Kurtlar Vadisi'nin Savcısı Çok Utangaçtı

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,354
Puanı
809
'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde 'Savcı Leyla'yı canlandıran Ayşe Çiğdem Batur, Tempo dergisinin haziran sayısına oyuncu olma azmini anlattı
Yaşadığı yer: İstanbul. Aslen Düzceli. 30 yaşında. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okurken katıldığı Mimus Tiyatro Topluluğu'nda sahneye çıktığı an, oyunculuk için yaratıldığını anlamış. 'Aslında utangacımdır' diyor güzel oyuncu, 'Ana sınıfındaki okuma bayramlarında sahneden kaçardım. Topluluk karşısına çıkıp konuşamazdım. Ama sahneye çıktığım zaman her şey değişti.'
Engellere takılmadıİletişim Fakültesi'ndeki dersleri devam ederken, bir yandan da konservatuarda okuyan arkadaşlarına takılıp onların derslerine girmiş, hatta kendisi de şan ve oyunculuk dersi almış. Üniversiteyi bitirir bitirmez, konservatuar sınavlarına girmeye karar vermiş. Ancak eğitimi bir yıl uzayınca, yaş sınırı nedeniyle sınavı kaçırmış. Yine de hiçbir engel, içindeki oyunculuk isteğini köreltememiş.
Ailesini zor ikna etmişBu arada TRT'de sunuculuğunu yaptığı bir program için İstanbul'a gidip gelince, bu kente yerleşmeyi kafasına koymuş ama bu noktada da karşısına ailesi çıkmış. 'Onları ikna etmek üç senemi aldı. Ailem, 1999 yılında yaşanan Düzce depreminin İstanbul'da tekrarlanmasından korkuyordu. Ama bende de meslek aşkı vardı. Sonunda fikre alıştılar, izni kopardım.'
Yoğun temposundan şikayetçi değil2006 yılında yerleştiği İstanbul'da, Bahçeşehir Üniversitesi'nin İleri Oyunculuk Yüksek Lisansı'na başvurmuş hemen. Bu arada ilk uzun soluklu dizi deneyiminde, 'Vazgeç Gönlüm'de iki ayrı karakteri canlandırmış. Ardından 'Papatyam' ve 'Kurtlar Vadisi' dizileri gelmiş. Şimdi bir yandan 'Kurtlar Vadisi Pusu'da oynarken, bir yandan da Tiyatro Esen'de, Sedat Bilenler ve Arda Esen'le 'Baş Belası' oyununda sahneye çıkıyor. Yoğun temposundan hiç şikayetçi değil, aksine çok memnun. 'Arkamda 'Keşke' diyeceğim bir şey bırakmadan yaşamayı severim. İstanbul'a gelmeseydim ve bu işi yapmasaydım, kesinlikle bunu söylerdim.'

Papatyam dizisinde kendisini basarili bulmustum, sempatik bir oyuncu..

Bu alana bir cevap yazın...