2019 Marriage Story - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
5933030.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Marriage Story

Tür:
Dram
Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular:
Adam Driver
Scarlett Johansson
Laura Dern

Filmin Özeti:
Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Evlilkleri parçalanmak üzere olan bir yönetmen ve onun oyuncu olan karısına odaklanılan filmde, çifitn yıpratıcı boşanma süreçleri anlatılıyor.

Filmin Fragmanı:

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,078
Reaksiyon puanı
49,729
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yönetmenliğiyle, senaryosuyla, muhteşem oyunculuk performanslarıyla tam bir başyapıt. Onlarca yıl sonra bile anılacak, türünün en iyileri arasında gösterilecek bir film. Çok beğendim, büyük keyifle izledim. Oscar'ı kazanırsa gıkım çıkmaz. (En iyi erkek kategorisinde Joaquin'ciyiz orası ayrı. :))

Tam yorum: Marriage Story

9/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Gerçekten çok iyi bir film.

Film, evliliği ve boşanma sürecini ele alıyor genel olarak. Ancak bu iki konuyu oldukça farklı noktalardan ele alıyor. Genel geçer, alışılagelmiş şekilde işlemiyor. Ayrıca hem kadının gözünden, hem erkeğin gözünden bu sürece tarafsız bir şekilde bakılması oldukça etkileyici.

Filmin açılışında Nicole ve Charlie'nin hikayelerini, karakterlerini direkt öğreniyoruz. Böylece filme ve hikayeye doğrudan giriş yapmış oluyoruz. Ardından ikilinin boşanma sürecini, evli kaldıkları süre içerisinde birbirlerini nasıl yıprattıklarını, birbirlerini çok sevmelerine rağmen boşanma süresince nasıl değiştiklerine tanıklık ediyoruz.

Filmi farklı kılan noktalardan biri ise bir yandan boşanma aşamasında olan kadın-erkek ilişkisine tanıklık ederken; boşanma avukatlarının işin içine girmesiyle o sektörün iki insanı ne kadar yorduğunu, değiştirdiğini görüyoruz. Hepsinin de ötesinde aslında tamamen "para" üzerine kurulu olduğunu görüyoruz. Ne kadar büyük bir ekonomiye sahip olduğunu görüyoruz.

Boşanma süresince iki insanın ne denli değiştiğini/değişebileceğini gösteren en önemli sahne ise Scarlett Johansson'un canlandırdığı Nicole karakteri ile ve Adam Driver'ın canlandırdığı Charlie karakterinin evin içerisinde geçen karşılıklı sahnesi. İki oyuncunun muhteşem oyunculukları eşliğinde bu iki karakterin süreç içerisinde ne kadar değiştiklerine tanıklık ediyoruz adeta. Tek başına bu sahne bile kült olarak anılacaktır bundan sonra...

Spoilerlı kısımda değindim ama Scarlett Johansson ve Adam Driver gerçekten şov yapıyorlar. Scarlett Johansson bence "En iyi kadın oyuncu" için şu an favori konumunda zaten. Adam Driver ise alsa şaşırmam ancak Joaquin Phoenix'i ben bir adım önde görüyorum. Bu iki performansın aynı yıla denk gelmiş olması ise inanılmaz keyif verici...

Bunların da hepsi tabii ki yönetmen Noah Baumbach sayesinde oluyor, film tüm bu saydığım şeyleri gerçekten etkileyici çekimlerle, çekim açılarıyla ve sahnelerle yapıyor. Yönetmenin yeteneği sayesinde iki karaktere de tarafsız bir gözle bakabiliyoruz zaten.

Kısacası muazzam oyunculuk performanslarıyla, yönetmenliğiyle ve güçlü senaryosuyla oldukça başarılı bir film diyebiliriz Marriage Story için. 2019'un en iyilerinden kesinlikle.

Puan: 8.5/10
 

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Türünde bu diziden iyi benim bile izlediğim 3-4 tane yapım var bu tür filmleri çok izlemesem bile. Yine forumla ters düşmüşüm bu filmin puanı benim için en fazla 7 :D
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Günlere yayarak nihayet bitirebildiğim bir film oldu. İlk 70-80 dakikası itibariyle bu sene izlediğim en sıkıcı filmdi diyebilirim, The Irishman’i tek oturuşta bitirmeme rağmen bu film bir türlü akmadı. Tam bir Boyhood havası vardı, onu da sevmemiştim. Ancak kalitesiz olduğundan değil, ilk 70-80 dakikası herkese hitap etmediğinden sıkmış olsa gerek. Fakat devamında yani sonlara doğru ise film her kesim için kendini açtı, güzel bir şekilde ilerledi.

Bununla birlikte tam bir ödül filmi. Netflix yapımı olmasaydı kesin kazanırdı Oscar’i bile, yine kazanma ihtimali var ne yazık ki ve umarım Irishman gibi bir başyapıtın hakkını yemezler bu film için.

Scarlett Johansson için Oscar ve bugünkü Altın Küre hayırlısı olsun denilebilir, resmen yaşamış rolü. Adam Driver’i Star Wars’ta donuk ve başarısız buluyordum ama o da fazlasıyla iyi bir oyuncuymuş. Jaquen ile yarışacaklardır Oscar’da, fakat benim gönlüm tereddütsüz Robert de Niro’dan yana.

6.5/10
 
Son düzenleme:

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,923
Puanı
1,060
Bilindik bir hikaye ve düz bir filmdi bana göre ama oyunculuklar çok doğal ve güzeldi. Film ilk bir saati sıkıcıydı ve eşlerin karşılıklı diyaloglarından en beğendiğim kısım:
Birbirlerine sesini yükseltip tartıştıkları sahne iyiydi. Özellikle adamın, karısına; onun hastalanıp ölmesini istediğini haykırdığı sahne ve hemen o an duyduğu pişmanlık ve özür dileme sahnesi güzeldi. İki oyuncuda bazı sahnelerde çok iyi performans sergiledi.

Puanım 8/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,607
Reaksiyon puanı
62,924
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi izlemeden önce seveceğimi düşünmüştüm ve öyle de çıktı. Çok tanıdık bir hikaye olmasına rağmen hem hayatın içinden kopup gelmiş tarafı, hem de senaryo, reji ve oyunculukların kalitesi nedeniyle böyle br konudan böyle üst düzey bir film çıkmış olması takdir edilesi.

Senaryonun iki taraftan birini yüceltmeye çalışmaması da hoşuma gitti. Öyle ki Charlie'nin de Nicole'ün de kendince haklı ve haksız tarafları var ve bunların hepsini objektif bir şekilde ortaya koyduktan sonra tercihi bize bırakıyor. Ama ikisinden birini tutmayı istesem de yapamadım. Buradaki bazı yorumlarda sıkıcı olduğu söylenmiş ama katılmıyorum. Zaten boşanmaya çalışan bir çiftin hikayesinden ne gibi atraksiyonlar çıkabilir ki. Bence olabildiğince tekdüzelikten uzak ve bir şekilde anlatılmış ve bu da gayet yeterli.

Adam Driver ve Scarlett Johansson tek kelimeyle muhteşem. Malum sahnede ikisi de şov yapıyor ama o noktaya gelene kadar içten içe yaşanan acıları, tereddütleri, boşa giden yılları ve umutları, kendi istekleri peşinde koşmaya çalışırken çocukları için ayakta kalmaya çalışmalarını çok doğal bir şekilde yansıtmışlar. Erkek oyuncuda asıl favorim Joaquin Phoenix olsa da bir tarafım AD'nin harcanacağına üzülecek sanırım. Onların aksine Laura Dern de Oscar'a koşuyor ama o Meryem-İsa'lı tiradı haricinde ödüllük bir sahnesi yok bile. Ha tabii ki güzel oynamış ve karakteri de çok eğlenceli ama adaylıktan ötesine gitmesi ne kadar doğru bilmiyorum.

Herkes yazmış ama kavga sahnesi ve sondaki pişmanlık anı muhteşemdi. Yine başta Nicole'ün avukatına niye boşanma kararı aldığını anlatması, sonlara doğru Henry'nin okumayı Nicole'un Charlie hakkında yazdıklarıyla sökmesi ve bardaki sahne de güzeldi. O kadar olaya rağmen filmin sonunun yapıcı bitmesine ve arkadaş kalabilmelerine sevindim.

Kısacası en büyük aşkla başlayan ilişkilerin bile kişisel arzular yüzünden bozulabileceği gerçeğini yüze vuran anti-evlilik virali gibi bir film olmuş. :A Ha belki evliler veya bu süreci yaşamış olanlar için daha büyük anlam ifade edecektir ama sıradan bir izleyici olmam beğenmemi engellemedi şahsen. Mutlaka izlenmeli.

8.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,621
Reaksiyon puanı
9,604
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmin senaryosu bana göre çok iyi değildi ancak oyunculuklar yüzünden çoğu kişiye güzel geldi. Zaten baş rol ikilisi açılış sekansından itibaren beni hipnoz ettiler. Scarlet'in oyunculuğuna zaten hayrandım ama Adam Driver'ın bu kadar iyi bir oyuncu olduğunu bilmiyordum. Karakteri iliklerime kadar hissettim.

ScaJo bu rolle ödülü alır veya kaybeder belli olmaz her türlü sonuca saygı duyarım. Bana kalırsa Adam Driver bir sürpriz yapabilir. Phoenix üst düzey oynadı ama çok abartılan bir film yüzünden güme gidebilir performansı. Sonuç olarak çok çekişmeli bir ödül yarışı olacak.

8/10
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Filmi sonunda dün gece izleyebildim. Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Film açılış sahnesiyle bile hikayesini net olarak anlatmaya başlıyor ve sonra kendimizi o karakterlerin arasında buluyoruz. Scarlett Johansson ve Adam Driver muhteşem bir iş çıkarmış. İkisinin de yaşadıklarını sanki içimde hissettim.

Meşhur tartışma sahnesi kesinlikle muazzam bir sahne olmuş. İlişkinin ve o boşanma sürecinin çifti nasıl etkilediğini tüm gerçekliğiyle görüyoruz. İki oyuncu da aşırı güzel oynamışlar. Son sahnede ise ciğerimi bıraktım desem yeridir.

Boşanma avukatlarının devreye girmesiyle işler değişiyor ve iki tarafın da değişimi başlıyor.

Kısaca son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri olarak listeme adını yazdırdı bu film.

9/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bir drama başyapıtı. Çok kaliteli ve etkili bir film. Baştan sona bir çırpıda biten ve beni sonuna kadar içine alan baya iyi bir film. Destansı oyunculuklar, bilindik bir konudan çıkan etkili yönetmenlik ve etkili senaryo, etkili müzikler. Baştan sonra çok iyi bir sanat eseri. Konusu gerçekten sıradan. Ama bu sıradan konudan böyle bir film çıkarmak gerçekten herkesin yapabileceği bir iş değildir. Zaten bu yüzden evlilik dramalarının zirve yapımı diyebiliyorum bu filme. Filmin avukatlık sektörünün insanlar üzerindeki etkisine attığı bakış gerçekten çok çarpıcı. Ve bu durum filmin etkisini ve tarzını başka bir boyuta çıkarıyor zaten. Baştan sonra giden süreç öyle bir noktaya geliyor ki o zirve sahnede işler çığırından çıkıyor.

İşteo zirve sahnede Scarlett Johansson'la Adam Driver olayı başka boyuta taşıyor. Tabi sadece o sahnede değil ikisi de baştan sona şiir gibi oynamış. Scarlett Johansson öyle bir oynamış ki her sahnesi olay diyebilirim. Gerçekten kariyer zirvesi ve mükemmel bir zirve bu. Adam Driver da keza aynı şekilde müthiş bir zirve. İkisi de filmde öyle bir iş çıkarmış ki karakterlerinin arasındaki git geller, çekişmeler, geçmişte yaşananlar her şey ama her şey bize tüm vuruculuğuyla geçiyor ve çok vurucu bir finalle nokta koyuluyor. Hem de ne nokta...

Yılın en iyi ilk 5 filminden birisi benim açımdan. Sıralamamda oldukça yukarılarda yer aldı ve almaya devam edecek gibi duruyor. 2019'un mükemmelliğinde etkisi yadsınamaz. Oscarda alacağı her ödüle canı gönülden destek vereceğim ama 0 çekmesi çok yüksek ihtimal ve bu çoook üzücü, özellikle Scarlett için...

9/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Yine netflix(?) yine abartı show...

Oyunculuklar (yer yer) övgüyü hak edebilir ama bütüne baktiğiniz zaman elle tutulan birşey yok. Sanki samanı süslemişler ve biz onu yemişiz. Görüntüye bakıp güzeldi demişiz gibi. Ne yedik saman...

Adam Driver gerçekten çok iyiydi. Scarlett'in boş ve anlamsız çıkışan karakteri beni rahatsız etti. Adamın canlandırdıgı karakterle bağ kurabiliyorsun. Ama kadının ne istediğini tam anlamdıramıyorsun.
Hem boşanmak istiyor hem de adamı seviyor ve ağlıyor. Kadınlar ne ister sorusu burda devreye giriyor galiba.

Filmde tek hoşuma giden şey filmin rengiydi :X
Spoiler dişina yazmam doğru mu bilemem ama filmde sadece boşanma davasını konu ediniyor. Ne başi var ne sonu.

Seyirlik ama bu kadar övgüyü hak etmeyen film 6.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Bu tarz ilişkiler üzerine kurulmuş filmler pek ilgi alanımda değiller. Oscar döneminde karşıma çıkmasalar kolay kolay da izlemem açıkçası. Yorumları, puanları falan çok olumlu değilse sıra gelmez en azından izlememe.

Ama bu film, kendi türünde baya başarılı. İçinde çok iyi diyaloglar barındırıyor. Zaten öne çıkan birkaç sahne var, onlar daha önce de yazılmış, tekrarlamama gerek yok. Adam Driver da Scarlett Johansson da muhteşem performanslar sergilemişler. Film iki kişinin şovu üzerine kuruluyken, onların değil de Laura Dern'in Oscar alması da ilginç oldu. Onun da performansı başarılıydı ama tabi rakiplerle de ilgili bir durum. Erkek tarafında Joaquin'in efsane Joker performansı vardı zaten. Kadın tarafında ise Judy'i izlemediğim için kazananla karşılaştıramayacağım ama Scarlett Oscar'ı alsın isterdim :(

Yalnız çocuklu bir ailenin boşanma sürecini işleyen filmde çocuğun daha etkili olmasını beklerdim ben. Filmdeki ağırlığını çok az buldum. Nicole'un annesi ve kardeşi de çok gerekli karakter değillerdi. Olmasa da olurlardı bu filmin içinde bence.

8/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bu tarz ilişkiler üzerine kurulmuş filmler pek ilgi alanımda değiller. Oscar döneminde karşıma çıkmasalar kolay kolay da izlemem açıkçası. Yorumları, puanları falan çok olumlu değilse sıra gelmez en azından izlememe.

Ama bu film, kendi türünde baya başarılı. İçinde çok iyi diyaloglar barındırıyor. Zaten öne çıkan birkaç sahne var, onlar daha önce de yazılmış, tekrarlamama gerek yok. Adam Driver da Scarlett Johansson da muhteşem performanslar sergilemişler. Film iki kişinin şovu üzerine kuruluyken, onların değil de Laura Dern'in Oscar alması da ilginç oldu. Onun da performansı başarılıydı ama tabi rakiplerle de ilgili bir durum. Erkek tarafında Joaquin'in efsane Joker performansı vardı zaten. Kadın tarafında ise Judy'i izlemediğim için kazananla karşılaştıramayacağım ama Scarlett Oscar'ı alsın isterdim :(

Yalnız çocuklu bir ailenin boşanma sürecini işleyen filmde çocuğun daha etkili olmasını beklerdim ben. Filmdeki ağırlığını çok az buldum ben. Nicole'un annesi ve kardeşi de çok gerekli karakter değillerdi. Olmasa da olurlardı bu filmin içinde bence.

8/10

Aman aman nereye geldik... :eek:
 
  • Güldürdün
Reactions: MasacRE