Keşke kurban kesmek yasaklansa

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,264
Puanı
1,061
[h=3]Bir TV programına katılan Batu, kesilen hayvanların içini acıttığını belirterek, '' Hz. İbrahim zamanında yaşamıyoruz. Bugün çok sayıda insan var ve çok sayıda ihtiyaç var. İnsanların temel ihtiyacı eğitim. Protein almak önemli olabilir ama binlerce hayvan kesilerek insanlara iyilik yapıldığına inanmıyorum. İlahiyatçı değilim sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Dinlerde kimseyi öldürme dendiğinde insanların iyiliği düşünülerek söylenir bu" dedi..[/h]

pelin-batu2_640.jpg

Konuyu nereye açacağımı bilemedim :)

Zevk için kızdırılıp sokak sokak koşturulan zevk için arenanın öbür ucundan öteki ucuna ok saplanarak oleyyyy eşliğinde nidalar atılan ispanyaya bi konferans düzenle...HZ.İbrahim zamanında yaşamıyorsak o zaman ibadetler yapılmasın nede olsa peygamberler zamanında yaşamıyoruz? nasıl bi konuşma yahu..Nereye cekersen oraya gidiyor.

Acaba hanımefendi hiç et yemiyor mu yiyorsa bu etler babasının çiftliğinde mi yetişiyor, kurban maddi durumu iyi olan müslümanların yapması gereken bir ibadettir yıl boyunca et parası bulamayan fakirler bu bayram sayesinde et yiyorlar, cahilliğine vermek lazım . :)

çok saçma knuşmuş,gündeme gelmek için yapılan gereksz knuşmalar bunlar !

Günahtir günah. Gündeme gelmek için kendine daha farkli seyler bul sn. Batu!

21. yüzyılda her kurban bayramı sokaklar hala kan revan içindeyse bu bizim geri kalmışlığımızı beyinsizliğimizi, adam olmadığımızı gösterir.. şu iş madem dinen yapılacak günümüz şartlarına uygun adam gibi yapılsın .. yoksa her öküz kovalayan iki ayaklı gördüğümuzde kovalayanınmı kaçanınmı asıl öküz olduğunu düşünüp duracağız ..

Benim bu konudaki fikirlerim şu yönde.Kurban kesmek elbette dinin emirlerinden.Maddi durumu iyi olan insanların yapması gereken bir ibadet.Ancak gerçek şu ki burada asıl önemli olan kural et yiyemeyen ya da sıkıntı çekenlere bir nebzede olsun yardım elini uzatabilmektir.Ancak günümüzde ve çevremde halen gördüğüm kadarıyla fakir fukara yerine kendi mahallesiyle ve tanıdıklarıyla sınırlı kalmak suretiyle kurban etleri dağıtılıyor.Dolayısıyla kurban amacına ulaşmamış oluyor benim fikrimce.O yüzden kurban amacına yönelik yapılırsa geçerlidir şahsi fikrim.

Benim bu konudaki fikirlerim şu yönde.Kurban kesmek elbette dinin emirlerinden.Maddi durumu iyi olan insanların yapması gereken bir ibadet.Ancak gerçek şu ki burada asıl önemli olan kural et yiyemeyen ya da sıkıntı çekenlere bir nebzede olsun yardım elini uzatabilmektir.Ancak günümüzde ve çevremde halen gördüğüm kadarıyla fakir fukara yerine kendi mahallesiyle ve tanıdıklarıyla sınırlı kalmak suretiyle kurban etleri dağıtılıyor.Dolayısıyla kurban amacına ulaşmamış oluyor benim fikrimce.O yüzden kurban amacına yönelik yapılırsa geçerlidir şahsi fikrim.
1/3'ünü kendin yiyeceksin,1/3'ünü misafirlerle yiyeceksin,1/3'ünü fakirlere dağıtacaksan zaten buna uymazsan o kurban kabul olmaz. :)

Kurban paylaşmayı arttıran güzel bir ibadettir fakat yapılış şekli gerçekten kötü bu konudaki eleştirilere hak veriyorum. Yıl olmuş 2012 hala sokaklarda kesim yapılıyor, sokaklarda hayvan koşturuluyor. Bunlar hoş değil. Yoksa %99'umuz et yiyordur herhalde. :)

- - - Ekleme - - -

Kurban paylaşmayı arttıran güzel bir ibadettir fakat yapılış şekli gerçekten kötü bu konudaki eleştirilere hak veriyorum. Yıl olmuş 2012 hala sokaklarda kesim yapılıyor, sokaklarda hayvan koşturuluyor. Bunlar hoş değil. Yoksa %99'umuz et yiyordur herhalde. :)

Ozan ona biz de karşıyız tabii ama Batu'nun amacı farklı bence. :)
Halamın koyunu kaçmış ne güldüm ya. :D

Bence kadınsal duyguları ağır basmış ve hayvanların kesilmesine gönlü razı gelmemiş. :)