Lady Gaga ''Art Pop'' Albüm Kapağı Anlazi

KayıpSehir

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
2,645
Puanı
360
Dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga geçenlerde yeni yayınlanacak olan albüm'ünün kapağını yayınladı!
Kapak her zaman ki gibi karışık ve anlamlar ile dolu . Ve ben bir Little Monster olarak , kapağın analizini çıkarmaya çalıştım . İşte ARTPOP kapak anlazi ;
Lady Gaga, ARTPOP hakkında sorulan soruları yanıtlarken "Pop Art 70'li yıllarda başladı. ARTPOP ise benim 2008'den beri uğraştığım bir proje." demişti. Albüm kapağında ise 2008-2009 yılında ki Gaga'yı görüyoruz. Bu da Gaga'nın Little Monsters tarafından anlaşılabilecek bir mesajı olsa gerek. Ancak resim de gördüğünüz kişi Gaga değil, bir manken. Gaga burada iki farklı mesaj vermek istemiş. Bunlardan biri "Kusursuz birşey yoktur. Vitrin mankeninin bile kusuru var. Onların beyni yok." vermek istenilen diğer mesaj ise "Ben (Gaga) ARTPOP'u yapıyorum. Kapak olmaya vaktim yok." Albümde kullanılan Jeff Koons tasarımı cam top ise günümüzün en gelişmiş sanat türlerinden birini temsil ediyor. Gaga'nın arkasında duran tablo Yunan Mitolojisine ait. Buda geçmişte kalan sanatın günümüze geri getirilmesi ile ilgili. Gaga cinsel organını Cam top ile kapattı, çünkü; Sanat, cinsellikle iç içedir. Bu yüzden cinselliği, sanat ile kapatmak daha kolaydır. Fotoğrafa baktığızda Gaga'nın kalça hizasında siyah, beyaz kısımlar var. Onlarda Gaga'nın karanlık yönü yani The Fame Monster'ı anlatıyor. Analizin başında da söylediğimiz manken durumu ise Born This Way dönemini hatta direkt olarak Born This Way şarkısını anlatıyor. Karanlık, renkler, çıplaklık ve sanat ise ARTPOP'ın tamamını anlatıyor.

acdn01.cdnwp.celebuzz.com_wp_content_uploads_2013_10_07_lady_gaga_artpop.jpg

Ekli dosyalar

• acdn01.cdnwp.celebuzz.com_wp_content_uploads_2013_10_07_lady_gaga_artpop.jpg
    acdn01.cdnwp.celebuzz.com_wp_content_uploads_2013_10_07_lady_gaga_artpop.jpg
    80 KB · Hit: 298