Müziğin Yolculuğu 1.Bölüm (1994 Yılının Hit 20 Parçası)

Çiğdem

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
126,466
Puanı
1,060

94 yılı 90lI yılların ve pop müziğinin altın çağıdır Tarkanın pop erkek seçilmesi Mustafa Sandal, Serdar Ortaç, Yıldız Tilbe ve Burak Kut gibi şarkıcıların çıkış yapmaları, yoğun olmama rağmen büyük emek harcadım umarım beğenirsiniz seçtiğim şarkıları 1994-2015 arası bölüm bölüm devam edecem

Tarkan - Hepsi Senin Mi ? (Şıkıdım) : Megastar lakaplı Tarkanın en büyük hitlerinden olup 94 yılının en iyi şarkısı seçilip en iyi beste ödülünüde almıştır. , bir Sezen Aksu parçasıdır.

Yıldız Tilbe - Delikanlım : sadece 94 yılının değil genel anlamda 90lı yılların en büyük hitlerinden olup 90lı yılların en çok yerde çalınan parçalarından olmuştur. Klipte Çılgın Bediş dizisinden tanıyacağınız Cenk Torun oynamıştır.

Serdar Ortaç - Karabiberim : 94 yılının en iyi çıkış yapan şarkıcısı seçilmesini sağlayan parça 94 yılının çok konuşulan şarkısı olup serdarın klipdeki kadının göbeğinden zeytin yemeside şarkı kadar konuşulmuştur

Mustafa Sandal - Bu Kız Beni Görmeli : Hiperstar lakaplı Mustinin Kariyer çıkış parçasıdır 94 yılının en büyük hitlerinden olan şarkı o yıl büyük sükse yapmıştır. Musti çıkış yapan şarkıcı yerine direk pop erkek dalında yarışmıştır.

Yonca Evcimik - Bandıra Bandıra : 94'yılının bir diğer hit parçası olup, haftalarca 1 numarada kalıp Yonca'nın sesini Avrupa'da duyurmasına yardımcı olmuştur. bir Mustafa Sandal Parçasıdır

Tarkan - Kış Güneşi : Aacayipsn albümünün bir diğer gözde şarkısı 94yılına büyük damga vurmuş yaklaşık 2 ay kral tv' liste başı kalıp rekor kırmış tarkanın pop erkek ödülünü almasını sağlamıştır Yıldız Tilbe şarkısıdır.

Burak Kut - Benimle Oynama : 90lı yılların unutulmaz isimlerinden burakın kariyer çıkış parçası olup ses getirmiştir MTV Local Hero, ödülünüde kazanmış türkiyenin Bebetosu lakabını almıştır.

Sertab Erener - Sevdam Ağlıyor : 90lı yılların bir diğer iyi şarkılarından olup 94 yılında sertabın pop kadın ödülünü kazanmasını sağlamıştır. Ayrıca en iyi şarkı sözü seçilmiştir. Sezen Aksu Şarkısıdır

Nilüfer - Eğrisi Doğrusu : Türkiyenin tecrübeli ve önemli kadın şarkıcılarından olan on beşinci albümünün çıkış parçası olup en iyi pop kadın dalında yarışmış 94 yılının bir diğer önemli şarkısı olmuştur

Demet Sarıoğlu - Kınalı Bebek : 90lı yıllara damga vurmuş kadın şarkıcılardan olup albüm ismini taşıyan kınalı bebek ile büyük ses getirmiş en şarkı mtv'de yayınlanmış klibi büyük ilgi görmüştür

Emrah - Sevdimmi Tam Severim : Yeşilçamın Küçük emrah lakaplı oyuncusu 94 yılında bu parçasıyla büyük ses getirip pop erkek dalında yarışmıştır

Bendeniz - Ya Sen Ya Hiç : Abajur kız imajıyla lanse edilen şarkıcının kariyer çıkış parçası olup 94 yılındada en iyi çıkış dalında yarışmış Euro Video Grand Prix video yarışmasında 20 ülke arasında 11. olmuştur

Asya - Vurulmuşum Sana : ilk albümünün ve kariyerinin çıkış parçasıdır. 94 yılının müzik listelerinde 1.sıraya kadar yükselmiştir

Demet Sarıoğlu - Şarkıcının 94 yılına damga vuran 2.şarkısı olup kral tv müzik ödülünde en iyi video klib seçilip, MCM' de en iyi klibler dalında 3.olmuştur. Yönetmeni Abdullah Oğuz 'dur

Kenan Doğulu - Sımsıkı Sıkı Sıkı : Pop müziğinin bir başarılı ismide kenan 2.albümünün çıkış parçasıdır klip mısırda geçen bir aşkı anlatır istabulun tarihi mısır pazarında çekilip 94 yılının büyük hitlerinden oldu

Nalan - Tutmayın Beni : ilk albümü of amanı olan şarkıcı uzun süre of aman nalan diye anılmış her albümünde en az 1 hit çıkaran şarkıcı 94 yılındada Tutmayın Beni ile büyük ilgi görmüştür

Soner Arıca - Vefasız : 90lı yıllarin bir önemli şarkıcısıda soner olup 2.albümünün çıkış parçası olan Vefasız ile 94 yılına damga vurmayı başarmıştır. Şarkı büyük ilgi görmüştür

Nazan Öncel - Geceler Kara Tren : Pop müziğinin önemli söz yazarlarından olan şarkıcının 3.albümü olup Geceler Kara Tren 94 yılının bir hit parçası olmuş. Nazanı söz yazarlığında önenli yere getirmiştir.

Ferdi Tayfur - Fadimenin Düğünü : Yeşilçamın önemli oyuncularından ve şarkıcılarından olan Ferdi Tayfur 90lı yıllarada şarkılarıyla damga vurmuş Fadime'nin Düğünü Arabesk en iyi erkek seçilmiştir

İbrahim Tatlıses - Haydi Söyle : İmparator lakaplı yeşilçamın önemli oyuncularından ve şarkıcılarından olan İbrahimin 94 yılına damga şarkısıdır. Türk Halk Müziği En İyi Erkek Seçilmiştir. Klipte Gülben Ergen oynamıştır.

@Bully @denizz19 @GunesinOglu @cevaa @Billy Kane @vadikızı @EFE UYSAL @Maskeli Fedai @Tolstoyevski @EnveR @Aserat @cookies @hayret bi şey @BesaleT @OzaN @sürgünüm @yigit_00 @Yiğitt @xemrexxx @Harunnn60 @vadikızı @MEnes @destere @Doğu @Tzira @soo @tolgab @Titanium @Forumdash @yatutarsa @turkuazz @eskici @DarkLeqenD @S.G.A.T. @MayısKralı @ABAY_06 @-potterhead- @papuleoo @china_shangai

Son düzenleme:
Akşama dinlerim şimdiden eline emeğine sağlık çiko.

Hayırlı olsun tekrardan bol şans bol hit alırsın diyelim ama alamayacaksın benim albümüm kadar hit

Son düzenleme:
Ben de akşam evde dinleyeceğim. Bakalım anılarımı canlandırıp duygusal anlar yaşatır umarım bu şarkılar bana.

Ben de akşam evde dinleyeceğim. Bakalım anılarımı canlandırıp duygusal anlar yaşatır umarım bu şarkılar bana.
Hayırlı olsun tekrardan bol şans bol hit alırsın diyelim ama alamayacaksın benim albümüm kadar hit
Akşama dinlerim şimdiden eline emeğine sağlık çiko.
akşam dinlerim o değil de kız yaşın ortaya çıktı yine
@Çiğdem-
çok pardon aceleden herkese açık yapmamışım videoları şimdi açılmaıs alzım @EFE UYSAL okadar emek verdim bir göz atın bencede yorumları hepinizden bekliyorum zaten şarkıalr ayrı ayrı istediğinize göz atabilirsiniz hepsinide nakaratları kestim sadece çok özel şarkıları seçtiğimi düşünüyorum yaşı yetmeyenlerede yetenlerede iyi nostalji olcuak bence

Aynen bakalım nasıl şarkılar ayarlamışsın inş beğeniriz yoksa bizden çekeceğin var şaka bir yana iyi emek vermişsin dinleyelim bakalım

Bu bildiğimiz şarkılar 1994 mü, o kadar eski mi?

Güzel bir program olmuş, hepsini dinledim tek tek. Baya geçmişe yolculuk yaptık, eskilerdeki tipleri de baya komik.
Hele Serdar Ortaç'ın o hali ne.

Şarkıların yarısı tanıdık, bir o kadarını da hatırlamıyorum.
Benimle Oynama vay be bu şarkı Burak Kut'un demi.

Çok başarılı olmuş emeğine sağlık. Asya nin şarkısını unutmuşum. Açıp bir kaç kez dinledim. Benimde favorilerim Arnavut Kaldirilmlari, Kış Güneşi , Ya sen ya Hic. Üç şarkıyı da hala dinlerim. Yalnız Kenan sımsıkı yi 95 te çıkarmıştı diye hatrliyordum

aa çok teşekkürler vaktinizi ayırıp dinlediğiniz için

@soo ayy yok 1994 yılında çıkardı albümünü kenan doğulu en iyi pop erkek dalındada yarıştı ama kazanamadı tabi bu adama çok üzülüyorum 6-7 defa falan aday olup ödül alamadı henüz

@Yiğitt geçenlerdede söylemiştim bir konuda çocukluğumda burak kut posteri hatırlıyorum bizim evde annemin belkide tek sevdiği şarkıcıydı başkada poster bizim evde hatırlamıyorum annemin babamın astıklarından
benimle oynama tamda senlik bir şarkı kişiliğine uygun

Nostalçi Kraliçesi
--------------------------
Nilüfer - Eğrisi Doğrusu = 10 puan
Demet Sağıroğlu - kınalı bebek = 9 Puan
Yıldız Tilbe - Delikanlım = 8 puan
Sertap Erener - Sevdam ağlıyor = 7 puan
Demet Sağıroğlu - Kaldırım mühendisi = 6 puan
Bendeniz- Ya sen Ya Teyzen - = 5 puan
Nazan Öncel - Geceler kara fatma = 4 puan
Asya - Vurulmuşum sana = 3 puan
Yonca Evcimik - bana bandırıver = 2 Puan
Nalan-- Tutma Beni - 1 puan

Nostalji LALESİ
--------------------------------
Ferdi Tayfur - Fadimenin gügümleri - 10 puan
Serdar Ortaç - Karabiberim = 9 puan
Tarkan - kış güneşi = 8 puan
Mustafa Sandal - Bu Kız Beni Sevmeli = 7 puan
Soner Arıca - vefalı = 6 puan
Kenan Doğulu - sımsıkısıkısıkısıktı = 5 puan
Tarkan - hepsi seninmi, yoksa yarısı başkasınamı ait = 4 puan
İbrahim Tatlıses - hadi süle = 3 puan
Emrah - sevdimmi acıkırım = 2 puan
Burak Kut- Benimle oynaş = 1 puan

evet arkadaşlar nostalji oylaması başlamıştır? yukardaki örnekte olduğu gibi kadınları ve erkekleri şarkıların kalitesine göre ayrı ayrı 10 dan aşağı doğru puanlıyoruz? yarışma sonucu nostalji kraliçesi ve nostalji lalesi seçilecek birinci gelen şarkıcı ve şarkı ismi belirlenecektir bu şekilde....

duyduk duymadık demeyin bazı arkadaşları etiketleyeyim onlar diğer arkadaşlara haber versin
)
@Çiğdem- @xemrexxx @Harunnn60 @Forumdash @Doğu @MEnes @vadikızı @turkuazz @MayısKralı @EnveR @dosimosi @Maskeli Fedai @EFE UYSAL @cookies @Bully @denizz19 @OzaN

hahaha ayy o şarkı isimleri ne öyle bee Tarkan - hepsi seninmi, yoksa yarısı başkasınamı ait Yonca Evcimik - bana bandırıverbular ne

serdar ortaç klibten torpilli galiba

Şarkıların isimlerini görünce bile klipler gözümün önünde film şeridi gibi geçti
eline sağlık. Bu arada şarkılara oy filan vermicez dimi? 90larımıylayamam. Hepsi ayrı bir duygu hangi duyguma yön vereyim
@Çiğdem-

hahaha ayy o şarkı isimleri ne öyle bee Tarkan - hepsi seninmi, yoksa yarısı başkasınamı ait Yonca Evcimik - bana bandırıverbular ne

serdar ortaç klibten torpilli galiba

o değilde şimdi @Bully nin düşeceği duruma üzüldüm
tarkana yüksek puan verse oğlanın lale seçilmesine katkıda bulunacak düşük puan verse tarkanı sevmiyormusun diyecekler
) üzücü bir durum valla

Dinledim tüm şarkıları. Şaka maka anılarım canladı. Eski güzel günler aklıma geldi.
90 larda çocukluk yaşamanın tadına varmışız gerçekten.
Sanatçıların tipleri özellikle çok komikmiş o zamanlar. Zaman nasıl da akıp geçmiş ya.

hanı puanların nerde ?
hem burda lale seçerken tarkoza tam puan verebilirsin yani özgürce takıl sorun olmaz
) yeterki diğer yarışmada yüksek puan olmasın

yukarda oylama örneğini boşunamı yayınladım
hiç bizi şeyden sayan yok hep hogathaya soruyorlar ?
)

Üşendim ya 20 şarkı var hepsini puanlamakla nasıl uğraşayım.
benim örneği kopyalayıp yapıştırsn yeterli
sadece bazılarının yerlerini değiştirirsin
)

@sürgünüm @china_shangai ve @beyazsoy yu etiketlemeyi unutmuşum
onların nostaljiyle arası daha iyidir o gün 1940 lardan bahsedip ah gençlik vah gençlik nerelere gittin diye hayıflanıyorlardı
) 1990 lar onlar için daha dün gibidir

bu arada forum ne kadar ağırlaştı ya ? iki kelime yazamıyoruz @OzaN protesto ediyorum seni ve forumu terkediyorum iki saat
)

Son düzenleme: