Kelebeğin Rüyası'na Oscar Yolunda Rekor Bütçe!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,344
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
2014 Oscarları için Türkiye'nin aday adayı olan Kelebeğin Rüyası, tarihe geçip Oscar adaylığı kazanan ilk Türk filmi olmanın peşinde.

Filmin yapımcı şirketi olan BKM, filmin yurtdışındaki tanıtımı ve lobi faaliyetleri için rekor bir bütçe ayırdı. Konuyla ilgili olarak iki uzman şirketle anlaşan BKM, toplamda 1.6 milyon ₺ gibi Türkiye'deki pek çok filmin bütçesinden daha büyük bir bütçe ayırdı.

Ayrıca filmin Oscar için özel olarak yeni montajlanmış bir versiyonu da hazırlandı ve 11 Ekim itibariyle Türkiye'de vizyona girdi. Filmin yurtdışındaki tanıtımları da bu yeni sürüm üzerinden yapılacak.

Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenliğini üstlendiği Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve Mert Fırat'ın başrolleri paylaştığı Kelebeğin Rüyası'nın Oscar yolunda neler yapabileceği önümüzdeki aylarda belli olacak...

Kazanmasını ben de çok istiyorum.

Daha izlememiş olsam da.

Sanırım adaylık için şu ana kadar ki en iddialı Türk filmi olacak.

İyi haber bu.
Adaylık alabileceğini düşünüyorum. En yakın zamanda izleyeceğim.

İnşallah aday olabilir de bu kadar emek boşa gitmez.

Aday olabileceğini düşünüyorum umarım emeklerinin karşılığını alırlar.

İnşallah bütçeyi iyi değerlendirirler ve filmin bilinirliğini sağlarlar. Fakat bu konuda hızlı davranmaları gerek. Artık Kasım'a geldik neredeyse, Aralık'ta Altın Küre adayları belli olacak ve ondan sonra öne çıkmak çok zor olur.

Bir de Kelebeğin Rüyası'nın şansının gerçekten az olduğunu belirtmek lazım. Geçen yılki aday filmlere baktım hepsi bir sürü ülkede vizyona girmiş, Kelebeğin Rüyası ise sadece birkaç ülkede vizyona girmiş ve festivallerde falan da pek yer almamış.