Lacivert - 1.Bölüm | Yeni Dizi

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Yaşadığı hayatı tamamıyla terk etmiş olan Melek, kendisine bembeyaz bir sayfa açıp yeni hayatına başlangıcını yapmıştır. Onun için eski defterler tamamen kapanmıştır artık.
Bir tanıdığı vasıtasıyla kendisine kalacak bir yer bulmuştur Melek ancak kalacağı yer şehir merkezine bir hayli uzak ve ıssız bir arazidedir. Ancak Melek bunu göze almıştır.

İlk Gece
Melek, biraz korku biraz da ürperen bir tavırla evi kolaçan etmeye başlamıştır. Fazlasıyla toz içinde olan bu evi nasıl temizleyeceğini düşünürken, aniden çakan şimşek sesiyle irkilmiştir.
Melek : Eyvahlar olsun. Şimdi tam da korku filmlerini aratmayacak bir hale düştün kızım. Elektrik yok, şimşek çakıyor. Çocukluğumdan beri en korktuğum ikili yan yana geldi. Aldın mı başına belayı şimdi?
Melek çakan şimşeğin verdiği korku ve ürpertiyle evin içinde dolanırken karnının acıktığını hissetmiş ve dolaba yönelip bir şeyler yemeye başlamıştır.
Melek : Off nasıl acıkmışım ya. Hiç de hissetmedim bu dakikaya kadar, sanki yıllardır aç gibiyim.
Dedikten sonra pencereye doğru ilerleyen Melek, buğulu pencereden dışarıya baktığında 100 metre ileride bir villanın olduğunu fark etmiştir. Merakla o villaya baktığı sırada cama hızlıca bir şey çarpıp yere düşmüştür. Melek bir an da yerinden sıçrayıp, korku dolu gözlerle bahçeye çıkmıştır. Yağmur yağmaya devam ediyordur ve pencerenin önüne gittiğinde cama çarpan şeyin bir baykuş olduğunu ve öldüğünü görmüştür. Bu durum karşısında şaşkınlık içerisinde kalmıştır.
Melek : İnanmıyorum bu zavallı bir baykuş ama nasıl olur böyle bir şey bir baykuş neden pencereme çarpsın ki?
Diye düşünürken tüm günün yorgunluğuyla kendini koltuğun üzerine bırakmış ve oracıkta uyuyakalmıştır. Gün ışımaya başlamış ve gözüne çarpan güneş ışığının da etkisiyle uyanmıştır Melek. Işığı açmaya çalıştığı sırada
Melek : Hay Allah bu elektrik hala mı gelmemiş? Acaba sadece benim mi elektriğim kesik, şu karşıdaki villaya gidip bir sorsam mı acaba?
Diye kendi kendine düşünürken saat 10:30 olmuştur. Kahvaltı bile yapmadan direk karşıdaki villaya giden Melek, villanın kapısına geldiğinde nedensizce ürpermiştir. Villa kapısından girdikten sonra zile basan Melek beklemeye başlamıştır. O anda kapıyı genç bir delikanlı olan Kaan açmıştır.
Kaan : Evet ne vardı?
Melek : Şey iyi sabahlar. Ben hemen şu ileride oturuyorum, dün taşındım ancak akşamdan beri de elektriğim yok, siz de olup olmadığını öğrenmek için gelmiştim.
Kaan : Elektriğim kesilmedi hem kesilse de jeneratörüm devreye giriyor zaten ancak kesilmedi, kesilseydi hissederdim.
Melek : Hay Allah ben de hiç anlamam elektrik işlerinden. Rica etsem bu işten anlıyorsanız bir bakma şansınız var mıdır?
Kaan : Şu an için mümkün değil hanımefendi ancak akşamüzeri gelebilirim.
Melek : Çok memnun olurum gerçekten o halde ben gideyim.
Kaan : Çok iyi olur zira birazdan ablam gelecek ve yabancı insanlara pek tahammülü yoktur ablamın. Biraz psikolojik sorunları var da!
Melek : Çok üzgünüm umarım iyileşir peki şimdi nerede ablanız?
Kaan : Terapi için evdeki çalışanımla beraber ormana yürüyüşe gönderiyorum her sabah. Neyse daha fazla konuşamayacağım çünkü işlerim var. Bu arada bir daha villa kapısından içeri girerken dışarıdan zile basarsanız sevinirim, pek hoşlanmıyorum çünkü özel mülkiyetime bu şekilde girilmesinden.
Melek : Şeey ben ben çok özür di…
Kaan, Melek sözünü bitirmeden kapıyı kapatmıştır yüzüne. Melek’in şaşkınlığı yüzünden okunuyordur. Tam villanın bahçesinden dışarı çıkacakken bir ses duymuştur ve sesin ne taraftan geldiğini bulmak için aranırken bir kez daha duyduğu sesin villanın bodrum katından geldiğini fark etmiştir. Hızlı adımlarla oraya yönelen Melek, içeriden bir erkek sesinin geldiğini duymuş ancak ufak bir penceresi olduğundan içeriyi görememiştir.
Melek : Kim var orada? Siz kimsiniz?
Bodrumdaki Ses : Beni kurtarmalısın.
Melek : Ne işiniz var orada? Söyler misiniz kimsiniz?
Bodrumdaki Ses : Beni kurtarmalısın, kurtar beni.
İçerideki ses sadece bu cümleyi kullanıyordur ve ağzından başka hiçbir kelime çıkmadığını gören Melek en başta tekrar kapıya vurup kim olduğunu sormak istemiştir ancak doğru bir karar olup olmadığını bilmediği için çaresizce oradan ayrılmış ve evine doğru yürümeye başlamıştır. O anda Kaan’ın bahsetmiş olduğu ablası Çiğdem ve hizmetlisi karşısına çıkmıştır. İki tarafta birbirlerine bakarken Melek sadece kafa sallamakla yetinebilmiştir o endişeyle.
Öğleden Sonra
Melek, biraz rahatlamak için duşa girmiştir ve kendi kendine olanı biteni düşünürken birden evin kapısına olanca gücüyle biri vurmaya başlamıştır.
BÖLÜM SONU
Jenerik Müziği

@Yiğitt @pompy @halukerogluFOX @Çiğdem- @vadikızı @Billy Kane @Forumdash @MayısKralı @Aserat @cookies @Bully @MEnes @OzaN @turkuazz @xemrexxx @ozgur2113 @Harunnn60 @Tolstoyevski @destere @cevaa @eskici @EFE UYSAL ve diğer arkadaşlar...
 
Son düzenleme:

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

eskici

Favori Üye
Katılım
21 Ocak 2013
Mesajlar
32,430
Reaksiyon puanı
13,640
Puanı
1,059
Korku ve gerilimi cok severim o nedenle cok begendim ama gerilim biraz daha artirilabilir :D
 

denizz19

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
İlk bölüm biraz karakterler üzerinden gitmeyi yeğledim ama ilerleyen bölümlerde gerilim artacak :A


Bu konuya bir kere giren dilime düşüyor bu sebeple okumak zorundasın :A Konuyu da beğenmek zorundasın :F

Tamam okurum ama bir şartla :A Beğenirsem "beğendim" fena bulmazsam "okudum" beğenmezsem "olmamış" diyeceğim kabul ediyor musun? :A
 

Keith Long

Favori Üye
Katılım
22 Eylül 2012
Mesajlar
50,871
Reaksiyon puanı
29,317
Puanı
1,061
Web Sitesi
acadebi.com

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
İyi olmuş, bir önceki diziyle arasında çok fark göremedim. Ve bu arada sendeki Kaan ve Melek sevdasını da anlayabilmiş değilim, bari karakterlerin adı değişseydi. Yine de sonuçta emek harcanmış, o yüzden yerin dibine batırmayacağım. :A @denizz19
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Yorum da yapacaksan olur :A

İlk başta klasik perili ev muhabbeti sanmıştım, basacaktım olmamışı ama sonradan biraz ilginçleşti işler. Kaan ne işler çeviriyor merak ettim :A Eline sağlık şimdi beğendim diyorum. Olaylar saçma bir yere çıkarsa basarım olmamışı :A

Bir de bir tavsiyem olacak sana. Anlatım yaptığın yerlerde sürekli karakter ismini yazınca iyi durmuyor. Onu azaltırsan daha iyi bir görüntü olur. Örnek göstereyim.

Bir tanıdığı vasıtasıyla kendisine kalacak bir yer bulmuştur Melek ancak kalacağı yer şehir merkezine bir hayli uzak ve ıssız bir arazidedir. Burada Melek yazmana gerek yok.

Villa kapısından girdikten sonra zile basan Melek beklemeye başlamıştır. Burada da zile basıp beklemeye başlamıştır diyebilirsin mesela.
 

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
Bu bodrum katında çocuk meselesi amnezi kitabındada var.Jennifer rushun.Okuycam şimdi bölümü :)