2016 Lion - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
85,741
Reaksiyon puanı
64,604
Puanı
1,061
Konum
İstanbul


Lion (2016)

Türü: Dram
Yönetmen: Garth Davis
Senaryo: Luke Davies, Saroo Brierley ('A Long Way' adlı romandan)

Oyuncular:
Dev Patel
Rooney Mara
Nicole Kidman
David Wenham
Sunny Pawar

IMDb Sayfası

Konu:

Fragman:
 
2 gündür yorumumu bekletiyorum, senden bir hamle gelmeyince ben açmak zorunda kaldım. Kusura bakma @OzaN.


Sonunda yılın merakla beklediğim bir diğer filmini de izledim, ama en baştan söylemem gerekirse beklentilerimin biraz altında kaldı.

Aslında konusu kağıt üzerinde çok iyi. Tabii Oscar için de iddialı materyal olunca uyarlanması uzun sürmemiş. Ama senaryoda eksik bir şey var. Tempo düşüklüğünden ziyade duygusu bana geçen çok az sahne var. Örneğin final sahnesinde duygulanmam gerekirken sıkıldım.

Tabii burada yetersiz yönetmenliğin de etkisi var. Garth Davis hikayeyi parlatmak yerine sıradan bir hale getirmiş, öne çıkan olumlu bir tarafını göremedim açıkçası. İyi ki Oscar adayı olmamış. Duygu sömürüsüne kaçılmaması da iyi, ama senaryo kafa karışıklığı her an hissettiriyor. İlk 50 dakika geri kalan 1 saatten daha başarılıydı, ama orada bile almam gereken tadı alamadığımı hissediyorum.

Dev Patel'i üzgünüm ama biraz antipatik buldum, keşke başka birisi olsaydı. Ama Hintli karakter deyince Hollywood'da ilk akla gelenlerden birisi. Oscar adayı olmasına da pek sevinmedim. Nicole Kidman'ın da parladığı söylenemez. Gerçi bunda onun değil oynadığı karakterin derinleştirilmemiş olmasının suçu var. Kısacası iyi kampanyanın ekmeğini yemiş. Rooney Mara isteksizliğini her sahnede belli etmişti, David Wenham da fena değildi.

Ama kadronun en iyisi kesinlikle Sunny Pawar. Çok tatlı ve yetenekli bir çocuk, keşke daha fazla görebilseydik. Hatta filmin başından sonuna kadar o olsa yadırgamazdım.

Sonuç olarak iyi müzikler ve harika görüntüleriyle dikkat çeken, ama yetersiz senaryo ve oyunculuklarla yolunu kaybetmiş, bazı sahneleriyle Oscar klibini andıran bir film, aynı zamanda kaçan bir fırsatlar bütünü.

Not: Sia'nın 'Never Give Up' şarkısı keşke Oscar'a aday olabilseymiş, filmin en iyi özelliklerinden biri. Ayrıca diğer biyografilerde olduğu gibi gerçek fotoğraf ve videoların verilmesi de iyi düşünülmüş. Lion adının nereden geldiği de sürpriz oldu.

6.5/10 (2.5/5)

 
İyi yapmışsın @Aserat. Bundan sonra sen açabilirsin istersen.


Filmi sinemada izleyip izlememe kararsızlığım devam ediyor. Sinemada izlemezsem evde izlerim haftasonu.
 
İyi yapmışsın @Aserat. Bundan sonra sen açabilirsin istersen.


Filmi sinemada izleyip izlememe kararsızlığım devam ediyor. Sinemada izlemezsem evde izlerim haftasonu.
Bence sinemada izlenmeye değecek bir film değil ama sen bilirsin. Bir de öyle deyince sanki forumu da tamamen bırakacakmışsın gibi hissediyorum.
 
Bence sinemada izlenmeye değecek bir film değil ama sen bilirsin. Bir de öyle deyince sanki forumu da tamamen bırakacakmışsın gibi hissediyorum.
Sinemada film izlemenin tadı başka hem avmye gitmeyi düşünüyorum ama bakayım başka film bulursam yakınlarda alışverişi erteleriz.


Gerçi filmin kaç salonda gösterileceği de belli değil galiba. Yakınlarda yoksa hiç uğraşmam.
 
Oscar alıp almaması falan önemli değil, benim unutulmazlarım arasına girdi. Hem duygusu, hem belgesel tadında görüntüleri, hem de son sahnede filmin adının neden "Lion" olduğunun açıklanmasıyla beni benden aldı. Gözyaşlarıyla bitirdim filmi
 
Tam yorum: http://izleryazar.com/lion-2016/

İyi filmdi, beğendim. Eksikleri yok değil ama genel olarak gayet başarılı. Bazen tempo çok düşüyor ama bazı sahneler gayet etkileyici. Oyunculuklar çok başarılı.

Nicole Kidman'ın çocukları çocuğu olmadığı için değil de yardım etmek için aldığını söylediği sahne de gözlerim doldu. Filmin en duygusal sahnesiydi. Böyle harika insanların olduğunu görmek güzel.

7.5/10
 
@Aserat'ın BAFTA'daki yorumuyla korkmuştum ama gayet iyi bir film bence, başarısının sırrı da tam ödül sezonuna uygun olması.

Gerçi Aserat, şimdi yorumunu okuyunca '' hak etmediği dallarda ödül almasına'' değinmişsin. Dev Patel konusunda haklı olabilirsin. Başrol oyuncusunu canlandıran birinin yardımcı kategoride ödül alması zaten bana her zaman saçma gelmiştir. Yalnız film 'En İyi Uyarlama Senaryo' ödülünü hak ediyor bence. Buna da görüşüne saygı duyarak katılmadığımı belirteyim.


Filmin yorumuna geçmeden önce, ne güzel sahneydi öyle, içimi sızlattı:


İzlerken bitmesini istemediğim nadir filmlerden oldu. Hindistan'da geçen kısımlar bir 30 dakika daha olsa izlerdim. Film izlemenin en güzel yönlerinden biri, belki de hiç gidemeyeğin mutlaka görülesi ülkeleri, insanları görebilmek.

Dev Patel her filmde karşıma çıkmaya başladı. Bu hızla giderse Aamir Khan'dan sonra en favori Hintli oyuncum olacak. The Newsroom dizisinde de severdik kendisini.


Nicole Kidman, ne söylesem az. Bir kadına her saç rengi yakışır mı? Oyunculuğunun yanı sıra güzelliğine de hayranım. Lakin dünyanın en güzel kadını demek Türkan Şoray'a saygısızlık olur.


Rooney Mara kardeşinden iki gömlek daha iyi oyuncu. Birkaç yıl içerisinde de çok büyük projelerde yer alacak. Demedi demeyin.. Küçük Saroo'ya hayran kaldığımı belirteyim.

Özetle, verdiği mesajlarla gerçekten duygusal bir duygusal filmdi. Gerçek hikaye olması daha etkileyiciydi. Baştan sona sıkmadan izlettirdi.

8/10
 
Yanlış kategoriden ziyade performansının da pek iyi olduğunu düşünmüyorum, küçük çocuk ilk 1 saatte patlamış çünkü. İlla ödül verilecekse görüntü yönetimi dalında olabilirdi, ama diğerlerinde daha iyi adaylar da vardı.
 
İyi oynamış bence ama biraz abartı payı var. Yalnız yardımcı erkek oyuncu kategorisi bu yıl aşırı zayıf, onun da etkisi var.
 
ilk bir saati ve son 15 dakikası harika, ortası sıkıcı geçen bir filmdi.
çocuk saroo nun olduğu bölümler ve kendisini yetiştirecek yeni anne babasıyla karşılaştığı sahneler harikaydı .. sonra gün geldi saroo da anında bir geçmişe özlem başladı orda sanki bir kopukluk var? geçmişe olan özlemi tüm çocukluğuna ergenliğine yetişkinliğine yansıması gerekirken 25 yaşında birdenbire kafasına elma düşmüşçesine yerçekimini(veya geçmişini ) keşfetmesi pek hoş durmadı ? orda çocukluktan yetişkinliğe filmin hızlı geçişide bir kopukluk yaratmış olabilir
yetişkin saroo nun sevgilisiyle birlikte olduğu sahneler ve geçmişini araştırdığı sahneler sıkıcıydı .. geçmişini araştırırken kendisini yetiştiren aileye karşı olumsuz bir tutum içinde olmasıda karakteri gözümde antipatikleştirdi? bu tarz olaylarda eğer yetiştiren aile hakkıyla yetiştirmişse hep yetiştirenden yanadır tavrım bu da kişisel yorumum olsun

son sahnedeki kavuşma sahnesi duygu yüklü harika bir sahneydi yine...
saroo nun ağabeyi gudu nun öldüğünü duyduğumda çok üzüldüm , saroo nun kendi ismini dahi uzun yıllar boyu yanlış telafuz etmesi aslında isminin aslan anlamına gelen sheru olduğunu öğrenmesi ilginç yerlerden biriydi.. çocuğun ganeshtlay olarak bildiği yerin aslında ganesh talai olduğunu keşfetmesi trajikomik sahnelerden biriydi

oyunculara gelirsek çocuk saroo sunny pawar ve nicole kidman(fazla bir rolü olmasada çıktığı sahnelerde muhteşemdi) harikaydılar
yetişkin saroo dev patel ve sevgilisi rolündeki rooney mara idare eder bir oyunculuk sergilemişlerdi..

son olarak
ikinci evlatlık mantosh mudur tontoşmudur safi israftı? öz evlat olsa gidip bir çöp konteynırına atarsın
avusturalyalı çift hangi akla hizmet onu evlat edindiler o kısmıda çözemedim
ama onu bile evlat edinmeleri insani yönlerinin harika olduğunu gösteren çarpıcı bir örnekti

7 puan
 
Vurucu ve şaşırtıcı bir gerçek hikaye. Bunun filme geçişi de çok başarılı olmuş. Filmden beklediğimi buldum doğrusu. Baştan sona sıkmadan izlettiren ve dramın sonuna kadar hissedildiği çok iyi bir film. Harika görüntü yönetmenliğinin olduğu ve adaylığı hak eden başarılı müziklerin olduğu bir yapımdı. Aldığı adaylıklardan hiç birine itirazım yok, 6'sını da hak etmiş. Orjinal şarkıda da olup 7 yapabilirmiş. Sia'nın şarkısı çok iyiydi.

Konuda kopuklukların olduğu doğru. Ama bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bir anda 20 yıl birden atlamaları ve sanki ailesinin aklına 20 yıl sonra bir anda geldi gibi gösterilmesi bilinçli diye düşünüyorum. Sonuçta bu durum düşününce mantık hatası içeriyor. Ki bence karakterin tepkilerinden ve tavırlarından aslında sürekli ailesinin aklında olduğunu ama filmin bunu göstermediğini ve bunu kendimizin çıkarmamız gerektiğini anlıyoruz. Yani en azından ben öyle anladım.

Süresi de uzun olmasın sıkmasın diye bu şekilde zaman atlatarak bazı kısımlar seyirciye bırakılarak işlenmiş olabilir. İlk 1 saat başka güzel son 1 saat başka güzeldi. Final sahnesi muazzamdı çok duygu yüklüydü. Gözlerimin dolduğu iki kısım var zaten filmde. Biri son sahne biri de evine dönmeden önce evlatlık edinen annesiyle konuşma sahnesi. Avustralya insanı hakkında bu yıla kadar pek bilgim yoktu, bu yıl orayı ziyaret eden bir hocam anlatmıştı onlar hakkında bir şeyler. Ve gerçekten de anlattığı gibi olduğunu bu filmde görmüş oldum. İnsana insan olarak değer veren bir kültür var gerçekten de.

Oyunculuklarda Dev Patel çok başarılı oynamış. Şahsen verdiği tüm hissiyatı aldım. Son sahnedeki muazzam oyunculuğu da adaylığının hak edildiğini gösteriyor. Nicole Kidman da az sahnesi olan ama olduğu yerlerde farkını hissettiren bir performans olmuş. Özellikle yukarıda bahsettiğim malum sahnede çok başarılıydı. Rooney Mara için ise şu emoji yeterli sanırım.
O nasıl bir güzellik öyle gözlerimi alamadım.
Küçük çocuğu oynayan Sunny Pawar ise filmin asıl yıldızlarından bunu söyleyebilirim. Her bulunduğu sahneden muazzam keyif aldım.


Böyle vurucu ve ağır bir hikayeyi gayet başarılı uyarlamışlar. Yılın iyi filmlerinden biri ortaya çıkmış. Aldığı tüm adaylıkları hak ettiğini net söyleyebilirim. Sondaki gerçek resimler ve çocuğun isminin durumu vaay be dedirtti.


8.5/10
 
Küçükken ailesinden ayrı düşen bir çocuğun etkileyici hikayesi. Filmin özellikle ilk bölümü ve sonu çok iyiydi. Çocuk haliyle ailesinden ayrı düşmüş bir çocuğun yaşadığı zorluklar çok iyi yansıtılmış. Ama bu duruma düşüp şanslı olanlardandı çünkü çok iyi bir aile tarafından sahiplenildi. Büyüdüğünde çok iyi bir yaşama sahip olduğunu gördük fakat ne olursa olsun gerçek ailenin yerini tutmuyor.

Küçüklükten kalan anılarıyla birlikte arkadaşlarının verdiği fikirle zor da olsa ulaştı ailesine ve sonda duygu yüklü bir kavuşma sahnesi izledik.

7.5/10
 
Hint esintileri vardı o yüzden bende +1'le başladı.
Üstüne yaşanmış bir hikayeydi ve sonlarında da gerçek karakterleri görünce çok daha iyi oldu. Film başlar biraz iyiydi ortalar durgundu sonlar yine iyiydi öyle çok atraksiyon da yoktu açıkçası ama yaşanmış bir hikayeyi anlatılıyor sonuçta.

Son sahnelerde anne ile çocuğun yeniden buluşma anında oyunculuk biraz az yetersiz kalmış daha fazla duygu aktarabilirlerdi ama sönük kaldı bana göre.

Genel hatlarıyla izlenebilir bir film olmuş.

7/10