2013 Man of Steel / Çelik Adam (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060
0770828.jpg

Çelik Adam - Man of Steel (2013)

Türü: Aksiyon, Macera, Fantastik
Yönetmen: Zack Snyder
Senaryo:
David S. Goyer, Christopher Nolan, Jerry Siegel
Oyuncular:
Henry Cavill
Amy Adams
Michael Shannon
Diane Lane
Russell Crowe
IMDb Puanı: 7.5 (266,097 oy)​
Filmin Özeti
Süper kahramanlar arasında en çok tanınan ve en çok saygı gören Superman''dir. Clark Kent / Kal-El (Henry Cavill) hayal edilemeyecek güçlere sahip olduğu için kendisini yabancılaşmış hisseden yirmili yaşlarında bir gazetecidir. Yıllar once gelişmiş gezegen Krypton''dan Dünya''ya getirilmiş olan Clark sürekli kendisine "Niçin buradayım?" sorusunu sormaktadır. Üvey anne babası Martha ve Jonathan Kent''in değerlerine göre büyütülmüş olan Clark kısa süre içinde süper yeteneklere sahip olmanın çok zor kararlar almak anlamına geldiğini fark eder.

Dünya tam da dengeye ve istikrara ihtiyaç duyarken, saldırıya uğrar. Clark''ın yetenekleri barışı sağlamak için mi yoksa sonunda bölmek ve fethetmek için mi kullanılacak? Clark sadece dünyanın son umut ışığı olmak için değil aynı zamanda sevdiklerini korumak için de Superman olmuş olmalı...​
Filmin Fragmanı

 
Filmi bugün izledim. Daha doğrusu bugün tamamladım. Film beklentilerimi karşılayamadı, vasattı bence.

Bazı kısımları çok hoşuma gitti ve kendine bağladı ama gerisi gelmedi. Özellikle sonlarında aşırı sıkıldım. Boş boş uzun, sıkıcı aksiyon sahneleri aşırı soğuttu filmden.

Yönetmen Zack Snyder'in ilk izlediğim işi olan 300 en sevmediğim filmler arasına girmişti bu filmi de sevemedim. Kara listeme eklemem gerekiyor sanırım kendisini. :)

Olumlu olarak söyleyebileceğim ise oyuncular çok iyiydi. Başta Amy Adams; Kevin Costner, Russell Crowe, Henry Cavill, Diana Lane falan gayet iyiydiler.

Sonuç olarak yer yer beğendiğim kısımları olsa da genel olarak boş bir filmdi. Unutmadan Oscar açısından da değerlendirme yapmam gerekirse; büyük kategorilerde zaten hiç şansı yok da teknik kategorilerde de şansı yok gibi geldi. Görsel efektler ödüllük değildi, yer yer vasattı bence. Bu kadar büyük bir prodüksiyona yakışmıyordu. Adaylık alırsa ses kurgusu ve ses miksajından alabilir ki hiçbir adaylık almasa bile gayet normal karşılarım.

Puanım: 6/10
 
Birkaç gün önce izledim filmi bayağı erteledim bu filmi izlemeyi çünkü Superman sevdiğim bir kahraman değil ve film hakkında olumsuz yorumlar fazlaydı ancak Batman v Superman filminden önce izlemem lazımdı. Ben de katılıyorum birçok şeye senaryo olarak zayıftı film bence de. Efektler ve görüntüler hoştu. Zack Snyder'ın o konuda sıkıntısı yok zaten. 300'ü de beğenmiştim ben hatta bu filmden çok daha beğenmiştim. Henry Cavill Superman rolüne oldukça yakışmış ancak biraz daha uzun boylu biri olmalıydı oynayan kişi bence. Gelecek filmde Batman'in boyu 1.92, Suuperman ise 1.85.

Batman v Superman'i sabırsızlıkla bekleyen biri olarak beni biraz korkutmadı değil bu film. Ama senaryoya Batman girdiğinde o filmin kötü olma ihtimali yok. Ben Affleck'in de çok yakıştığını düşünüyorum role. Fragmanları da iyi düzeyde filmin, umarım Zack Snyder üstüne koymuştur Batman v Superman'de. Yoksa benim için çok büyük hayal kırıklığı olacak o film.

7/10