Mahsur Kalan Türk Vatandaşlar İçin Acun Ilıcalı Devreye Girdi!

serhatt

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,441
Reaksiyon puanı
63,128
Puanı
1,060
1587403525703.png

Coronavirüs salgını nedeniyle THY’nin ulaşamadığı yerlerde mahsur kalan Türk vatandaşlar için Acun Ilıcalı devreye girdi!

Coronavirüs salgını nedeniyle bazı nedenlerden dolayı yurt dışında kalan Türk vatandaşlar, THY’nin düzenlediği özel seferlerle ülkeye getiriliyor. THY’nin ulaşamadığı bazı yerlerde mahsur kalan Türkler için ise ünlü yapımcı Acun Ilıcalı devreye girdi. Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı Dışişleri Bakanlığıyla yaptığı görüşmeleri anlattı. Karayipler'de de mahsur kalan Türk vatandaşlar olduğunu dile getiren Acun Ilıcalı: "Onlara da bir şekilde uçak yollamaya ve vatana döndürmeye çalışacağım. Teknik bir problem olmazsa buradan bir uçak yollayayım, onları aldırıp Türkiye'ye döndürmek istiyorum. Çok zor durumdalarmış." dedi.

Bu konuda Dışişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olağanüstü çalıştığını ifade eden Ilıcalı: "Öyle bir Dışişleri Bakanımız var ki sabahtan akşama kadar ülkemizin hayrına bir şey yapmaya çalışan ve vatandaşımızın hayrına bir şey yapmaya çalışan olağanüstü bir insan. Tanıdığım için de sonuna kadar kefil olabilirim. Mevlüt Çavuşoğlu'na buradan sevgiler yolluyorum." diye ekledi.

Ayrıca Acun Ilıcalı, Güney Amerika'nın biraz üzerinde bir adada da Türk vatandaşlarının mahsur kaldığını belirterek: "Dominik'e uçakla 2,5 saat uzaklıkta. Biz şimdi onları nasıl alırız da Türkiye'ye yollarız onun derdindeyiz. Oraya THY gitmiyor, öyle bir hat yok. Uçak inemiyor, çocuklar orada kalmışlar. Bana Dışişleri Bakanlığı'ndan ulaştılar, onları kurtarmaya çalışıyoruz. Eğer, ülkece bir problem olmazsa ne gerekiyorsa yapacağız. Onları kurtaracağız, orada bırakmayacağız. İnşallah Ramazan Bayramı'nda evlerinde olurlar." diyerek açıklamalarını sonlandırdı.