Kurtlar Vadisi Pusu'dan Klasik Taktik-2

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
142,765
Puanı
1,061
Vadideki 4 karakterin nasıl aynı olduğunu dün yazmıştım.Şimdi ise daha büyük bir benzerlik buldum.
Bu iddaa bana ait değil.Sıkı bir vadi takipçisinin kendi araştırması.Bir karakteri iki kişinin canlandırdığını iddaa ediyor.

İşte İskender Büyük ve Mehmet Karahanlı'nın müthiş benzerlikleri:

1-Kurtlar Vadisi yayınlanırken de Ergenekon olayı işleniyordu ama o zamanlar dava olmadığından kimse anlamamıştı.Şimdi örgütün siyasi yapısı önceden mali yapısı işlenmişti.
Karahanlı'nın konseyi ve İskender'in derin konseyi aynı yöntemleri kullanıyordu aynı zamanda.

2-İlk bölümdeki Aslan Akbey-Ali Candan diyoloğu hem İskender ve destekçilerini hem de Karahanlı'nın konseyini işaret ediyor.

Ali Candan:Bu güne kadar bundan çok daha az bilgiyle birçok örgütün üstüne gidildi.
Aslan Akbey
:Doğru.Ancak onların hiçbiri devleti ele geçiricek kadar güçlü değildi.

3-Hem İskender hem de Karahanlı'nın konseyi hücre yapılanmasına sahip.yrıca yurtdışı ile sıkı bağlantıları var.
KV'de 66.bölümde Feraye suikastinden kurtulan Karahanlı yabancı servislerle bağlantısını anlatıyor.Aynı şekilde İskender'in de yabncı istihbaratla görüşüp istihbarat başkanını öldürdüğünü öğreniyoruz.

4-Hem İskender hem Karahanlı yeraltını kontrol ediyor.KV'de Çakır ve Cerrahpaşlılar var.Aynı şekilde KVP'de Zaza ve benzeri gruplar var.

Aslan Akbey operasyona başlarken piramidin en dibinden başlamalıyız derken mafyanın bu güçlerin kontrolünde olduğunu ima ediyor.

5-Özal suikasti için KV'de kripteksle birlikte Karahanlı'nın planladığını öğrendik.
A
ncak KVP'de Polat-Tuncay Kantarcı diyologunda Tuncay,Özal'ı büyük bir konsorsuyumun öldürdüğünü söyledi.Bu konsorsuyumun İskender ve yapılanması olduğu ortaya çıktı daha sonra.

6-Abdi İpekçi suikasti KV'de Karahanlı ile ilişkilendiriliyor.Gene Aslan Akbey diyologu:
Aslan Akbey:Abdi İpekçi cinayetinde de 2 ihtimal var.Ya baron,ya ben ..
Polat Alemdar:
Yok,onu biliyorum ..Ama KVP'de Sadi Paşa-İskender konuşmasında işin arkasından İskender çıkıyor.
İskender:
Ama bence hem Abdi İpekçi işi hem de Dink işi daha başarılı oldu kamuoyuna sunuş itibarı ile.’

7-Hem Karahanlı hem İskender kamuoyunda umutsuzluk yaratıp parti kurarak devleti ele geçirmek istiyor.KV'den diyolog:
Aslan Akbey:Siyasi partilerin kilit noktalarında Baronun adamları var.Sağ sol farketmiyor.Bu gidişin sonu nedir tahmin et.
Ali Candan:
Mevcut partileri çökertir umutsuzluk yaratır.Sonunda siyasete el atar.Öbür partilere yerleştirdiği adamları saflarına katıp umut olarak ortaya çıkar.
Aslan Akbey:
Ve iktidar olur.KVP 47.bölüm
Yıldız:Aman efendim siyasete vurmayalım.Siyaset mi kaldı.Parti başkanı yapıcak adam bulamıyoruz.Herkesin gözü korktu.
İskender:
Onları yıpratırken beni de inceden küçükten övmeye başla.
Yıldız:
Neden
İskender:
Korku yaratmak iyidir.İnsanları umutsuzluğa sevkeder.Ama umutsuzlugun sonunda bir umut ışığı yakabilmek için birilerinin korkusuz olduğunu söylemesi lazım.

8-İkisi de darbe destekçisi.KV'de Kılıç, Nergis ve Safiye ile konuşurken Karahanlı'nın 12 eylül zamanından bahsediyor.
KVP'de 12 eylül'e desteği İskender veriyor.
9-İkisi de istihbaratta adamlara sahip.KV'de Mito ve Samuel işbirliği ile Karahanlı bilgilendiriliyordu.KVP'de İskender de içeriden bilgi alıyor.

10-İkisi de devlet içinde görevlilere sahip.Karahanlı Tuncay'ı devlette çalışırken almış ve yükseltmişti.Nizamettin de Polat ile görüşürken bu ilişkilerden bahsetti 81.bölümde.
KVP'de Sadi Paşa,İskender'in devlet içindeki kontakları için J211 kodlu görevi oluşturdu.

11-Her ikisi de toplumdaki grupları kontrol ediyor.Nizamettin-polat görüşmesinde Nizamettin bu grupları zaman zaman devreye soktuklarından bahsediyor.
İskender de darbe için bu grupları kullanıyor.

12-İki şebeke de aynı tehdit veşantaj yöntemlerini kullanıyor.KV'de Fröd Feti cd ler ile şantaj yaparken İskender de aynı yöntemi kullanıyor.

13-Şanslı S ve Nasibim 1 gemileri eroin taşıyordu.Konseye ait bu gemilerin dah ileriki yıllarda İskender ile bağlantısı ortaya çıktı.

14-Çakır'ın davası ile İskender'in temsil etitği çevrenin davasının benzerliği gözerden kaçmıyor.

-Bir çetenin devleti ele geçirmek istediği iddiaları var.
-Çakır’ın ofisi ve evi aranıyor.Dosyalar incelenip bilgisayarlara el konuluyor.
-Telefon dinlemeleri yapılıyor.
-Medyanın bu davayı sulandırdığı iddia ediliyor.
-Çeşitli çevrelerce bu davanın kapanmayacağı görüşü dile getiriliyor.
-Davada gizli tanıklar mevcut ..
-Polat ve Memati kaçak durumdayken mezarlıkta konuşuyorlar.Polat Memati’ye,bu davanın sonucunda bütün faili meçhul cinayetlerin kendilerine yüklenebileceğini söylüyor ve aynı durumu dizinin 30.bölümünde Tuncay Kantarcı,Abidin ile konuşurken dile getiriyor ..

15-İskender'in temsil ettii çevre ile Karahanlı'nın konseyine yapılan operasyon birebir örtüşüyor.
Devlet görevlileri içeri atılıyor,örgüt suçu ile suçlanıyor ve faili meçhuller üzerlerine atılıyor.
91.bölümdeki Laz Ziya-Tuncay Kantarcı konuşması bunun kanıtı.

oha konuya bak bunları sen yazdıysan helal olsun valla

yok ben yazmadım başkası yamış ben kendime çevirdim kopya konu yasak biliyorsun

Bu ne ya

Bu geceki failler başlamış yine

Bu ne ya

Bu geceki failler başlamış yine

faillik durum yok aynı senaryo gene faklı isimler üzerinden uygulanmış açık e net

o saatte uyumuş olanalr için güncel

laaa bu kadar analizi yapmak için tüm bölümleri baştan sona izledin mi yoksa...ama bunca analizi boşa yaptın...bunlar zaten bilinen şeylerdi...s..a.

yok hacı bilmiyorlar senaryo tekrar esiyor diyorum inanmıyorlar
karahanlı büyük bir mafya grubunun lideriydi..iskender darbe yapmaya çalışan eski bir general....arada farklar var....senaryo tekrar ediyor gibi görünüyo ama tam değil...arada ince çizgiler var....s..a.böyle konuları vadiciere bırak...sen hürremin aşk hayatını röntgenle...kimin hareminden çıkıp kimin sarayına girmiş felan fıstık...:mmm:

yok böyle iyi gene bir konu üzerindeyim yeterince bilgi buunca açıp konuyu üçlücem
karakterler ayrı olabilri ama senaryoda aynı kişiler görüldüğü gibi

3'le tabi. Bu geceki fail'i unutma sakın
vaşşşşşşşşşşşşşşşşşhhhhh...ne failiymiş la...kim kimi vurdu yine...arka sokakllarda neler oluyor...nerde bu devlet.xemreye ne oldu...niye vadi konusu açıp duruyo...vadici mi yaptınız...destere bu günleri görceğine tara ve çapa olaydı keşke...x ler emreler 2.dereceden bilinmeyenli denklemler....benim forumun aşırı trafiğinden hızım kesildi...hızsız gonzalese dönüşmeden yatıyom...iyi geceler...
s..a.

olmadı şimdi daha karpuz keseceydik

- - - Ekleme - - -
@XanTier o cümleden sonra konuda hata arıyor kesin