Kurşun Bilâl dizisi

Araf

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
498153231516.jpg


Kurşun Bilal dizisi ilk başta Arda Kural ile başlayıp daha sonra Gökhan Mumcu'ya dönüştü. Senarist Hasan Karacadağ o kadar akıllı ki Arda Kural'ın disiplinsiz hareketlerine rağmen 1 bölüm dizide kullanıp daha sonra yüz körlüğü nedeniye Gökhan Mumcu'ya geçti. Bence çok mantıklıca bir düşünce. Yani neden 'Kurşun' dendiğinide net bir şekilde anlamış oluyoruz. Bizim Türk halkı daha çok dövüşçü,agresif polislerden anlıyor ve ilk bölümde Arda Kural böyle sahneye çıkmıştı. Daha sonra Gökhan Mumcu'ya dönüştüğünde agresif ama dövüşen tarzı yoktu.

Bence bu film Amerika'da yayınlasa reyting canavarı olabilirdi. Yani orda böyle polisiye dizilerine karşı ilgi çok büyük. Bu arada başlayışı biraz yabancı filmlerin başlayışını andırıyor mesela Prison Break dizisini andırıyor. Yani bir çok dizide suçlu ilk gözüken kişi olabiliyor ama bu dizide hiç beklenmedik kişi, hiç beklenmedik suç işlenmesi ile karşımıza çıkıyor. Ben anlayamıyor diziyi baştan sona kadar hep takip ediyorum ve çok iyi bir dizi fakat herkes Arda Kural'ın devam etmesinden yana oluyor ve bence Gökhan Mumcu'da iyi bir performans sergiliyor. Kurşun Bilâlin kurşundan aldığı mistik güç sayesinde rüyada Ceset ile konuşabiliyor olmasıda güzel bir senaryo olduğunun göstergesi.

Bu güzel yapımı bitirmeleri bence çok saçma olur. Reytingler düşük ama diğer polisiye dizilerine göre daha mantıklıca bir dizi bana göre tabi. Bilâl ağız burun kıran adam olsaydı şuanda reytingler tavan yapardı heralde ki bunu Arda Kural oynarken gördük.



Abdullah AKTAN
__________________
FavoriForumum