2013 Lone Survivor (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060


Lone Survivor (2013)

Türü: Aksiyon, Biyografi, Dram
Yönetmen: Peter Berg
Senaryo: Peter Berg, Marcus Luttrell, Patrick Robinson

Oyuncular:
Mark Wahlberg
Taylor Kitsch
Ben Foster
Emile Hirsch
Eric Bana

IMDb Puanı: 7.6 (9,220 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti


Filmin Fragmanı

 
Bu yılki ödül mevsimi filmlerinin hemen hemen hepsine olumlu bir önyargıyla bakmama karşın olumsuz olarak baktığım birkaç film de vardı arada. Bu film de onlardan biriydi. Savaş filmlerini sevmemem nedeniyle bu filmi sevmeyeceğimi düşünüyordum nitekim de yanılmadım.

Filme daha introsuyla olumsuz bir havada başladım. Farklı olmuş ama hoşuma gitmedi filmi kalitesiz göstermiş sanki. Sonrasında ilk kısımlar yine sıkıcıydı ve epey de uzun tutulmuş bu giriş kısmı.

Normalde filmlerde esas aksiyonun olduğu sahneleri sevmem ama bu filmin en iyi yanı aksiyon sahneleriydi herhalde. Özellikle başları iyiydi ve gerçekçiydi. Fakat bir süre sonra aksiyon sahneleri sıradan bir hal almaya başlayınca sıkıldım.

Son kısmı evet duygusal bir hikayeye falan bağlamak istemişler sanırım ama yine pek olmamış. Bu kısımda ortalama bir oyuncu olduğunu düşündüğüm Mark Wahlberg'ün performansı iyiydi.

Oscar'a aday olduğu ses kategorileri hakkında teknik yorum yapmam mümkün değil ama izleyici kulağıyla iyiydi gibi. Görsel efektleri ise pek beğenmedim.

Sonuç olarak bir Saving Private Ryan olmaya çalışan ama olamayan vasat bir yapım. Yine de savaş filmlerini sevenler çok sevebilirler bu filmi.

5/10
 
Son düzenleme:
Bu sene sevmeyeceğimi düşündüğüm filmlerden birisiydi. Aslında savaş filmlerini severim ama bu filmi sevmeyeceğimi düşündüren sebepler vardı. Sonuç olarak filmi beğenmedim.

Özellikle ilk 1 saat çok sıkıcıydı. Zaten ilk yarım saat filme giriş kısmıydı ve bence çok uzatmışlar. Olayları biraz daha hızlandırabilirlerdi. Hal böyle olunca epey sıkıldım. Daha sonra aksiyon sahneleri girdi olaya ve filmi bir süre ayrı bir noktaya taşıdı. Yani aksiyon sahneleri iyiydi fakat bir süre sonra o da sıkmaya başladı. Kesinlikle senaryodan kaynaklı bir durum...

Oyunculuklar ortalardaydı. Yani öyle ahım şahım bir şey yoktu. Gerçi oyuncuların kendisini göstermeleri için yönetmen tarafından verilmiş sahne yoktu. Varsa bile çok azdı.

Film hakkında pek bir şey yazasım gelmedi. Bu kadarı bile fazla gibi.


Kısacası, bu film bana gereksiz ve boş bir film izlenimi verdi. İzlemezseniz üzüleceğinizi sanmam. Ama sevenler de olabilir tabii ben engel olmayayım yine de.


Puanım: 4/10
 
İzlemediğin başka önemli filmler varken niye bunu izledin ki sevmeyeceğini bile bile.


Artık ikimizin verdiği puanlardan sonra kimse izlemez herhalde.
 
İzlemediğin başka önemli filmler varken niye bunu izledin ki sevmeyeceğini bile bile.


Artık ikimizin verdiği puanlardan sonra kimse izlemez herhalde.
Bu filmi indireli bir süre olmuştu ve bir anlık heyecanıma geldi galiba.
Zaten izlesem şu anda Dallas Buyers Club'ı izlerim fakat çok sıkıcı olduğunu düşünüyorum ve onu şu aralar izlemeyi düşünmüyorum. En azından The Wolf of Wall Steet'i izledikten sonra kesin olarak karar veririm. Leonardo DiCaprio'nun oyunculuğuna bağlı bir nevi.


Bence de.
 
Neyse izlemiş olduk en azından izlemedik demeyiz.


Her ve Blue Jasmine'i de izlememişsin. Oscar konusunda ikinci tabloda var daha izlemediğin iyi filmler eğer vakit sıkıntın yoksa.
 
Neyse izlemiş olduk en azından izlemedik demeyiz.


Her ve Blue Jasmine'i de izlememişsin. Oscar konusunda ikinci tabloda var daha izlemediğin iyi filmler eğer vakit sıkıntın yoksa.
Haha aynen.


Sorma ya benim dershane bu Çarşamba bitiyor nereden baksan bir hafta boşum ve evde tekim.
İzlemedik film bırakmayacağım inşallah.