@Aserat'ın BAFTA'daki yorumuyla korkmuştum ama gayet iyi bir film bence, başarısının sırrı da tam ödül sezonuna uygun olması.
Gerçi Aserat, şimdi yorumunu okuyunca '' hak etmediği dallarda ödül almasına'' değinmişsin. Dev Patel konusunda haklı olabilirsin. Başrol oyuncusunu canlandıran birinin yardımcı kategoride ödül alması zaten bana her zaman saçma gelmiştir. Yalnız film 'En İyi Uyarlama Senaryo' ödülünü hak ediyor bence. Buna da görüşüne saygı duyarak katılmadığımı belirteyim.
Filmin yorumuna geçmeden önce, ne güzel sahneydi öyle, içimi sızlattı:
İzlerken bitmesini istemediğim nadir filmlerden oldu. Hindistan'da geçen kısımlar bir 30 dakika daha olsa izlerdim. Film izlemenin en güzel yönlerinden biri, belki de hiç gidemeyeğin mutlaka görülesi ülkeleri, insanları görebilmek.
Dev Patel her filmde karşıma çıkmaya başladı. Bu hızla giderse Aamir Khan'dan sonra en favori Hintli oyuncum olacak. The Newsroom dizisinde de severdik kendisini.
Nicole Kidman, ne söylesem az. Bir kadına her saç rengi yakışır mı? Oyunculuğunun yanı sıra güzelliğine de hayranım. Lakin dünyanın en güzel kadını demek Türkan Şoray'a saygısızlık olur.
Rooney Mara kardeşinden iki gömlek daha iyi oyuncu. Birkaç yıl içerisinde de çok büyük projelerde yer alacak. Demedi demeyin.. Küçük Saroo'ya hayran kaldığımı belirteyim.
Özetle, verdiği mesajlarla gerçekten duygusal bir duygusal filmdi. Gerçek hikaye olması daha etkileyiciydi. Baştan sona sıkmadan izlettirdi.
8/10