- Reaksiyon puanı
- 8,228
- Puanı
- 700
Değerli izleyiciler hepiniz ana haber bültenimize hoşgeldiniz.Bugün sizlere Soma'da yaşanan son durumları aktaracağız.
İş Dünyası Soma İçin harekete geçti
İş dünyası Soma'daki maden faciasının ardından yardım için harekete geçti.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen 12. Sanayi Kongresi'nde yaptığı konuşmada; Soma'da yaşanan felakete dikkat çekerek, hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı.
İlk bağışı 5 milyon lira ile TOBB'un yaptığını duyuran Hisarcıklıoğlu, "TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum" diyerek tüm şirketlere destek çağrısı yaptı.
Kampanyaya katkıda bulunmak için gerekli hesap numaraları ve adresler önümüzdeki günlerde açıklanacak.
TÜGİAD'TA HAREKETE GEÇTİ
Öte taraftan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Soma'da yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimine yönelik dayanışma kampanyası başlattıklarını açıkladı.
Naslı, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal sorumluluklarının farkında olduklarını. bu konuda gereken her adımı atacaklarını belirtti.
Soma'da yaşamını yitiren madencilerin çocuklarının eğitimine yönelik dayanışma kampanyası başlattıklarını ifade eden Naslı, zamanın fırsatçılık değil dayanışma zamanı olduğunu kaydetti. "Gün dayanışma günü. Sevdikleri insanları kaybeden kardeşlerimizle dayanışma zamanı" ifadesini kullanan Naslı, kampanyaya tüm TÜGİAD üyelerinin destek vereceğini bildirdi.
Yüzlerde acı,ümit ve endişe var
http://www.haber7.com/foto-galeri/29981-yuzlerde-aci-umit-ve-endise-var
Kara çizmeli adam: Devlet malına zarar veremezdim
Gösterdiği hassasiyetle Türkiye'nin kalbinde yer edinen madenci Murat Yalçın, neler yaşadığını ve neden sağlığından önce sedyeyi düşündüğünü anlattı. Yalçın, "Temizlik imandan gelir, devlet malına zarar veremezdim" dedi.
http://video.haber7.com/video-galeri/39454-kara-cizmeli-adam-devlet-malina-zarar-veremezdim
Soma'da kara çizmeleri ve hassasiyeti ile Türkiye'nin kalbinde yer edinen madenci Murat Yalçın, neler yaşadığını ve neden sağlığından önce sedyeyi düşündüğünü TRT'ye anlattı.
Yalçın, 'Şükür Allah'a çıktık sağ selamat. Biraz üzüntü de var, öbür arkadaşlar orada kaldığı için. Temizlik imanda gelir. Elhamdülillah Müslümanız. Devletin malına da zarar vermek iyi değil. Onlar oraya onlar bizim için gelmişler. Bizim için koşturuyorlar'
Cenaze namazını Mehmet Görmez kıldırdı
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 11'inin cenazeleri, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazlarından sonra toprağa verildi.
Ayhan Avcı, Sedat Toprak, Ahmet Avcu, İsmail Şengül, Cengiz Çantal, Hayri Türker, Emrah Çakır, İsmail Gezer, Mustafa Çalı, Emin Mazı ve Bilal Malkoç'un cenazeleri, yakınları tarafından Savaştepe Belediyesi Soğuk Hava Deposu'ndan alınarak evlerinin önlerine götürüldü. Cenazeler, helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Zafer Meydanı'na taşındı.
Alanda toplanan işçilerin aileleri ve yakınları, cenazelerin getirilmesi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Ocaktaki son galeriye de girilmek üzere
282 işçinin cansız bedeninin çıkarıldığı Soma'daki maden ocağında kurtarma çalışmalarını sürdüren 500'den fazla ekip, 2 gündür girilemeyen galerilere ulaşmak üzere.
Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği Soma'da maden ocağında mahsur kalan ve haber alınamayan tahmini 120 işçinin bulunduğu alana çok yaklaşıldı.
500 kişilik kurtarma ekibinin çalıştığı madende, zehirli duman sabaha karşı tahliye edilmişti.
Günün ilk ışıklarıyla yeniden başlayan kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldığı bilgisi geldi.
Mahsur işçilerin olduğu tahmin edilen bölüme çok yaklaşıldı ve önümüzdeki saatlerde işçilerin tahliye edilmesi bekleniyor.
Madenci babanın avucundaki not yürek burktu
Manisa'nın Soma ilçesinde ölü sayısı sabah saatlerinde 282'ye ulaştı. Ekipler kurtarma çalışmalarını sürdürürken, mahsur kalan madenciler için umutlar giderek azalıyor.
Öte yandan, Soma'dan yürek burkan haberler gelmeye devam ediyor.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, cenazelerin teslim alındığı sırasında gördüğü bir manzarayı paylaştı.
Tutkun, "Orada çıkartılan bir cenazede, şehidin avucunun içinde ki kağıtta 'Oğlum, hakkını helal et' yazıyordu. Biz bu kadar onurlu maden işçileriyiz" dedi.
Böylece ana haber bültenimizin sonua geliyoruz.Yeniden birlikte oluncaya dek hoşçakalın...