2019 Little Women / Küçük Kadınlar - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
5316907.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Little Women

Tür:
Romantik, Dram
Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular:
Saoirse Ronan
Emma Watson
Florence Pugh

Filmin Özeti:
Küçük Kadınlar, İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatıyor. Meg, Jo, Beth ve Amy birbirinden tamamen farklı karaktere sahip dört kız kardeştir. Çocukluk dönmelerini geride bırakıp kadınlığa geçiş süreçlerinde kardeşler türlü dertlerle boğuşur. Babaları Amerikan İç Savaşı'na katılan dört genç kız, anneleri ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başlar. Bu zorlu süreçte en büyük kazançları birbirlerinin yanında olmalarıdır. Her türlü zorluğu birlikte göğüsleyen kardeşler bu süreçte asıl mutluluğun sevgi olduğunu anlar.

Filmin Fragmanı:
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Greta Gerwig'in önceki filmi Lady Bird'ü iki sene önce Oscar için izlemiş ve beğenmiştim. Bu film de onun kadar olmasa da kaliteli ve samimi bir film olmuş. Orijinal romanla tek alakam zamanında Star'dan tekrarlarını izlediğim yerli dizi uyarlaması ( :A ) olduğu için önceki versiyonlarıyla kıyaslayamam ama bundan memnun kaldım.

Kardeşlerin her şeyin üstünden sevgiyle gelmesi, kavga etseler bile bağlılıkları sayesinde her şeyi geride bırakabilmeleri ve sıcak ilişkilerini izlemek eğlenceliydi. Hatta trajik bir gelişme dışında filmin genel tonu romantik komedi gibi ilerliyor. Ama film sadece bu softluktan ibaret değil çünkü yer yer kadınların o dönemde yaşadığı zorluklara (hatta bunun edebiyata bile yansımasına) ve evliliğin aşktan ziyade mantıktan ibaret olduğuna da başarıya değiniyor.

Filmle ilgili birkaç sıkıntım var o da iki zaman diliminin yer yer birbirine karışması. Eski zamanlarda daha canlı, günümüzde ise daha soluk renkler olsa da bir yerden sonra neyin hangi zamanda olduğunu anlayamadım ve saç modellerinden çıkarabildim. Yine Jo ve Amy'nin hikayelerine daha çok alan verilirken Meg ve Beth hakkında fazla şey öğrenemiyoruz. Ara ara ipuçları verilse de pek derinlik katılamamış gibi hissettim. Ama teknik anlamda o kadar göz alıcı bir film ki senaryodaki bu eksiklikleri kısmen de olsa kapatıyor.

Saoirse Ronan ve Florence Pugh'un neden Oscar'a aday olduğunu anlamak çok zor değil çünkü dediğim gibi senaryo daha çok onlar üzerinde odaklanıyor. Kardeşler arasında en sevdiğim başına buyruk Jo olduğu için Ronan'ın performansını çok beğendim. Greta Gerwig'le kimyaları burada da çok iyi tutmuş umarım birlikte daha çok proje yaparlar. Renee Zellweger terörüne kurban gidecek isimlerden olması üzücü. :( Amy de yer yer gıcık etse de hem filmin komedi yönünü çekmesi, hem de anlamlı hikayesi ve başarılı oyunculuğu sayesinde bir yerden sonra sempati duymaya başladım. Yan kadrodan da en çok Timothee Chalamet ve Laura Dern'i beğendim.

Beth'in ölümü ve cenazesinin olduğu sahne ajitasyondan uzak ama bir o kadar doğal çekilmiş. Bir Türk filmi olsa muhtemelen acıklı müzikle iyice bam telimize basılırdı ama burada tek söz bile yazılmamasına rağmen çok etkili bir sahne çıkmış ortaya. Jo'nun kız kardeşini kurtaramadığı için yaşadığı umutsuzluk ve reddettiği Laurie'yi kabul edecekken Amy'ye kaptırmasına da üzüldüm.

Sonuç olarak iddialı ve büyük bir film olmasa da samimi atmosferi ve harika kadrosuyla insanı hemen içine çekiyor. Verdiği pozitif mesajlar da cabası. Belki buradaki gibi kalabalık bir ailede büyümüş olsam daha mı çok etkilenirdim bilmiyorum ama bu haliyle de eli yüzü düzgün bir yapım çıkmış ortaya.

7.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Sanırım Greta Gerwing'in kafa yapısı ban uymuyor. Lady Bird gibi bu filmi de sevemedim. Biraz izleyip biraz durdurarak sonuna gelmeye başardım ama.

Film çok karmaşık bir kurguya sahipti. Zaman dilimlerini anlamak için epey çaba sarf ettim. Jo karakteri çok güzel yazılmıştı. Amy'de güzel yazılmıştı ama beni deli eden bir karakter oldu. Meg ve Beth fazla ön planda değildi ancak keşke öyle olmasalardı. Beth'i daha ön planda ve derinlikli izlemeyi çok isterdim.

Filmdeki kardeşlik duygusu ve aile samimiyeti çok güzel verilmiş. Öyle bir ailem ve komşularım olmasını isterdim dedim filmi izlerken.

Saoirese Ronan ve Florence Pugh yeni nesilin gümbür gümbür gelen oyuncularından. Bu sene olmasa da bir kaç sene içinde Oscar alabilecek potansiyelleri var. Timothee Chalamet bu seneyi de boş geçmeyerek Oscar adayı bir filmde oynamayı başarmış. Ayrıca Meryl Streep'i bu filmdeki karakteriyle aday göstermeyen Akademi'yi kınıyorum. :D

6/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Bu filmi kimse izlememiş mi :X

Akılkari edilmiş bir kararmış.
Fİlm o kadar kötü değildi. Netflix dizisi tadında izlettiriyor. İzlerken küfür ettiğiniz de oluyor.
Bıkmadınız mı aile hayatınızı kitap basarak başkalarına anlatmayı?? Ve bunu başarıymış gibi göstermelerinden?
Kücük kadınlar kadro olarak gerçekten harikaydı ama filmin sonu işte size bu puanı verdirtiyor. 6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Duygusal olarak oldukça iyi ve beni etkileyen bir film oldu. Ya da oyunculukların mı etkisi var bilmiyorum ama filmde duygulandığım sahneler oldu. Çoook samimi ve naif bir film olmuş. Gerçekten kaliteli bir dram. Duyguyu sonuna kadar hissettiren bir film. Sağlam ve vurucu mesajlar vermesi de cabası. Tabi biraz klişelikler olabilir bu konuda ama yine de sahnelerin ve repliklerin kalitesi bu klişeliğin önüne geçiyor. Verdiği mesajı hissettiriyor ve etkisini veriyor film...

Kurgusu ise herkes laf etmiş ama ben çok sevdim. Kafa karıştırıcı denmiş ama tam tersi kullanılan renk tonlamaları bile filmin zaman dilimlerini anlatmış. Şimdiki zamanda anlatılan kısımlar karanlık ve kasvetli, geçmişte anlatılan kısımlar aydınlık ve renkli. Aynı karakterlerin şimdide ve geçmişte bulunduğu durumlar gibi... Burada prodüksiyon başarısı ayrı kalite görüntü yönetmenliği ayrı kalite aslında. Gerçekten filmin o düşüş etkisini hissettiriyor. Kurgudaki başarı burada. Yavaş yavaş ağır ağır karakterlerin geçmişleri ve şimdileri arasında mekik dokutuyor. Nereden nereye sözünü çok net şekilde anlamamızı sağlıyor.

Saoirse Ronan şov yapıyor. Baştan sona mükemmel oynuyor. Oynadığı karakterin tarzını ve yaptıklarını gerçekten hissettiren bir şov. Zor bir dönemde, zor şeyler yaşayan ama ayakta kalan bir kadın... Saoirse'nin şovuyla bu ayakta kalma tam manasıyla seyirciye geçiyor. Judy'i izlemedim hala ama bence Saoirse de Renee'den net şekilde iyi oynamıştır... Ama ödülü Renee aldı, üzücü... Florence Pugh da iyiydi ama çok ahım şahım değildi diyebilirim. Emma Watson olsun, Bob Odenkirk, Timothe Chalamet olsun görmek güzeldi. Ve iyi de iş çıkarmışlar kısıtlı rollerinde.

Güçlü ve güzel bir film. Duyguyu sağlam aktaran, müthiş prodüksiyonun olduğu, müthiş oyunculukların olduğu, müthiş iyi müziklerin olduğu, son derece naif bir film. 2019'da en iyi film adaylarında sevmediğim ( yani yeterince) tek filmin bir TARANTİNO filmi olması ne acı verici ama... 2019 güzel bir yıldı...

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Beklentilerimin altında kalan bir film oldu. Zaman kavramı çok karışık olmuş filmde, hoşuma gitmedi. Çocukların film boyu gürültülü şekilde eğlenmesi, kavga etmesi de bir süre sonra çok yordu. Süresi gereğinden çok uzun bir film. Prodüksiyon harika, Saoirse harika ama onun dışında bu kadar muhteşem filmlerin olduğu bir yılda en iyi film adaylarına yakışmamış kesinlikle. Keşke Knives Out veya The Two Popes aday olsaydı Little Women yerine...

Tam yorum: Little Women (2019)

6.5/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Ben filmi gerçekten beğendim, son derece samimi ve içten bir film olduğunu düşünüyorum Little Women'ın.

Ben hem hikaye anlatımını, hem de kurguyu beğenen taraftayım. Zaman kavramı konusunda açıkçası hiçbir sıkıntı yaşamadım; ne zaman flashback izliyoruz, ne zaman izlemiyoruz gayet net bir şekilde anlaşılıyordu bence. Bunda hem görüntü yönetiminin, hem de kurgunun başarısının etkisi mevcut bence.

Prodüksiyon tasarımı, kostümler, yönetmenlik gibi teknik detaylar gerçekten başarılı. Greta Gerwig gerçekten harika bir iş çıkartmış. Müzikleri çok sevdim, direkt sizi filmin içerisine sokuyor bence müzikler. O döneme ve atmosfere kolayca uyum sağlamanızı sağlıyor.

Oyunculuklar çok başarılı. Saoirse Ronan müthiş, baştan sona döktürmüş, adaylığını da hak etmiş. Birkaç sene içerisinde hak ettiği ödüle de kavuşacağını düşünüyorum, gidişatı da o yönde zaten. Oyuncu kadrosu zaten baştan sona çok iyi, çok başarılı isimlerden oluşturulmuş. Hepsi gayet yerinde performanslar sergilemişler. Bob Odenkirk'ü görmek ekstra gülümsetti tabii.

Knives Out'u bir tık daha çok sevmiştim sanırım, bu yüzden Little Women yerine o aday olsa herhalde daha çok sevinirdim ama Little Women'ın da ondan çok aşağı kalır yanı yok benim gözümde. Hikayesiyle, kurgusuyla, oyunculuklarıyla, teknik detaylarıyla gerçekten üst düzey bir film.

Puan: 8.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga