Kurak Günler
Tür: Dram
Süre: 129 dakika
Yönetmen: Emin Alper
Senaryo: Emin Alper
Oyuncular:
Selahattin Paşalı
Ekin Koç
Selin Yeninci
IMDb Linki
Filmin Fragmanı:
Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
Bol soslu sana ağır gelmiş.Çok başarılı, çok üst düzey bir film olabilecekken bir süre sonra keşmekeşe dönüşen ve yerli başyapıtlar arasında olmayı benim açımdan kaçıran bir film oldu... Film gerçekten cesur ve ilgi çekici başlıyor. Bir savcının gittiği bir kasabada düzeni böyle alt üst etmesi, filmde verilen mesajlar, yer alan karakterler ve savcının yaşadıkları...
Düzene karşı aykırılığı ve bunu dur durak bilmeden yapması. Hep daha ileriye gitmesi ve asla geri adım atmaması. Bunu yaparken aynı ona benzeyen bir başka karakterle arasındaki gerilimli ve gizemli ilişkinin hikayeye getirdikleri. Aslında düşününce gerçekten çok sert bir film olabilirdi. Bir noktaya kadar öyle de zaten. Ama benim derdim filmin her şeyi yapmak isteyip hiç bir şeyi tam olarak yapamaması üzerinden geliyor. Bu bir süre sonra filmin senaryosunu boğuyor. Her şeyden yapmak istiyor ve hepsini atıyor önümüze. Mesajları verirken de biraz kör göze parmak şekilde verdiği için bu kadar da olmaz dedirtiyor açıkçası...
Oyunculuklar gerçekten başarılı... Selahattin Paşalı, Ekin Koç büyük oynamışlar. Avukat'ı oynayan ve Dişçi'yi oynayan oyuncular da nefret ettirme işini gayet iyi başarmışlar bir tık abartılılar tabi... Çekimler gerçekten kaliteli, Emin Alper burada şov yapmış... Müzikleri atmosferi, o gizemli havası filmin baştan sona ilgi çekici olmasını sağlıyor. Ama yukarda dediğim kör göze parmak olan kısımlar geldikçe filmin çok daha büyük olmasının önüne geçiyor bu durum...
Filmin verdiği tüm siyasi mesajları, tüm karakter odaklı mesajları, tüm toplumsal mesajları, aykırılıkla ilgili olan tüm mesajları çok rahat tespit edebiliyorsunuz izlerken. Bunu daha incelikli bir işleyişle yapmalarını isterdim... Avukat ve Dişçi karakteri üzerinden bunları bol bol işliyor film ama bu iki karakterin fazla karikatürize olması inandırıcılığı azaltıyor benim gözümde... Kasabada yaşayan karakterler olduğu için böyledirler belki diyebilirsiniz ama her ne olursa olsun bir Dişçi'nin bu şekilde olması bana karikatürize geliyor ve o kadar da değil dedirtiyor... Mesaj vermek için biraz fantastiğimsi bir havaya bürünüyor film. Özellikle final sahnelerinde ikili üzerindeki tepkiler ve tüm herkesin yaptıklarını görünce iş gerçekten çığırından çıkıyor... Üstüne son sahnedeki yarım kalmışlık da bir metafor ve bir mesaja bağlanıyor ama ben bunu da çok tatminkar karşılamadım doğrusu...
Olay suç çözme ile başlıyor, adaleti tecelli etmek için mücadele ile devam ediyor, düzene karşı bir savaşı içeriyor, üstüne siyasi mesajlar ve toplumsal mesajlar ekleniyor, üstüne bir de eşcinsel tema ekleniyor. Sanki böyle tasarlanırken, hepsinden bir tutam ekleyeyim ve hepsinden mesaj vereyim dercesine bir senaryo işleyişi... Ben o kadar da yiyeyemedim bunu maalesef... Sistem eleştiri ve mesaj dolu bir film çekebilirsiniz ama bunu yaparken ince işçilik yapmazsanız ben bundan pek etkilenmem doğrusu...
7.8/10