Kurt Seyit ve Şura İstanbul'u 2. Sezonunda Neler Bekliyor? (hayret bi şey)

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,680
Puanı
860

Baş rollerinde Kıvanç Tatlıtuğ , Farah Zeynep Abdullah ve Fahriye Evcen'in yer aldığı , Star TV ekranlarında geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru başlayan Kurt Seyit ve Şura İstanbul dizisini 2. sezonunda neler bekliyor?

Dizi bildiğimiz gibi son zamanların en iyi balangıçlarından birisini yapmış ancak git gide düşen bir grafik çizmişti. Ancak yinede AB grubunda ortalama 5.51 gibi oranının olduğunu belirtelim.Fahriye Evcen'i de kadrosuna katan dizinin 2. sezonu 23 Eylül salı günü 20.30'da başlayacak. '2. sezonuyla istenlen reytinglere ulaşabilir mi?' sorusuna kendi çapımda cevaplar bulmaya çalıştım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Çıkan haberlere bakacak olursak dizinin senaryo ekibinde yenilenmeler yaşanmış. Aynı zamanda yeni konularda Fahriye Evcen'in katılımıyla senaryoya eklenildi. Bu dizi için olumlu bir artı olacak gibi görünüyor. Fahriye Evcen'in büyük bir kitlesi yoktur. Ancak belli bir sadık kitlesinin olduğu ortada. Başarılı oyuncunun kitlesi dizinin senaryosuna göre diziyi izliyor. Eğer senaryo iyi işlenirse Fahriye Evcen'in kitlesini diziye bağlayabilirler. Bu kitle ile dizinin reytinginde küçük bir kıpırdanma görebiliriz.

Peki rakipleri diziyi etkiler mi?

Dizinin şuanki rakipleri Küçük Ağa , Emanet , Seksenler , Kaçak ve O Ses Çocuklar. Bu rakipler arasında Küçük Ağa ve Emanet dışında Kurt Seyit ve Şura İstanbul için büyük tehdit oluşturan yapım yok gibi. Küçük Ağa henüz geçen sezonki kitlesini hünüz tam olarak kendisine çekmemişken ve Emanet reyting olarak büyük çıkış yakalamamışken Kurt Seyit ve Şura İstanbul yeni sezonunu açacak. Dizinin bu avantajı kendine çevirebilmesi sadece senaryoya bakıyor. Çünkü izleyicinin diziden en büyük şikayeti senaryoydu. Dizinin fragmanları merak uyandırıcı bir şekilde hazırlanıldığı için belli bir kitle ikinci sezonu merakla bekliyor. Eğer ilk sezondan farklı ve akıcı bir şekilde senaryo işlenirse dizi izleyiciyi kendine çekebilir.

Peki salı günleri saat değişiikliği yapılır mı?

Kanalın şuan elinde üç adet başlamak üzere olan dizi projesi var. Bu diziler Kaderimin Yazıldığı Gün , Paramparça ve Gönül İşleri. Bu dizilerden bir tanesi Kaçak Gelinler'den boşalacak olan pazar gününe yerleşecek. Ancak diğer ikisi için gün arayışı var diyebiliriz. Kurt Seyit ve Şura İstanbul eğer büyük bir çıkış yapamazsa saati ile oynanarak prime time 2'ye kaydırılır. Bu dizilerden bir tanesi Kurt Seyit ve Şura'nın yerine gelir ki bu kaçınılmaz bir sonuç olacak gibi görünüyor.

Dizi 13 bölüm sonra final yapar mı?

Dizi için eğer iyi iş çıkartmazsa 13 bölüm sonra final yapacağı kararı verilmişti. Ancak Kurt Seyit ve Şura İstanbul bu kararı tersine çevirip sezon sonuna kadarda devam edebilir. Bunun için TOTAL grubunda 4 reytingin üzerine , AB ve ABC1 gruplarında 5 reytingin üzerine çıkabilirse sezon sonunu görebilir. Ancak bu durumun olması Ece Yörenç'e bağlı. Ece Yörenç senaryoyu düzeltmeyi başarırsa bu durum gerçekleşir.

Ece Yörenç'in senaryosunu kaleme aldığı Aşk-ı Memnu isimli dizinin asıl patlamayı 2. sezonunda yaptığını belirtelim. Başarılı senarist eğer diziye entrika ve heyecan katmayı başarabilirse Kurt Seyit ve Şura İstanbul 2. sezonunu en kötü prime time 2 kuşağında yayınlanarak tamamlayabilir.

Kısacası dizinin kaderi Ece Yörenç'e bağlı.

HAZIRLAYAN : hayret bi şey

Dizi aslında çok da iyi başlangıç yapamamıştı

İlk bölüm çok sıkıcıydı ve insanları kendine çekemedi en büyük etken bu oldu. Ben bile dayanamadım diziye ilk bölümde.
Ben dizinin yükseliş yaşayacağını sanmıyorum. Dizi 2. sezona gelmiş senaryonun yarısı gitmiş , kimsenin başlayacağını sanmıyorum diziye.

Küçük Ağa bu hafta kitlesini kazanacak , Emanet ardından gelecektir

Recep İvedik 2 de ayrı bir düşmanı

Eline sağlık Hayrettin

Eline sağlık Hayrettin. Çok güzel olmuş ama bence umut yok.

Bana da umut yok gibi geliyor ama dediğim gibi Ece Yörenç'e bağlı herşey. Fahriye Evcen'i iyi değerlendirmesi lazım.
Balık baştan kokarmış. Kadın Medczir'i ne hala getirdi Kurt Seyit'te hiç işe yaramadı yaramazda. Keşke Ece tükenseydide Melek kalsaydı.

Çok güzel olmuş ellerine sağlık
@hayret bi şey. Ben dizinin başarılı olacağını düşünüyorum Fragmanlar çok iyi ayrıca bu sene dizi bambaşka bi yerden başlıyor konunun yarısının gittiği falan yok.