinalini izleyen @xBUGRAx böyle tepkilerin olacağını söylemişti. İzleyince ben de böyle boş karalamaların olacağını düşündüm. Maalesef ki ülkemizde “kurgu” ile gerçeği ayırt edemeyen kitle çok fazla. Hekimoğlu’ndaki sahne için bile ayağa kalktılar. Burada da Öğretmenleri yanlış gösteriyorlar diyorlar ama keşke dizinin asıl amacını, “özellikle liselerde akran zorbalığının ne denli arttığını, öğrencilerin öğretmenlerine bile saygısızlık yaptığını” anlasalar. Dizideki müdür polise olayı anlatırken “Akif Öğretmen’e öğrencileri ezik diyor” demişti. İşte asıl mesele burada.

Ülkede farklı işler yapılmasını isterler, farklı işler yapılınca da böyle ayağa kalkarlar.

ve beklenen zehirli ok gelmiştir.
dizimizin ömrü daha da uzadı teşekkürler Hamza

• Beğendim
Reactions: cookies
AHahahha Hekimoğlu'nun en saçma en gereksiz sahnesini bile meclis gündemine taşıyan millete makale niteliğinde eleştiri yapmayın:F Okunmuyor, okunmaz, okunsa bile anlaşilmaz :F @Silinmiş Üye

• Beğendim
Reactions: blacklion
Anlaşılıp anlaşılmamak gibi bir sorunu dert etmiyorum. Çünkü ne kadar ifade etsen de sana muhalif olan birisi varsa şayet her türlü karşı gelecek. Umrumda da değil okumamaları veya anlamamaları zaten sadece fikrimi belirtiyorum. :A
Hayır ya sadece sen değil şimdi birazdan twitter araştırması yapıcam. Eminim senin gibi uzun uzun yazanlar vardir:F

• Güldürdün
Reactions: blacklion