2019 Klaus / Klaus: Sihirli Plan - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
2313944.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


Klaus

Tür:
Animasyon
Yönetmen: Sergio Pablos

Oyuncular:
Jason Schwartzman
Rashida Jones
J.K. Simmons

Filmin Özeti:
Klaus, genç bir postacının yaşamına odaklanıyor. Smeerensburg'un yeni postacısı olan Jesper, oyuncaklarla dolu bir yerde tek başına yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Oyuncak imalatçısı olan Klaus ile anlaşma yapmak isteyen Jesper, Klaus'tan eski oyuncaklarını bedava dağıtılmak üzere bağışlamasını ister. Teklifi kabul eden Klaus, oyuncakların dağıtılması için Jesper ile birlikte gitmeye karar verir. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan Jesper ile Klaus, dünyanın en mutsuz yeri olan Smeerensburg'u değiştirmeye başlar. Ancak onların kasabaya neşe getirmesinden rahatsız olan bir takım insanlar vardır.

Filmin Fragmanı:
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Noel'i ve Noel Baba'nın hikayesini farklı bir noktadan ele almış Klaus, benim en çok hoşuma giden noktası bu oldu filmin açıkçası.

"İyilik, iyilik doğurur" teması üzerine kurulu bana kalırsa filmin hikayesi. Bu tema üzerinden verdiği mesajlar ve bu mesajları veriş biçimi çok hoşuma gitti filmin. Tabii film tamamen mesaj vermek üzerine kurulu da değil, bir yandan işlediği ve anlattığı hikaye de hem sürükleyici, hem farklı. Filmi izlerken hiç sıkılmadım açıkçası.

Animasyonun çizim tekniği farklı ve bu farklılık benim hoşuma gitti, yadırgamadım. Kullanılan müzikler de güzeldi.

Bunların yanı sıra seslendirmeyi çok beğendim, her karakter çok iyi seslendirilmiş. Kesinlikle İngilizce izlenmesi gerekiyor filmin.

Puan: 8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat and bazinga

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,614
Reaksiyon puanı
62,937
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok tatlı bir filmdi. Gerek Jasper'ın saflıkları, gerek Klaus'la olan ilişkileri, gerekse kasabanın absürdlüğü hem güldürdü hem eğlendirdi. Anlaşılmayan dille konuşan kız da çok tatlıydı. :bhr:

Noel Baba hikayesine yeni bir bakış açısı getirmesi, Noel Baba'yla özdeşleşmiş bacadan girme, kızak, geyikler, uslu çocuklar listesi gibi unsurları bağladığı noktalar ve bunu yaparken didaktikliğe kaçmaması çok iyiydi. Üstelik el çizimi ve bilgisayarın karışımı gibi duran tekniğine de bayıldım. Zaten her iyilik başka bir iyiliği doğurur diyerek her animasyondaki gibi pozitif bir mesaj veriyor. Türkçe dublajlı izlediğim için Okan Bayülgen'in sesini duymak mutlu etti. Toy Story 4 hala favorim ama bu film de Oscar'ı alırsa çok sevinirim. Yolu açık olsun. :Z

8/10

 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
İzlemesi keyifli bir animasyondu. Farklı görüntü yani çekim tekniği olması filmin havasını ve tadını arttırmış. Anime kültürüne yaklaşmış görüntülerinden hoşlandım izlerken. Konusu da anlamlı ve ilgi çekici bir konu. Tabi biraz kültürel bir konu olabilir ama bunu genel insanlığa ve iyiliğe yoracak şekilde aktarmışlar. Dramı da komedisi de yerinde olmuş.

Aslında bu animasyonların klasik mesaj verme içgüdüsü üzerinden düşünülünce çok da orjinal bir iş çıkarmışlar diyemeyiz. Yani ortada bir Coco orjinalliği ve muazzamlığı yok... Ama çıkış noktası olarak Santa Klaus hikayesine farklı bir açıdan baktıkları için bu yönden olumlu karşılanabilir. Keza farklı bir teknikle yapıldığı için ve güzeli, anlamlı bir sona bağlandığı için kalitesini kanıtlıyor. İyi ve keyifli vakit geçirmelik bir animasyon diyebiliriz. Oscar alır mı almaz mı bilemem ama alırsa kimse neden diye sormazdı sanırım.

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga