Matematik Bilgisi Fonksiyonlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Felon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Felon

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,298
Puanı
560
Arkadaşlar kız arkadaşımın proje ödevi ben dedim yaparım diye ama işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz ?

Konu : Bir Fonksiyonun grafiğinin bir noktasındaki teğetini ve normalini denklemini yazınız..

@xemrexxx @sokak sanati @Yiğitt @Çiğdem- @denizz19 @sürgünüm @Aserat @Harunnn60 @Bully @EFE UYSAL @mrt-06 @cookies @Polat Şaşmaz @GunesinOglu @beyazsoy @-KADİR- @takas @vadikızı @Yakamoz-Asi @papuleoo @Maskeli Fedai @destere @yatutarsa @gözlemci @ABAY_06 @china_shangai @pompy @Billy Kane @ozgur2113 @Forumdash @Ahmad @*YıldırıM* @batuhankaralar @RevaN @HachiKo @Titanium @kvp-medya @MelankoliK @hayret bi şey @Nisa @gizem ak @eskici @yigit_00 @eros @xdragxx @-potterhead- @dizimedya @Arslan Bey @Tolstoyevski @adımutlulukk @BesaleT @34rcp44 @Ice_Cool_23 @Tzira @berkann @cevaa @EnveR @*Dream* @olizvel @yakup09 @Danger UA! @KayıpSehir @S.G.A.T. @Master.1000 @dizi kolik @legolas9900 @DarkLeqenD @HarzeM @Mr.At @RüzgarGülü @Samanyolu24 @darksaal @semre @Amoureux @Reytinger @halukerogluFOX @gundix123 @GreatOttoman @Yasin93 @crazymurat31 @AlemTo @WesTxCoasT @Lordly @SelinÇ @ahmetbayramm @Fks14 @SERHAT3456 @Felon @ehsan7000 @38AhmetKK @Castei @ihearyourvoice @BuraK @tolgab @baranelif @soo @Prncss.. @kerim yavuz @Canol @MeteAli @HeisenBerg @nberkayozer @hızlı gonzales @Μαнoni @Jonsnow @orxan954 @PİKAÇU @monsion15 @etem @guvenmurathayranı @gizmo @primavera @utawleee @Cenation @serhatt @Mehmet_Cvkn @muffin @Mecnun C. @Mustafa K @123mn @OzaN

Cumaya kadar yapmam gerek ne olur yardım edin

ÖRNEK: f(x) = -x2 +x+6 ile tanımlı f fonksiyonunun apsisi x0=2 olan teğetinin ve normalinin denklemini yazınız. ÇÖZÜM: f fonksiyonunun grafiğine ait ve apsisi x0=2 olan noktanın ordinatı, y0 = f(x0) = f(2) = -(2)2 +2+6 = 4’tür. Öyleyse teğetin değme noktası (2,4)= noktasıdır. f ’(x) =-2x + 1 olduğundan teğetin eğimi; m = f ’(x0) = f ’(2) = -2.2+1 = -3’tür. Bir noktası ve eğimi bilinen teğetin denklemi, y- f(x0) = f ’(x0).(x-x0) ⇒ y – 4 = -3(x – 2) ⇒ y = -3x + 10 olur. Normalin eğimi -1 = 1 = 1 olduğundan, normalin denklemi; y – 4 = 1 (x – 2) ⇒ 1 x + 10 olur. f ’(x0) -3 3 3

ÖRNEK: f(x) = -x2 +x+6 ile tanımlı f fonksiyonunun apsisi x0=2 olan teğetinin ve normalinin denklemini yazınız. ÇÖZÜM: f fonksiyonunun grafiğine ait ve apsisi x0=2 olan noktanın ordinatı, y0 = f(x0) = f(2) = -(2)2 +2+6 = 4’tür. Öyleyse teğetin değme noktası (2,4)= noktasıdır. f ’(x) =-2x + 1 olduğundan teğetin eğimi; m = f ’(x0) = f ’(2) = -2.2+1 = -3’tür. Bir noktası ve eğimi bilinen teğetin denklemi, y- f(x0) = f ’(x0).(x-x0) ⇒ y – 4 = -3(x – 2) ⇒ y = -3x + 10 olur. Normalin eğimi -1 = 1 = 1 olduğundan, normalin denklemi; y – 4 = 1 (x – 2) ⇒ 1 x + 10 olur. f ’(x0) -3 3 3

cevap bu dimi grafik çizmemize gerek yok bunu yazsak puan alırız