Kendi İşinizin Patronu mu Olmak İsterdiniz Yoksa Maaşlı Bir İşte Çalışmak mı?

Kendinize Ait Bir İş Yeri mi & Maaşlı Bir İş mi?

• Kullanılan toplam oy
    5

AteşBöceği

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
3,666
Puanı
410
Pandemi ile birlikte en çok zarar gören sektörler esnaflar ve şirketlerdi.
Peki sizce maaşlı bir iş te çalışmak mı yoksa kendi işinizin patronu mu olmak istersiniz?

Birinin beni azarlayıp büyük büyük konuşmasını hiç sevmem o yüzden kendi işim olsun isterim ama pek olmayacak gibi. Ancak patronun beni azarlayamayacağı bir iş ise sorun yok

Kendi işin olması uzaktan iyi gibi gözükse de çok zor. Hayatını işine adamak zorundasın. Eğer aileden zengin değilsen başarısız olduğun zaman aç kalırsın.

Maaşlı çalışmanın da pek çok zorluğu var tabii ama patron olmanın çok da özenilesi bir şey olmadığına dikkat çekmek istedim. :):)

• Harika
Reactions: AteşBöceği
Maaşlı çalışmanın da pek çok zorluğu var tabii ama patron olmanın çok da özenilesi bir şey olmadığına dikkat çekmek istedim. :):)
İşte benim kafadan biri en çok ta pandemi dönemin de rahatlılığını gördü maaşlı çalışanlar çünkü en çok esnaflar zarar gördü pandemiden 😉
Her yönden maaşlı çalışmak iyidir ya 😉

• Beğendim
Reactions: bazinga
Cevap vermesi zor bir soru, sanırım asla patron olmadan bilemem de çalıştığın alana göre rahatlığı değişir bence.

kendi işimi kurardım diğer türlü kimsenin lafı kahrı çekilmez

Bizim patron benim kadar mutlu mudur değildir bence. Her ne kadar imkanı çok olsa da kaybetme riski her zaman çok daha fazla. Yaşadığı risk, çektiği çile her zaman daha fazla olacak benden. O yüzden maaşlı çalışmak daha iyi. Ama yüksek kazanmak istiyorsan da kendi işini kurmak daha iyi tabii batma ihtimalini de göz önünde bulundurmak şartı ile. :)