Kuzey Güney Dizisinde Hayal Kırıklığı Yaratan Değişiklik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Kuzey'in rengi solmuş!
Gazete Habertürk yazarı Rahşan Gülşan, Kuzey Güney dizisinin yazdı:
Birkaç kez yazdım. Kuzey Güney'de geçen sezonun sonunda çok acı ama hikâye açısından da pek lezzetli bir yerde kalmıştık. Sezon tatilinin ardından gelen ve birbiri ardına şoke edici hikâyelere gebe olduğunu görüp daha da heyecanlandığım yeni sezonun ilk bölümünü geçen çarşamba izledik. Yine geçen sezon sonrası yazmıştım, dizi için en önemli gelişme, Ali karakterini canlandıran Rıza Kocaoğlu'nun hikâye gereği ayrılması değil, yönetmen Mehmet Ada Öztekin'in değişmesidir diye.

PLASTİK KARAKTER
Biliyorsunuz onun yerine son iki sezon 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' isimli diziyi yöneten Hilal Saral getirildi. Kendi adıma bu büyük değişikliğin ilk meyvesi olan birinci bölümü izleyince bir parça hayal kırıklığına kapıldım. Saral ilk iş olarak dizinin renk paletini değiştirmiş. Geçen sezon alıştığımız parlak ve yoğun renkler yerine daha pastel ve soluk renkleri tercih etmiş. Bu da bence dizinin izleyici tarafından algısına ciddi darbe vurmuş. Özellikle ışığın az olduğu sahnelerde siyahlar üzerinde tuhaf ve mat görünümlü bir gren perdesi oluşmuş. Dizinin o cıvıl cıvıl gerçeklik duygusu, yerini donuk ve yarı karanlık bir havaya bırakmış. Belli ki ışık anlayışını da değiştirmiş. Mehmet Ada Öztekin daha çok ortam ışığı kullanmayı tercih ederdi. Karakterlerin gölgede kalan tarafları karanlık olur ama buradan dramatik bir gerçeklik kazanımı sağlanırdı. Şimdi bu da gitmiş. Ama en önemlisi karakterlerin giyim kuşam tarzları değişmiş. Özellikle de dizinin kadınları bundan büyük pay almış. Bade İşçil'in canlandırdığı Banu karakteri bundan olumlu etkilenmiş ama Öykü Karayel'in hayat verdiği Cemre karakteri birdenbire mahallede de, evde de fönlü ve ağır makyajlı gezen, günlük hayatta karşılığı olmayan ama dizi dünyasının pek sevdiği plastik karakterlerden birine dönüşmüş.

DİZİYE YABANCILAŞTIM
Doğal olarak Saral çok daha farklı açılar denemiş. Ancak tüm bunları yaparken izleyicinin bir yıldır izlediği, alıştığı ve en önemlisi inandığı dizinin evrenini tahrip etmiş. Bu yabancılaşma duygusu beni diziye öyle yabancılaştırdı ki geçen yıl bir sezon boyu beklediğim Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Kuzey karakterinin Cemre'ye aşk ilanı bile, Cemre'nin geçen sezon Mehmet Erdem şarkısı eşliğinde Kuzey'e açıldığı sahnenin üzerine geçemedi. Demek ki Kuzey Güney hikâyesi bir erkek yönetmenin gözünden daha güzel görünüyormuş.

açıkçası westxcoast kardeşime ayıp olmasın diye eleştiri yapmak istemedim ama ilk 20 dk sını izledim ilk sezona oranla çok kötüydü ve kuzey acayip zayıflamış kötü olmuş zaten o adamı sevmem iyice antipatik olmuş ama yönetmen yeni diziye ısınınca daha iyi olur kesin

Yazarin laf cambazliĞindan baŞka bİŞey yok... Dİzİ kalİtelİ olduktan sonra kİmse iŞiĞin matina botuna gÖlgesİne gÜneŞİne bakmaz .. EleŞtİrİ yapmak İÇİn eleŞtİrmek gİbİ bİr durum bu.... Magazİn kÖŞelerİnde bugÜn nerde yemek yedİk yemekte hangİ ÇeŞİtler vardi gİbİ hİkayeler anlatan gurmelere dÖnmÜŞ yazar... Dİzİnİn konusundan bİr haber olduĞu kesİn sadece kafayi modaya takmiŞ...

Yazar Haklı Cemre hep fönlü taş gibi kız seyirciye göstermek istiyor ama seyirci zaten biliyor
Biraz abartı var ve hakim bey eşliğinde cemrenin ilan-ı aşkı daha güzeldi kuzey telefondan ilan-ı aşk edecek adam değil diyenler bir hayli şaşırdı
en başta ben olmak üzere ileri ki zamanlar da dizi inşallah eski günlerini aratmaz..

bence düzelecektir kuzey çok zayıflamış tipi gitmiş

cemre eskidende taş gibi kızdı
) değişen bişey yok....

Ne simayı be en güzeli zeynep

Simay tipsizin teki be

- - - Ekleme - - -

Simay tipsizin teki be