Keşanlı Nasıl Kurtulur !!!!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan beyazsoy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
23 Aralık 2011
Mesajlar
29,669
Reaksiyon puanı
13,169
Puanı
1,059
Kanal D'de yayınlanan 'Keşanlı Ali Destanı' dizisinin oyuncu kadrosuna İştar Gökseven ve Simay Küçük de katıldı.

Dizide İştar Gökseven, Sineklidağ'da gözü olan hırslı iş adamı İhya Onaran karakterini, Simay Küçük ise, İhya'nın yardımsever eşi Perihan karakterini canlandıracak. Her iki oyuncu da, dizinin Cumartesi akşamı ekrana gelecek yeni bölümünden itibaren rol alacak.

Yapımını D Yapım'ın üstlendiği, yönetmenliğini Çağan Irmak'ın yaptığı, senaryosunu da Özen Yula ve Özlem Havuzlu'nun kaleme aldıkları dizide; İhya Onaran'ın (İştar Gökseven) Sineklidağ'a gelişi, mahalledeki tüm dengeleri değiştirecek. Tehlikeli iş adamı Onaran ile Keşanlı Ali karşı karşıya gelirken, Perihan Onaran (Simay Küçük) ise uzattığı yardım eli ile Zilha'nın hayatını değiştirecek.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
kesanli ali düsüste yakında yayından kaldırılır
 
çok sıkıcı bir dizi... hem konu bakımından hemde oyuncular çok yapmacık oynuyor... umarım kısa sürede yayından kaldırılır..
 
çok sıkıcı bir dizi... hem konu bakımından hemde oyuncular çok yapmacık oynuyor... umarım kısa sürede yayından kaldırılır..

tam tersi süper bir dizi keşanlı.. tv deki en kaliteli film .. izlenmemesinde kusur filmde değil izleyicide .. doğal, hareketli, uzun uzun bakışmaların, boş gevezeliklerin olmadığı nadir filmlerden biri .. böyle bir dizi bu oranı alıyorsa bizim halkımıza kaliteli dizi çekmek gerekmiyor.. acunun laçkalıklarıyla uzun tren gibi dramlarla içiçe giren memleketimin güzel insanlarına kaliteli film yakışmıyor dandik saçma filmlerle ekranın dolması daha doğru..
 
Keşanlı Ali esprili güzel bir dizi severek izliyorum kolay kolayda yayından kaldırmazlar
 
Yukarıda yapmacık, konu kötü oyuncular kötü diyen arkadaşlara katılmadığımı belirtmek istiyorum, bence gayet eli yüzü temiz güzel bir dizi
 

tiyatrosu güzel ama dizisi berbat. kalite yok bi kere bu dekoru tiyatroya koy kral olursun ama dizide gerçekçi olacan.
 
keşanlı baştan bitik istedikleri kadar yeni oyun katsınlar olmaz..
 
tiyatrosu güzel ama dizisi berbat. kalite yok bi kere bu dekoru tiyatroya koy kral olursun ama dizide gerçekçi olacan.

tiyatrosuda güzeldi diziside güzel .... capslock... neden dersen hızlı konuşuyorlar, hızlı düşünüyorlar her 5 dakikada bir insanı güldüren bir sahne mevcut süper oyunculuklar var .. diğer dizilerle karşılaştırınca bu dizide hayat var.. ben izlerken saatin nasıl geöçtiğinin bile farkına varmıyorum bir bakıyorumki film bitmiş ..şu anda tv deki en kral filmle bunu değişmem... heleki filmde bir fehime karakteri var kız süper ya bugüne kadar nerdeydi bu kız hayretttir..
 
Arkadaşlar Keşanlı'ya laf söyleyen yukarıdaki arkadaşlarımın bu tür işlerden pek anlamadıklarını düşünüyorum. Şimdi tek tek mesajlarınıza cevap verme gereği hissetmiyorum, tartışma yaratmayı sevmem.

Yalnız genel olarak şunu söyleyelim:

1-) Türkiye'de akmayan onlarca dizi olmasına rağmen Keşanlı konu-hikaye bütünlüğünü koruyup ilerleyebilen nadir dizilerdendir. Şimdiye kadar "konu saçmaladı" vs. diyebileceğiniz hiç bir şey olmadı,zaten neredeyse her diziye yakıştırdığınız "saçma" kelimesini bu diziye yakıştıramamışsınız siz de.

2-) Dekorun hiç bir sorunu olduğunu düşünmüyorum, tiyatroda da belki böyle bir dekor kullanılabilirdi ama dizide tiyatro ile alakası olmayan işler yapılması gerekmez. Ayrıca tiyatro sanattır ve kalitedir. tiyatroya yakınlık eleştirilecek değil, övülecek bir şeydir.

3-) Siz söylememişsiniz ama ben önlem olarak belirteyim, yönetmen Çağan Irmak'ın da iyi kotardığını düşünüyorum bu işi, özellikle sizin beğenmediğiniz dekor sayesinde jimmy jip ile Sineklidağ meydanını kesintisiz 3-5 dakika tek kamerayla çekebilmesine hayranım, kolay bir iş değildir.

4-) Hızımızı almışken senaryoya da gelelim. Senarist diyaloglarda çok çok başarılı, bunu öncelikle belirtelim. Konuşmalar çok sahici ki senaryoyu değerli kılan diyaloglardır bence. Hikaye kısmına gelince, hikayede aslında sorun yok ama sorun hikayenin herkese hitap etmeyen bir yapıya sahip olması. Bu da senaristin suçu değil, kitabın hikayesi böyle.

5-) Oyunculara yapmacık diyenlere nasıl aksini ispat edeceğim bilemiyorum, ben bu konuyu izah etmeye gerek de görmüyorum. Dizinin iki başrol oyuncusu da köşelerde yeterince övgü aldılar, belki o yazıları bulup okumak istersiniz algınızın gelişmesi için.

6-) Sona yaklaşırken dizinin kanal D'nin kendi yapımı olduğunu ve kaldırılma olasılığı olmadığını belirtelim, ikide bir kaldırılır demeyi bırakın. Dizi başlamadan önce duyurulduğu gibi haziran ayında 25. bölümüyle final yapacak, yani yayından kaldırılmış olmayacak, planlı bir şekilde bitirilmiş olacak.

7-) Son olarak "umarım kısa sürede yayından kaldırılır" diyenlere hiç bir şey demiyorum, beddua günahtır diye biliyorum ben.

Hadi siz devam edin tartışmanıza, yalnız ben söyleyeceğimi söylediğim için artık bu konuda daha fazla mesaj yazmayacağım, bilginize.