2016 Kubo and the Two Strings / Kubo ve Sihirli Telleri - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,288
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
4302938.jpg

Kubo ve Sihirli Telleri - Kubo and the Two Strings (2016)

Türü:
Animasyon, Macera, Aile
Yönetmen: Travis Knight
Senaryo: Marc Haimes (screenplay), Chris Butler (screenplay), Shannon Tindle (story by), Marc Haimes (story by)

Oyuncular:
Charlize Theron
Art Parkinson
Ralph Fiennes
George Takei
Cary-Hiroyuki Tagawa

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Kubo sahilde küçük bir köyde sakin bir hayat sürmektedir. Ta ki intikam ateşiyle yanıp tutuşan geçmişten gelmiş bir ruh tarafından asırlık bir kan davası yeniden alevlenene kadar...

Bu olay akla gelebilecek her çeşit yıkıma sebep olurken; Tanrılar ve canavarların peşine düştüğü Kubo, hayatta kalabilmek ve intikamcı ruhu mağlup edebilmek için efsanevî bir Samuray olan merhum babası tarafından daha önce bir kez giyilen büyülü zırhı bulmak zorundadır.

Filmin Fragmanı

Filmi cumartesi günü izledim, unutmaz veya üşenmezsem yarın yorumlamaya çalışırım. :)

Çok beğendim izlerken. Farklı bir filmdi. Yılın en iyi animasyonlarından diyebilirim. Oscar'da Zootopia ile yarışacaktır belki alabilir de. Baya orjinal, farklı ve mitolojik bir senaryoydu. İyi düşünülmüş. Ters köşesi ve beklenmedik olayları da vardı doğrusu. Büyünün ve değişik mitolojik olayların yer alması hoşuma gitti ve ilgi çekici olmasını sağladır filmin. :)

Karakterleri de çok iyiydi. Kubo, Monkey ve Beetle gerçekten çok iyi üçlü olmuşlar. Charlize Theron ve Matthew McConaughey çok iyi iş çıkarmışlar seslendirmede. İki karakter arasındaki diyaloglar çok güldürdü. Zaten filmin komedisi de baya dozundaydı. Bu üç karakter birleştiken sonra çokça güldürdüler. Hele o Hanzo kağıdına baya güldüm iyi düşünmüşler. :A

Senaryoda daha fazla detaya girmek de istemiyorum yılın izlenmesi gereken filmlerinden. Yani diyeceğim sıradan klişe bir iş değil. Farklı ve güzel konusuyla keyifle izlettiriyor. Oscar'da da Zootopia veya bu karar veremedim ama ikisi de alabilir yani mutlu olurum. :)

8.5/10

Güzel bir senaryosu vardı, harcanan emek de filmi daha özel hale getiriyor. Zamanında Türkçe dublaj ile izlediğim için orijinal seslendirme hakkında yorum yapamayacağım ancak başarılı olduğunu söyleyebilirim. Zootopia ve Moana'ya göre bir adım geride olduğunu düşünsem de yılın izlenmesi gereken yapımlarından biri kesinlikle. :)

8/10

Başarılı bir animasyon filmi olduğunu söyleyebilirim. Ancak Zootopia ve Moana ile yarışabileceğini düşünmüyorum. Onlardan bir adım geride kalmış bana göre.

Onun dışında seslendirmesini başarılı buldum bende filmin. Charlize Theron başarılı iş çıkarmış. Keza Matthew McConaughey'de gayet başarılıydı.

Filmin özellikle beğendiğim diğer noktası ise sondaki müzik oldu. Gerçekten çok başarılıydı.