2014 Maleficent / Malefiz | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1587310.jpg

Malefiz - Maleficent (2014)

Türü: Aksiyon, Macera, Aile, Fantastik, Romantik
Yönetmen: Robert Stromberg
Senaryo: Linda Woolverton, Charles Perrault, Jacob Grimm

Oyuncular:
Angelina Jolie
Elle Fanning
Sharlto Copley
Lesley Manville
Imelda Staunton

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Disney, 1959 klasiği “Uyuyan Güzel”in en ikonik kötü karakterinin anlatılmamış hikâyesi olan “Maleficent”ı sunar... Görkemli siyah kanatlara sahip güzel, saf ve genç bir kadın olan Maleficent, barışçıl bir orman krallığında büyüdüğü için sakin bir hayata sahiptir; ta ki bir gün insanlardan oluşan istilacı bir ordu gelip, toprakların uyumunu tehdit edene kadar... Maleficent, topraklarının koruyucusu olur ama acımasız bir ihanete uğrar ve bu yüzden o saf kalbi taşa dönüşür. İntikam hırsıyla dolan Maleficent, insanların kralıyla destansı bir savaş verir ve sonuç olarak yenidoğan çocuğu Aurora’yı lanetler. Çocuk büyüdükçe Maleficent, Aurora’nın krallıkta başarıyı ve Maleficent’ın gerçek mutluluğunu sağlayacak anahtar olduğunu fark eder.

“Maleficent,” 1959 klasiği “Uyuyan Güzel”in en ikonik kötü karakterinin anatılmamış hikâyesinde, Maleficent’ın kalbini taşlaştıran ve onun, bebek Aurora’yı lanetlemesine yol açan olaylar anlatılıyor.

Filmin Fragmanı

angelina jolie hatrına bakayım dedim ama görüntüler harika, muhteşem bir masal.. bildiğimiz bir masalın kötü karakteri temel alınmış ama ortaya güzel bir film çıkmış , görüntüler harika ,animasyonlar efektler harika . malefiz rolündeki angelina jolie dahada harika.. hele bir sevimli kız var elle fanning çok sempatik nede olsa ablası dakota :)
masallları dinlemeyide severim izlemeyide çünkü sonu mutlu biter :)
perileriyle, uçan kelebekleriyle, insana ata kuşa ejderhaya dönüşen karğasıyla, konuşan ağaçlarıyla kötü ve iyi karakterleriyle izlerken mutlu oldum:)
uyuyan kızı uyandıracak prens olması gerekiyordu ama uyandıran yine malefiz in iyi yüreğiydi, kıza beslediği sevgiydi..sondaki söz heralde çarpıcıydı gerçek sevgi ? gerçek aşk değilde gerçek sevgi vurgulanmıştı
krallıkları anca ya kahramanlar yada çok zalim krallar birleştirir efsaneside gerçek olmadı, yine krallığı birleştiren hem iyiliği hemde kötülüğü temsil eden malefiz oldu , insanlar hem iyi hemde kötü olabiliyor gri tonları var... siyah veya beyaz değil hiçkimse ...

puanım = 8

20651032.jpg

Çok başarılı bir fantastik film olmuş; gerek senaryo, gerek kurgu, gerekte görsel olayı iyi işlemişler ve yapmışlar. Filmde mükemmel bir masal dünyası içindeyiz. İçinde çok güzel mesajlar barındıran, önyargılarımızla yaklaşmadan önce işin bir de diğer kısmını düşünmemizi tembihleyen, Angelina Jolie'nin de Maleficent'in "yumuşak yönünü göstermek istemeyen" tavırlarını çok çok güzel canlandırıldığı masal tadında film.​

Uyuyan güzeli bu kadar farklı yorumlayan bir film görmemiştim, gerçek sevgi sadece karşı cinse duyulan değilmiş. Yani kısacası biçok mesaj var çıkarabileceğimiz. Kız ve erkeklerde olan aşk yoktur dünyada sadece, anne aşkı baba aşkı çocuk aşkı kardeş aşkı arkadaş aşkı falan da oluyormuş.:)

Angelina jolie ''Kadınlar Şarap gibidir...'' lafının ispatı 8/10

Filmin sonunda çalan şarkı ''Lana Del Rey-Once Upon a Dream'

20651032.jpg

Çok başarılı bir fantastik film olmuş; gerek senaryo, gerek kurgu, gerekte görsel olayı iyi işlemişler ve yapmışlar. Filmde mükemmel bir masal dünyası içindeyiz. İçinde çok güzel mesajlar barındıran, önyargılarımızla yaklaşmadan önce işin bir de diğer kısmını düşünmemizi tembihleyen, Angelina Jolie'nin de Maleficent'in "yumuşak yönünü göstermek istemeyen" tavırlarını çok çok güzel canlandırıldığı masal tadında film.​

Uyuyan güzeli bu kadar farklı yorumlayan bir film görmemiştim, gerçek sevgi sadece karşı cinse duyulan değilmiş. Yani kısacası biçok mesaj var çıkarabileceğimiz. Kız ve erkeklerde olan aşk yoktur dünyada sadece, anne aşkı baba aşkı çocuk aşkı kardeş aşkı arkadaş aşkı falan da oluyormuş.:)

Angelina jolie ''Kadınlar Şarap gibidir...'' lafının ispatı 8/10

Filmin sonunda çalan şarkı ''Lana Del Rey-Once Upon a Dream'

öylesine başlamıştım filme ama gerçekten çok hoştu izlemkten zevk aldım :) angelinada her role yakışıyor güzel kadın :)

Angeline jolie çok sempatikti kesinlikle. Bu kadar karizmatik bir kadın görmedim. Bu rol için biçilmiş kaftan kesinlikle.:)
ben tıfıl kızıda sevdim çok sempatik çıkmış :) zaten başka syacağımız karakter yoktu bir üçlü periler vardı birde stefan adlı vasat oyuncu işin yüzde 80 nini malefiz götürmüş, kalan kısmıda auroranın :)

ben tıfıl kızıda sevdim çok sempatik çıkmış :) zaten başka syacağımız karakter yoktu bir üçlü periler vardı birde stefan adlı vasat oyuncu işin yüzde 80 nini malefiz götürmüş, kalan kısmıda auroranın :)
Disney her zamanki gibi efektleri harika yapmış. O dünyayı öyle bir yansıtıyor ki sanki içinde yaşıyormuşum gibi hissettim.:)

Uyuyan güzel'in uyandırılmasınında prensin öpmesiyle uyanmasını beklemedin mi?:)

Disney her zamanki gibi efektleri harika yapmış. O dünyayı öyle bir yansıtıyor ki sanki içinde yaşıyormuşum gibi hissettim.:)

Uyuyan güzel'in uyandırılmasınında prensin öpmesiyle uyanmasını beklemedin mi?:)
aynen beklenti o yöndeydi
hatta prens olmayınca bu sefer içimden bir ses yoksa karğamı gerçek aşık dedim karğadan öyle bir hamle bekledim ama yine işi çözen malefiz oldu :)

cok garip ama ben nedense angelindan hic hoslanmiyorum.simdiye kadar abartisiz 1000 film seyr etmisimdir.belkide hepsi kaliteli,populer degillerdir ama angelinanin hic bir filmine bakmadim.hatta izlemek icin afiste onun oldugu filmleri gordugumde hemen gecerdim.ama artik nerdeyse tum filmleri izledigim icin caresiz kalip bu filmi izledim.dogrusu filmi cok sevdim.ilginc ama angelinani bu filmde kesf ettim.aslinda film bana cok kisa geldi.doyamadim.oysa fantastik filmler hep uzun surer.7.5/10

İzleyeli baya oldu ama yorum yapmayı atlamışım. (Bu filmi izlediğim günlerde günde 2-3 film izliyordum. :D)

Yorumumu aynen kopyalayım buraya da:

Masalsı filmleri genellikle sevmişimdir fakat Angelina Jolie’den pek hoşlandığımı söyleyemem. Bu nedenle filmi izlememe konusunda epey direndim fakat en sonunda dayanamayarak izledim. İyi ki de izlemişim, izleyeni pişman etmeyecek filmlerden biri Maleficent…

Film, hepimizin çok iyi bildiğini düşündüğünü bir masalı oldukça farklı bir şekilde ele almış. Yani bildiğimiz masallardan farklı bir masal Maleficent. Pek çok büyük filmin perde arkasında teknik rollerde görev alan Robert Stromberg, ilk yönetmenlik deneyiminde hiç fena bir iş çıkarmamış.

Angelina Jolie başarılı ama ödüllere oynayacak kadar iyi olmadığı açık. Bu nedenle Altın Küre’de adaylığı kaçırmasına sevindim.
Sonuç olarak iyi sayılabilecek bir masal filmi Maleficent ama büyük beklentilere kapılmayın çünkü beklentilerinizi karşılamaya filmin gücü yetmeyebilir.

6/10

Orijinali şuradaydı: http://izleryazar.com/kisa-kisa-2014-filmleri-3/

İzleyeli baya oldu ama yorum yapmayı atlamışım. (Bu filmi izlediğim günlerde günde 2-3 film izliyordum. :D)

Yorumumu aynen kopyalayım buraya da:

Masalsı filmleri genellikle sevmişimdir fakat Angelina Jolie’den pek hoşlandığımı söyleyemem. Bu nedenle filmi izlememe konusunda epey direndim fakat en sonunda dayanamayarak izledim. İyi ki de izlemişim, izleyeni pişman etmeyecek filmlerden biri Maleficent…

Film, hepimizin çok iyi bildiğini düşündüğünü bir masalı oldukça farklı bir şekilde ele almış. Yani bildiğimiz masallardan farklı bir masal Maleficent. Pek çok büyük filmin perde arkasında teknik rollerde görev alan Robert Stromberg, ilk yönetmenlik deneyiminde hiç fena bir iş çıkarmamış.

Angelina Jolie başarılı ama ödüllere oynayacak kadar iyi olmadığı açık. Bu nedenle Altın Küre’de adaylığı kaçırmasına sevindim.
Sonuç olarak iyi sayılabilecek bir masal filmi Maleficent ama büyük beklentilere kapılmayın çünkü beklentilerinizi karşılamaya filmin gücü yetmeyebilir.

6/10

Orijinali şuradaydı: http://izleryazar.com/kisa-kisa-2014-filmleri-3/
izle yazar com a yorum atmak istiyorum ama olmuyor :))

Yorumumu buraya kopyalıyorum.

Puanımı 8.0'a düşürüyorum.

Hic planimda yoktu bu haftasonu sinemaya gitmek. Hele bu filme gidecegimi hic sanmiyordum. :D

Filme gitmeden önce elimdeki tek bilgi Angelina Jolie'nin rol aldigi bilgisiydi. Ne konusu, ne diger oyuncular yada fragmani falan izlemeden gittim. Afis ilgi cekici degildi acikcasi.

Konusunu basit buldugum bir film lakin konunun isleyis tarzi da olabilir begenmedigim yön olarak. Yani belki baskasina konu cok iyi gelebilir. Icerige 6.5/10 puan veririm.

Efekt, mekanlar, müzik ve görüntü kalitesi bence olaganüstü olmus. Bazi sahneler biraz fazla karanlik oldugu icin 9.5/10 diyorum.

Oyunculuklar iyiydi. Angelina Jolie özellikle mimikleri ile filme damga vurmus. Hic hareket yapmasa o mimikleri yetiyor kaliteli bir oyuncu oldugunu göstermek icin.

Ben filmde özellikle Elle Faning'i cok begendim. Gülümsemesi insani direk kalpten vuruyor. Güzelligi yanisira oyunculugu da iyiydi.

Oyunculuklara genel puanim 9/10.

Ortalama olarak 8.33'den 8.5/10 veriyorum filme.