Müziğin Yolculuğu 4.Bölüm (1997 Yılının En Hit 20 Parçası)

Çiğdem

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
123,756
Puanı
1,060
proxy.php

Herkese 4.bölümden 97 yılından merhabalar yine sizler için hazırladığım şarkıları seversiniz umarım:bhr:

Nilüfer - Mavilim : Bir Kayahan bestesi olan şarkı, 97 yılında, Kral Tv Ödüllerinde,Yılın şarkısı ödülünü kazanırken, en iyi beste ödülünüde kazanan şarkı Nilüfer'ede Pop Kadın ödülünü kazandırdı.

Tarkan - Şımarık : Megastar Tarkan, yine bir Sezen Aksu parçası olan, Şımarık ile çıkışını yaptı ve 2.kez Kral Tv Ödüllerinde Pop Erkek, seçilmeyi başardı. Şarkı yılın şarkısı seçilmeyi başarmasada, yıla büyük damga vurdu parkta cafelerde heryerde en çok çalan şarkılardan olup yurt dışınada ün sardı.

Kerim Tekin - Kar Beyaz : Her ölüm erkendir ama Kerimin ölümü gerçekten çok erken olmuştur. 95 yılında adını duyurmuş. 97 yılında Kar Beyaz şarkısıyla büyük patlama yapmış şarkı türk müziğinde önemli bir yer edinmiştir.Kral Tv Ödüllerinde Pop Erkek dalında yarışmış.98 yılında 23 yaşında,trafik kazasında hayatını kaybeden şarkıcı kim bilir belkide şuan Megastar o olucaktı. Allah tekrardan rahmet eylesin

Çelik - Selam Söyle : Sevilen şarkıcı 98 Yılında'da hit bir şarkı çıkarmayı başarmıştır. Selam Söyle büyük beğeni toplarken, Kral Tv Ödüllerinde Çeliğin Pop Erkek dalında yarışmasını sağlamıştır.

Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya : Kar Beyaz'dan sonra Albümün 2.klib çekilen Haykırsam Dünyaya şarkısıda o dönemin büyük hitlerinden olmuş Pop Erkek dalında Kerim, o şarkıyla yarışmıştır.

Özcan Deniz - Yalan mı ? : Şarkıcının 3.Albümünün, en önemli şarkılarından olmayı başarmıştır. Kral Tv Ödüllerinde Özcan, Arabesk,Fantazi Erkek dalında ödül almıştır.

Candan Erçetin - Yalan : Şarkıcının 2.Albümünün ve 90lı yılların önemli şarkılarından olmuş. Candan Erçetinin Türk Pop Müziğinde, yerini sağlamlaştırmasına yardımcı olmuştur.

Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık : 93 Yılı ilk albümünden 4 yıl sonra 2.albümüyle dönen Reyhan, Kral Tv Ödüllerinde Çıkış Yapan Kadın Seçilirken, Şarkıya Vokallerde, Mustafa Sandal eşlik etmiştir.

Levent Yüksel - Bi Daha : 97 yılında çıkardığı Bi Daha adlı tekli albüm o yılın en çok satan albümü olmuştur, Sanatçı Kral Tv ödüllerinde Pop Erkek dalında yarışmıştır

Rafet El Roman - Nerdesin : 2. Albümünün en çok ses getiren şarkılarından olmuştur.

Sibel Can - Padişah : Bir Serdar Ortaç şarkısı olan Padişah, Serdar'a Milleyet yılın en sevilen şarkısı ödülüne layık görüldü, Sibel ise Kral Tv ödüllerinde Tülk Sanat Müziği Kadın Şarkıcı ödülünü kazandı.

Göksel Sabır - Gökselin ilk Albümünün önemli şarkılarından olmuş Kral Tv ödüllerinde, çıkış yapan Kadın dalında yarışmasını sağlamıştır.

Kubat ve Yıldız Tilbe - Bugün : Türk müziğinin önemli isimlerinden olan Kubat, bugün şarkısını Yıldız Tilbe ile seslendirmiş.Tilbe nakaratlarda eşlik ederken Kral Tv Ödüllerinde Türk Halk Müziğinde Kubat ödül almıştır.

Sertab Erener - Aslolan Aşktır : 3. Albümü, Sertab Gibi'nin önemli şarkılarından olmuş. Bir Sezen Aksu parçasıdır. Geri Vokelini Emre Altuğ Yapmıştır. Hürriyet'ten Lale Barçın İmer, Sertab Gibi ile Erener'in önemli bir adım attığını yazdı

Haluk Levent - Hani Benim Olacaktın : Şarkıcının 5. ve en çok satan albümüdür. Albümün en iyi şarkısı olan Hani Benim Olacaktın. Kral Tv Ödüllerinde , şarkıcıya , Rock Erkek ödülü kazandırmıştır.

Teoman - Papapatya : İlk albümünün önemli şarkılarından biri olan Papatya şarkısı ile Teoman Kral Tv Ödüllerinde Rock Erkek dalında yarışma başarısı göstermiştir.

İzel - Evvallah : Bir Mustafa Sandal parçası olup, İzelin, Kral Tv Ödüllerinde Pop Kadın dalında yarışmasını sağlayan şarkı olmuştur.

Af - Evelallah : Şarkı Af Grubuna Kral Tv ödüllerinde En iyi Grup ödülünü kazandırmıştır.

Deniz Seki - Kop Gel : Bir Yıldız Tilbe Şarkısı olan Kop Gel, Deniz Sekinin kariyerindeki çıkışında önemli rol oynamış şarkıcı Kral Tv Ödüllerinde, Çıkış Yapan Kadın Dalında Yarışmıştır.

Ali Şan - Kralı Gelse : İlk albümünün çıkış parçası olup Türk Pop Müziğine büyük damga vurmuştur. 98 yılında yayınlanan Aynalı Tahir dizisinde Jenerik Müziğine uyarlanmıştır.
proxy.php

@Bully @GunesinOglu @hayret bi şey @denizz19 @yatutarsa @cevaa @Billy Kane @EFE UYSAL @vadikızı @Maskeli Fedai @Tolstoyevski @EnveR @Aserat @cookies @ABAY_06 @papuleoo @china_shangai @sürgünüm @xemrexxx @Harunnn60 @Tzira @soo @Forumdash @MEnes @Doğu @destere @BesaleT @OzaN @sürgünüm @Yiğitt @yigit_00 @Titanium @tolgab @turkuazz @eskici @DarkLeqenD @S.G.A.T. @MayısKralı @-potterhead-

Son düzenleme:
Önceki yıllara göre biraz daha sönük bir yıl sanki ama güzel şarkılar var yine. :)

Bu arada Grup Af'ın Barış Manço imzalı şarkısını dinlerken hatırladım da Müsaadenizle Çocuklar nasıl olmaz 1995 yılında :( Çocukken en sevdiğim şarkılardandı ve uzun süre gündemde de kalmıştı. :):)

Mansur Ark - Maalesef ve Rober Hatemo - Esmer de 1997'ye damga vuran şarkılardanmış. :) Maalesef'i ben ilk 10'uma çok rahat alırdım. :):)

Neyse konudaki 20'yi baz alarak Top 10 listem:

1. Tarkan - Şımarık
  2. Levent Yüksel - Bi Daha
  3. Candan Erçetin - Yalan
  4. Kerim Tekin - Karbeyaz
  5. Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık
  6. Haluk Levent - Hani Benim Olacaktın
  7. Teoman - Papatya
  8. Nilüfer - Mavilim
  9. Af - Evelallah
  10. Sertab Erener - Aslolan Aşktır

özcan denizin şarkıyı görünce kapadım :F
@Çiğdem- kerim tekine kunçun kunçun ediyormuş demek:A
candan erçetin mükko her zamanki gibi
levent yüksel ve reyhan karacanın şarkıları dilime dolanmıştı
rafet el romanın şarkıyı hatırlamayamadım
sibel canın padişah şarkısı her yer deçalıyordu :F
gökselin şarkısı süper tam point goes to göksel :D
yıldızım kubata kalite katmış :)
hani benim olacaktın da efsantül mefsanelerden biri
papatya pek eskimiş bir şarkı değil:D
evelallahı hatırladım süperdi :F
kop gel günahlarından rahat ilk 3e girer
alişanı da kapattım direkt görünce:F
son olarak şımarık ın bu versiyonu daha iyi @pompy reyiz de bana katılır:A

Diğer yıllara göre oldukça sönük bir yıl sanırım. Izel'in Eyvallah ve Reyhan Karaca'nin Sevdik Sevdalandik şarkıları hala dinlediğim şarkılar. Aslolan Aşktır ve Papatya da yılın en kaliteli isleriymis. Mansur Ark Maalesef ve Zerrin Özer'in Kıyamam şarkısını gözlerim aradı listede. O yılın ses getiren sarkılariydi.

Bu senenin şarkılarınıda çok seviyorum benim ilk sıramdan başlarsam
1.kerim tekin karbeyaz
2.kerim tekin haykırsam dünyaya
3.candan erçetin yalan
4.deniz seki kop gel günahlarından
5.alişan kralı gelse
6.özcan deniz yalan mı
7.kubat ve yıldız tilbe bugün
8.levent yüksel bi daha
9.tarkan şımarık
10.reyhan karaca sevdik sevdalandık
böyle sıralanıyor diğer şarkıları pek dinlemezdim ben😉

Diğer yıllara göre oldukça sönük bir yıl sanırım. Izel'in Eyvallah ve Reyhan Karaca'nin Sevdik Sevdalandik şarkıları hala dinlediğim şarkılar. Aslolan Aşktır ve Papatya da yılın en kaliteli isleriymis. Mansur Ark Maalesef ve Zerrin Özer'in Kıyamam şarkısını gözlerim aradı listede. O yılın ses getiren sarkılariydi.
özcan denizin şarkıyı görünce kapadım :F
@Çiğdem- kerim tekine kunçun kunçun ediyormuş demek:A
candan erçetin mükko her zamanki gibi
levent yüksel ve reyhan karacanın şarkıları dilime dolanmıştı
rafet el romanın şarkıyı hatırlamayamadım
sibel canın padişah şarkısı her yer deçalıyordu :F
gökselin şarkısı süper tam point goes to göksel :D
yıldızım kubata kalite katmış :)
hani benim olacaktın da efsantül mefsanelerden biri
papatya pek eskimiş bir şarkı değil:D
evelallahı hatırladım süperdi :F
kop gel günahlarından rahat ilk 3e girer
alişanı da kapattım direkt görünce:F
son olarak şımarık ın bu versiyonu daha iyi @pompy reyiz de bana katılır:A
Önceki yıllara göre biraz daha sönük bir yıl sanki ama güzel şarkılar var yine. :)

Bu arada Grup Af'ın Barış Manço imzalı şarkısını dinlerken hatırladım da Müsaadenizle Çocuklar nasıl olmaz 1995 yılında :( Çocukken en sevdiğim şarkılardandı ve uzun süre gündemde de kalmıştı. :):)

Mansur Ark - Maalesef ve Rober Hatemo - Esmer de 1997'ye damga vuran şarkılardanmış. :) Maalesef'i ben ilk 10'uma çok rahat alırdım. :):)

Neyse konudaki 20'yi baz alarak Top 10 listem:

1. Tarkan - Şımarık
  2. Levent Yüksel - Bi Daha
  3. Candan Erçetin - Yalan
  4. Kerim Tekin - Karbeyaz
  5. Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık
  6. Haluk Levent - Hani Benim Olacaktın
  7. Teoman - Papatya
  8. Nilüfer - Mavilim
  9. Af - Evelallah
  10. Sertab Erener - Aslolan Aşktır
@xemrexxx barış akarsuyada çok üzülmüştüm ama kerime üzüldüğüm kadar kimseye üzülemem herhalde müzik dünyasında çocuk 23 yaşında tam zirvedeyken gitti büyük ihtimal diğer albümüyle krallığını ilan edicekti ben yine mustici olurdum ama tarkan falan kalmazdı piyasada bu çocuk şuan megastar olabilirdi tarkanla birlikte en çok dinlediğim şarkıcıycı 97 yılında kral tvde hep bunların klibini görüyordum:F

@OzaN @soo ayy malesef 98 yılında bir durgunluk dönemine giriyor müzik dünyası üreticilik anlamda en durgun yıllardan olucak 97 yılı idare eder bence ama 98 yılının habercisi olmuş 😵 aa bu arada 30 şarkıya yakın şarkılar çıkıyor 96 yılındada 97 yılındada 6-7 alamadığım listeye yine hit şarkılar oldu diğer yıllarda olucaktır 20 den fazla hit olunca tammen benim terciğime kalıyor konuya aldıklarımı almadıklarıma tercih ediyorum yanı onu bu listeden birini çıkarsam biride gelir o çıkardığımı sorur tercih yapmak zor gerçekten:(

Önceki yıllara oranla biraz zayıf bir yıl olmuş ama iyi şarkılar vardı yine neyse Top10 sıralamamı yapayım. :D

1) Tarkan - Şımarık (Çocukluğumun şarkısı tek kelimeyle efsane.)
2) Sibel Can - Padişah (Fark-ı Serdar diyor ve susuyorum :A)
3) Kerim Tekin - Karbeyaz (Harika bir şarkı Allah rahmet eylesin şu an yaşasa megastar olur muydu bilmiyorum ama çok iyi bir yerde olacağı kesin.)
4) Candan Erçetin - Yalan
5) Deniz Seki - Kop Gel
6) Kubat ve Yıldız Tilbe - Bugün
7) Nilüfer - Mavilim (Güzel şarkı ama çok abartmışlar sanki ödülleri yağdırmışlar :D)
8) Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya
9) Özcan Deniz - Yalan Mı
10) Grup Af - Evelallah

Bu arada eline sağlık kız @Çiğdem- :D

Önceki yıllara oranla biraz zayıf bir yıl olmuş ama iyi şarkılar vardı yine neyse Top10 sıralamamı yapayım. :D

1) Tarkan - Şımarık (Çocukluğumun şarkısı tek kelimeyle efsane.)
2) Sibel Can - Padişah (Fark-ı Serdar diyor ve susuyorum :A)
3) Kerim Tekin - Karbeyaz (Harika bir şarkı Allah rahmet eylesin şu an yaşasa megastar olur muydu bilmiyorum ama çok iyi bir yerde olacağı kesin.)
4) Candan Erçetin - Yalan
5) Deniz Seki - Kop Gel
6) Kubat ve Yıldız Tilbe - Bugün
7) Nilüfer - Mavilim (Güzel şarkı ama çok abartmışlar sanki ödülleri yağdırmışlar :D)
8) Kerim Tekin - Haykırsam Dünyaya
9) Özcan Deniz - Yalan Mı
10) Grup Af - Evelallah

Bu arada eline sağlık kız @Çiğdem- :D
çok tşşk cnm ben yatmadan baktığın için 😉😉😉

mavilim kayahan bestesi oolmasının torpilini yemiş gibi şımarık şarkısı varken yılın şarkısının mavilim seçilmesi tuhafmış gerçektende :F:F:F

kerim belki burak gibi sonradan kaybolabilirdide ama kerimin megastar olma potansiyeli çok yüksekti tarkanla musti kavgaları olurken aradan sıyrılır zirveyi alırdı bence ah bir albüm daha yapabilseydi yeterdi gibi çocuk tam zirvedeyken gitti barış akarsudan bile daha çok üzülüyorum kerime :(:(:(

98 yılında bir duraklama dönemi olucak malesef cnm 97 yılı biraz sinyalleri vermiş
:F:F:F

çok tşşk cnm ben yatmadan baktığın için 😉😉😉

mavilim kayahan bestesi oolmasının torpilini yemiş gibi şımarık şarkısı varken yılın şarkısının mavilim seçilmesi tuhafmış gerçektende :F:F:F

kerim belki burak gibi sonradan kaybolabilirdide ama kerimin megastar olma potansiyeli çok yüksekti tarkanla musti kavgaları olurken aradan sıyrılır zirveyi alırdı bence ah bir albüm daha yapabilseydi yeterdi gibi çocuk tam zirvedeyken gitti barış akarsudan bile daha çok üzülüyorum kerime :(:(:(

98 yılında bir duraklama dönemi olucak malesef cnm 97 yılı biraz sinyalleri vermiş
:F:F:F
Rica ederim cadıcım ne demek. :A

Aynen 97 yılına damgasını vuran şarkı Şımarık'tır yani Mavilim de güzel şarkı ama şişirdikleri apaçık ortada. :D

Cidden yazık oldu Kerim'e ben en çok Barış Akarsu'ya üzülmüşümdür onu çok severdim ama Kerim de çok genç yaşta gitti ama kariyerinin zirvesindeydi yani yükselme potansiyeli vardı bence baya ne diyelim kaderin önüne geçilmiyor Allah rahmet eylesin tekrardan. :(

98 yılı çok da kötü değildi yine de ya Musti - Aya Benzer, Ebru Gündeş - Sen Allah'ın Bir Lütfusun, Hülya Avşar - Aradın mı (Fark-ı Serdar :A ) falan güzel şarkılardı bakalım bekliyoruz. :D Serdar'ın da Gecelerin Adamı albümü var tabii Altın Kelebek almış o albümle. :D Neyse bunları zamanı gelince konuşuruz şimdiden tüketmeyelim. :F

En merak ettiğim yıldı.:D Diğer yıllara göre biraz zayıf olsada yine iyi sayılır. :D

1-Tarkan - Şımarık
2-Candan Erçetin - Yalan
3-Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık
4-Sibel Can - Padişah
5-Nilüfer - Mavilim
6-Deniz Seki - Kop Gel
7-Göksel Sabır - Göksel
8-Teoman - Papapatya

Bunun dışında. :D
Göksel'in o hali ne.😱 Şişmiş iyice birde saçını kırmızı/kızıl karışımı yaptırmış. :F Kızıl saçtan soğutacak beni. :F

Deniz Seki'nin Kop Gel şarkısını söylediğini bilmiyordum. Yıldız Tilbe kadından daha çok söyledi. :F

Sertab Erener'i severim ama bu şarkısına isınamadım bir türlü. :(

Eline sağlık. :D @Çiğdem-

En merak ettiğim yıldı.:D Diğer yıllara göre biraz zayıf olsada yine iyi sayılır. :D

1-Tarkan - Şımarık
2-Candan Erçetin - Yalan
3-Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık
4-Sibel Can - Padişah
5-Nilüfer - Mavilim
6-Deniz Seki - Kop Gel
7-Göksel Sabır - Göksel
8-Teoman - Papapatya

Bunun dışında. :D
Göksel'in o hali ne.😱 Şişmiş iyice birde saçını kırmızı/kızıl karışımı yaptırmış. :F Kızıl saçtan soğutacak beni. :F

Deniz Seki'nin Kop Gel şarkısını söylediğini bilmiyordum. Yıldız Tilbe kadından daha çok söyledi. :F

Sertab Erener'i severim ama bu şarkısına isınamadım bir türlü. :(

Eline sağlık. :D @Çiğdem-
sen uğursuz gelmişsin bence yıla cnm :F:F:F

ama güzel bir yıl yinede bence ben bu şarkıların çoğunu seviyorum :Z:Z:Z

sertabın geri vokelidne emre altuğ oyüzden sevmemişşindir :F:F:F