Lego Ev 3.Bölüm 'Kör Başlangıç'

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gizmo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Reyting sistemi

• 3

Oy: 0 0.0%
  • 4

• 5

• 6

• 7

• 8

Oy: 2 40.0%
  • 9

• 10

Oy: 3 60.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .

gizmo

Yeni Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
102
Puanı
34
3.BÖLÜM

Tekrar merhaba arkadaşlar, bölümlere ilgi beklediğim kadar olmasa da foruma senaryo açısından farklı bir renk kattığını düşündüğümden, ayrıca Lego Ev’i çok sevdiğimden severek yazmaya devam ediyorum, bu bölümde yaş sınırını biraz daha esnek tutabiliriz, iyi okumalar…

SAHNE: 1 MEKAN: OKUL KORİDORU
Serap ve Cansel koridorda yürümekte, bir yandan konuşmaktadır.
SERAP: Ne yani şimdi, eğer yemek boyunca genel kültürünle kafa ütülemeseydin Asille olacaktın bütün gece, öyle mi?
CANSEL: …ve onu karyola yerine parkeye fırlatmasaydım.
Serap gülerken koluna bir çubuk çarpar.
Kör gözlüklü, 20li yaşlarda genç bir çocuk yolunu ararken Serap’a çarpmıştır, yanlarından geçip gider.
SERAP: Hay Allah, öğrenci galiba, daha önce hiç görmemiştim.
CANSEL: Sol göğsüm üzerine bahse girerim ki bu öğrenci değil.
SERAP: O zaman..?
CANSEL: Asistanların üzerinde şu meşhur bıkkınlık veren bordo çizgili ceketlerden olmaz mı sence de hep?
Serap gözlerini büyüterek söz konusu çizgili ceket üzerinde olan kör çocuğa bakar.

SAHNE: 2 MEKAN: FRANSIZ RESTORANI
Restoran fazla olmasa da doludur.
Oktay, restoranın arka tarafındaki bar tezgahının arkasında oturan tek kişidir, Dory tezgahın önüne geçer.
DORY: Pekala yakışıklı, orada öyle sessiz sessiz duracak mısın yoksa pazarları kilisede rahibelere sarkan alkolikler gibi sabahın köründe içki mi isteyeceksin?
OKTAY: Sanırım ikincisi…
DORY: Pekala… (raftan iki bardak çıkarıp doldurur.) Seni bu kadar çok içiren şey ne, o sıkıcı karın falan mı?
OKTAY (şaşırır) Hayır tabi ki.
DORY: Tabi ki…Eminim kırk yılda bir içiyorsundur hatta içki kelimesini bile en son karının sana ezberlettiği makalelerde görmüşsündür. O sıkıcı kadından bunaldıysan bir akşam uğrayabilirsin bana.
Oktay yüzünü buruşturur. Bardağı bırakıp kalkmak isterken Dory gülerek onu tutar.
DORY (gülerek): Tamam, tamam otur bir şey demedim. (ciddileşir.) Ama bir problem var, değil mi?
OKTAY: Çok mu belli oluyor?
DORY: Kızın böyle durumlarda… Aman Tanrım, ne diyordu! Her neyse, kesin genel kültüre poşetsiz atlıyordur.
İkisi de gülerler.
OKTAY: Sorun Cansel…

SAHNE: 3 MEKAN: TEKNİK SINIF
Cansel ve Serap yan yana oturmuş çizim yapmakta, hoca çizimleri kontrol ederken kör asistan kürsü başında durmaktadır.
HOCA: Pekala, Cansel ve Asil, projektörden yansıyan çizime duvar ve parkeleri ekler misiniz?
Cansel ve Asil göz göze geldikten sonra kürsüye, kör asistanın yanına çıkarlar.
Asil, bilgisayarın başına geçip çizim yapmaya başlar, Cansel gözünü ekrana dikerek konuşur.
CANSEL: Biliyor musun, eğer duvarları çizmek için şu an yaptığın gibi sol menüyü kullanırsan duvarlar kışın rüzgarda bile yıkılacaktır. Ayrıca parkeleri de yanlış yerden seçtin, büyük ihtimalle ocağın yaydığı gaz bile...
Kafasını kaldırıp Asil'e bakar ama Asil eleştirilere dayanamayıp çoktan Serap'ın yanına oturmuştur.
Serap onu teselli eder.
SERAP: Boş versene, her zamanki çok bilen Cansel...
Cansel üzgünce onları izlerken asistan bilgisayara uzanmaya çalışır ama yanlışlıkla Cansel'in elini tutar.
ASİSTAN: Pardon...
CANSEL : (gözünü onlardan ayırmadan): Sorun değil...

SAHNE: 4 MEKAN: FRANSIZ RESTORANI
Dory ve Oktay aynı şekilde karşılıklı konuşmaktadır, önlerinde biraları vardır.
DORY: Ah... Evet Cansel, zor bir kız.
OKTAY: Sosyalleşme isteğini aldığı babası ve sosyalliğini öldürme özelliğini aldığı bir annesi var... Her türlü istediğine kavuşamıyor ve...
Cansel, görüntüye girip Oktay'ın yanına oturur.
CANSEL: Dory, bana da bir bira... Ya da votka olsun, sonuç olarak Sovyetlerde çok yaşanmış bir olay arkadaşlarının sevdiğin adamı elinden alması, hatta masallarında bile var. Rus votkası olsun.
DORY (içeceği hazırlarken) Tanrım, sipariş verirken bile hiç çenen durmuyor...
Cansel başını yorgunca ellerinin arasına alır.
CANSEL: Benden uzaklaştıkça onunla yakınlaşıyor... Tabi, benim asosyal olmam da en çok Serap'ın işine gelince...
OKTAY: Biliyor musun, bence onlara asosyal olmadığını göstermemiz lazım, ama nasıl?
DORY (bıkkın): Tanrım, zaten biraz akıllı olsaydın beni tavlamaya çalışırdın... Rock yıldızı bir babanın kızı ne yapmalı bu durumda sence?

Oktay aklına bir şey gelmiş gibi elini şıklatır.
OKTAY: Bir house party veriyoruz ve onlarla tanışıp deliler gibi eğleniyoruz, nasıl?!!
3.Bölümün Sonu

4.Bölüm Öngösterim
-Cansel, houseparty'de eğlenceli bir tip olduğunu babası ile kanıtlamaya çalışırken partiye katılan Mualla her şeyi mahvedecektir.
Diğer yandan Serap'ı partide rezil etmek isteyen Dory'nin planı ters teper ve Cansel herkesin içinde küçük düşer, yine de geçmişinde aynı rezaleti tatmış olan Asil, bu duruma kayıtsız kalamaz Cansel'e destek olur, aralarındaki çekim bu olayla daha da artacaktır.

Sürprizlerle dolu houseparty bölümü, salı akşamı forumda...

Bana kalırsa pek etkin bir bölüm olmadı sırf uğraşıp yazdığın için 8 puan veririm ama konu olarak yok yani,umarım algımı yanlış anlamazsın ama bence farklı bir yöne yönelebilirsin .Komedi yazacaksanda daha iyileri olabilir.

Bana kalırsa pek etkin bir bölüm olmadı sırf uğraşıp yazdığın için 8 puan veririm ama konu olarak yok yani,umarım algımı yanlış anlamazsın ama bence farklı bir yöne yönelebilirsin .Komedi yazacaksanda daha iyileri olabilir.
estağfurullah yanlış anlamadım. amacım komedi değil aslında daha hayatın içinden. okunacağını bilseydim onlarca sayfa yazardım ve her duyguyu katmaya çalışırdım, ama olay akışını bozmak istemiyorum bu kısalıkta, teşekkür ederim :)

estağfurullah yanlış anlamadım. amacım komedi değil aslında daha hayatın içinden. okunacağını bilseydim onlarca sayfa yazardım ve her duyguyu katmaya çalışırdım, ama olay akışını bozmak istemiyorum bu kısalıkta, teşekkür ederim :)
Haklısın zamanında bende denedim kısa olunca anlaşılmıyor uzun olunca okuyan sayısı azalıyordu. Ama daha belirgin hatları kullanırsan daha etkili olursun ,Yoksa okuyup geçiyoruz bir zamanlar @Çiğdem- yazıyordu iyi birşeyler sonra @cookies de yazardı @kvp-medya da iyi işler çıkartmıştı @pompy halen yazmakta zaten ama ana fikri ortaya koymadıktan sonra olmuyor işte. ..

1 haftada sadece ıkı bölüm yayınlanabiliyor buna sebep olanda kurtlar vadışı sihirli annem

@gizmo
Bilmiyordum, diğerini ertelerim, uyardığın için sağol.
ayoll ortada kural falan kalmadı bu kuralı koyan bu işi braktıktan sonra yine isteyen istediği gibi takılıyor musicsurvivor yarışması çok sık konu açıyor yani çaktırmadan bildiğiniz gibi devam edin arkadaşlar:F

bu arada ilk 2 bölümün altında kalmış ama yine idare eder destek amaçlı ben yinede 10 verdim 😉😉😉

Bölüm diğerleri kadar iyi. Ama bir şeyi anlatmak için fazla kelime sarf ediyosun. Zamanında ben de yazmıştım, biliyorum. Bi olayı daha az kelimeyle daha iyi anlatabiliyosan yap. Aynı uzunlukta hem daha dolu, hem fazla soyut olmayan, hem de daha kaliteli bir iş çıkar ortaya.

Bölüm diğerleri kadar iyi. Ama bir şeyi anlatmak için fazla kelime sarf ediyosun. Zamanında ben de yazmıştım, biliyorum. Bi olayı daha az kelimeyle daha iyi anlatabiliyosan yap. Aynı uzunlukta hem daha dolu, hem fazla soyut olmayan, hem de daha kaliteli bir iş çıkar ortaya.
Hatirlatma senin hikayeni ne gunlerdi oynadığım ilk diziydi :T
Sahmatta önce kötü basroldum sonra rolüm azaldi azaldı öldüm dirildim öldüm dirildim falan baya degisik ve guzeldi :love1:

harikaydı. :) okurken olaylar gözümde canlanıyor resmen anlatım biçiminde iyi. eline sağlık.

okuyucu arkadaşlara duyuru: bir haftada 2 bölüm kuralına uyabilmek adına HouseParty bölümü perşembe akşamına ertelenmiştir... kuraldan haberim olmadığı için özür diliyorum, artık uymaya çalışacağım.

Son düzenleme: