Yaşam MüzeKart

Yiğitt

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,913
Puanı
1,061

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, 300'den fazla müzeye 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı tanıyan karttır.

MüzeKart'ın tam ücreti 70 TL, öğrenci ise 35 TL idi. Müjdeli bir haber geldi ve tam kart ücreti 60'a, öğrenci ücreti ise 30 TL'ye düştü! (1 Mart 2020'den itibaren)​

Bu sene müzekart alıp en azından İstanbul’daki önemli yerleri gezmek istiyordum iyi oldu bu gelişme. Yurtdışında onlarca müze vs gezdim ama dibimizdekilere gitmeyi hep erteliyoruz. En son ilkokul üçüncü sınıfta gittim çoğu ünlü yere. Giremediklerim de var arada.

Reactions: Emre Ozansoy
Karta indirim geldi ama müzelere zam geldi diye haber görmüştüm sabah.
Şaşırmadım
Müzelerdeki artış doğal, yabancı turistler için. Türk parası çok değersiz olduğu için yabancılara aşırı ucuz geliyor, daha fazla gelir edinmek istenmesi çok normal.

Reactions: cookies
Muhteşem bir kart, ücretin düşmesi de güzel gelişme. Ayasofya girişi 72, Topkapı girişi 72, Türk ve İslam Eserleri Müzesi girişi 42 TL normal olarak. Kart ile rahat, hiçbir ücret ödemeden giriş yapabiliyorsunuz. Sonbaharda İzmir'e gitmiş, orada da Efes Antik'e girmiştim, oranın girişi de normalde 72 TL idi yine kartla rahat giriş yapabiliyorsunuz. Kesinlikle alınmalı, tabi müze gezisi yapmayı seviyorsanız.

Ek olarak MüzeKart'ın bazı yerlerde geçersiz olması üzücü. Örneğin Topkapı'da 'Harem' bölümünde MüzeKart geçerli değil, ek para ödemeniz gerekiyor. Yine Efes Antik Kent'te bir yerde de geçerli değil, oraya giriş ek paraydı. Girmedim bu kısımlara...

Ben 5 Şubat 2019'da almıştım, şimdi süresi doldu ama Mart'ta yeniden alacağım. Sürekli gezen biriyseniz benim gibi kesinlikle cüzdanınızda her daim bulunsun.

İstanbulu keşfim sırasında ve Efes-Şirince tarafında çok faydasını gördüğüm bir karttı. Ben kullandığım dönemde Tam 40 tl idi.
Özel işletmeler hariç birçok müze ve ören yerinde faydasını kesinlikle görüyorsunuz.
Haaa tabi ilginiz varsa (!!!)

Bu arada belediyeler ile anlaşılıp bu kartın belediyeye ait müzelerde de geçerli olması gerekiyor. Çok büyük fayda sağlanacaktır vatandaş için.

Üniversite okuduğum sıralarda almıştım ve sadece Ayasofya, Topkapı'ya girebilmiştim. 1 sene geçerliliği olması çok olumsuz bence.