Müzikte Geri Olduğumuz Tek Nokta!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860

Bu konuda Türkiye'nin müzikte geri olduğu en önemli ve bence tek noktayı dile getirmek istiyorum.

Biliyorsunuz ki YouTube artık müziklerin kıran kırana yarıştığı en önemli site haline geldi. Yurt dışında bir çok sanatçı VEVO denilen bir nevi sponsor yada paylaşım sitesi diyebileceğimiz hesaba geçiş yaptı. Ama hesapları yine de kendilerine ait olmaya devam etti. Bu şekilde olunca yeni bir klip çıkardıklarında VEVO'ya ait olan diğer kliplerin sağ , sol yada al kısımlarında reklamları yapılıyor ve daha fazla kişi ile şarkıları buluşuyor.

Şimdi gelelim Türkiye'ye . Bizim sanatçılarımızın başı Muyap denilen bir sponsorla belada. Sponsor ki ne sponsor ; klipleri en geç yayınlayan yine onlar oluyor ve reklam dahi yapmıyor. Bizim sanatçılarımız da üşengeçliğinden midir bilinmez bir türlü kendi hesaplarını oluşturmuyorlar (geneli). Murat Dalkılıç gibi birkaç sanatçımız yeni yeni hesap açmaya başladı. Hadise ise artık ablasının hesabından yayınlamaya karar verdi. Ama böyle olamaz. Her sanatçımızın VEVO gibi bir sponsora ihtiyacı var. O zaman görün en normal şarkımız bile 10 milyonu geçer. İddialı şarkılarımızda 50 milyona ulaşabilir. Çağımız internet çağı , düzgün reklamlarla şarkıları daha çok insana ulaşabilir.
Muyap yüzünden birçok sanatçımızın milyonlarca tıklanan şarkıları silindi. En taze örneği ise Sertap Erener'in ''İyileşiyorum'' isimli yeni şarkısı oldu. Onun dışında benim için en büyük örneği ise Gülşen'in Seyre Dursun Aşk isimli şarkısı oldu. Şarkı 20 milyona doğru emin adımlarla ilerlerken Muyap engeline takılıp YouTube'dan silindi.

Umarım bizim sanatçılarımızında bir gün VEVO gibi sanatçılara değer veren bir sponsoru olur.

hayret bi şey ÖZEL

[TABLE="class: cms_table_cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD]YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber, sadece FavoriForumum.net'e link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalananlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Kesinlikle katılıyorum.

Cem Adrian-Duman-Tarkan'ın da kendi hesapları var.

- - - Ekleme - - -

Kesinlikle katılıyorum.

Cem Adrian-Duman-Tarkan'ın da kendi hesapları var.

- - - Ekleme - - -

Ancak klip konusunda da geriyiz. O da çok önemli bence.

Evet, ama doğru düzgün şov yapabilen bir sanatçı da yok.

Eline sağlık Hayrettin.

O sanatçıların iyi izlenmesindeki asıl sebep, İngilizce'den kaynaklanıyor daha çok. İngilizce biliyorsunuz ki evrensel bir dil. Tabi ki reklam yapmamaları konusunda doğru, o yönden haklısın. İyi bir tanıtım yapsalar ve en önemlisi zamanında ekleseler, çok daha yüksek izlenmelere çıkar. Eline sağlık.

Muyap sponsor değil müzik yapımcıları birliği yani bir bakıma Türkiye'nin en büyük müzik kurumu.

Vevo dünya çapındaki sanatçılarla çalışıyor ve Muyap'ın onlar gibi olması zor. Bence olay sanatçılarda bitiyor. Klip çıktığı gibi Muyap'a verirlerse hiç sorun olmaz. Yine zamanında takip edip başkalarının açtığı klipleri daha milyonlara ulaşmadan kapatırlarsa sorun olmaz.

Bence her sanatçının kanalı ayrı olmalı. İstediğini paylaşır.
Mesela Tarkan 14 Şubata özel video yayınlamıştı bunu Müyap ile yapamazdı.

Bence her sanatçının kanalı ayrı olmalı. İstediğini paylaşır.
Mesela Tarkan 14 Şubata özel video yayınlamıştı bunu Müyap ile yapamazdı.

Kendi kanalı olsun tabii yine ama orijinal klipleri Muyap ile paylaşsınlar. Zaten muyap'ta hemen hemen tüm klipleri var Tarkan'ın...

Kendi kanalı olsun tabii yine ama orijinal klipleri Muyap ile paylaşsınlar. Zaten muyap'ta hemen hemen tüm klipleri var Tarkan'ın...

Ben öyle düşünmüyorum.
Milyonluk videoları silen bir kurum hiç bir şeye karışmamalı bence.

Hiçbir şeye karışmamalı derken? Zaten karışmıyorlar videoları sanatçıların isteği üzerine siliyorlar bildiğim kadarıyla...

Hangi sanatçı ister ki milyon kez tıklanılmış bir klibin silinmesini?