Kaynanamın Götünü Isırırım

Since2011

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
7,186
Puanı
859
İstanbul'daki ilk gösterimi 21 Ekim'de yapılan ve izleyenlerden tam not alan Usta yazar Sadık Şendil'in iki perdelik unutulmaz tiyatro eseri 'Kanlı Nigar' önceki akşam bir kez daha Profilo Alışveriş Merkezi'nde seyirciyle buluştu.

İstanbul'daki ilk gösterimi 21 Ekim'de yapılan ve izleyenlerden tam not alan Usta yazar Sadık Şendil'in iki perdelik unutulmaz tiyatro eseri 'Kanlı Nigar' önceki akşam bir kez daha Profilo Alışveriş Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Başrollerini Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Soner Arıca ve Umut Oğuz'un oynadığı 'Kanlı Nigar' tiyatro oyununun başlamadan önce basın mensuplarına kısa bir gösterisi yapıldı. Basın için yapılan gösteriden sonra, tüm oyuncular sahneye çıkarak soruları cevapladı.

KAYINVALİDEMİN GÖTÜNÜ ISIRIRIM

Basın toplantısına Sümer Tilmaç'ın isyanı damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde 'Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 100 Türk filmi arasında yer alan ilk 10 filminin seçilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna tiyatronun yapımcısı Metin Karaman'ın, 'Bu soruya en eski olan Sümer Tilmaç cevap versin' demesiyle ortalık karıştı. Sinirlenen Tilmaç, 'Eski arıyorlarsa bit pazarına gitsinler o zaman' diyerek yorum yapmadı. Siniri yatışmayan Tilmaç, 'Biraz önce sizin için yaptığımız gösteri çok yanlıştı. Bunlar sizin için yarar ama bizim için yaramazlar. Ortada bizim emeğimiz var. Oyuna başlamadan önce bu yaptığımız gösteri hiç hoş olmadı. Keşke seyircilere oynadığımız zaman çekseydiniz' dedi. Türkiye'de gündeme gelmenin çok kolay olduğunu söyleyen Tilmaç, 'Türkiye'de reklam olmak çok kolay. Gider kayınvalidemin götünü ısırırım 15 gün gündemde kalırım. En fazla bana bir dava açılır. 15 gün sonra unutulmaya başlarım. Bu seferde kayınvalidem benim götümü ısırır bir daha gündeme gelirim' diye konuştu.
SHAKESPEARE YANLIŞI

Basın mensuplarıyla, oyuncuların arasında sürekli sıcaklık olması gerektiğini söyleyen Tilmaç, 'Gazeteci arkadaşlarımı aslında anlıyorum. Birçok hıyarla muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. Ama biz burada tiyatro yapıyoruz ve sonuçta kırılıyoruz. Bazen bana ismin ne diye sorduklarında, 'Kartal Tibet' diyorum. Benim böyle ismimi söyleyecek, ünlü olacak durumum yok' şeklinde konuştu. Tiyatro oyuncularının 'Shakespeare' oyunu oynadığı için eleştiren Tilmaç, 'Ben bu yabancı oyun sevdasını anlamıyorum. Oyun bittiği zaman üzülüyorlar. Sonra da manavcı oluyorlar. Bakın burada Türk insanın yazdığı oyunu oynuyoruz' dedi.

ANNE BABASINI KAYBETTİĞİ GÜN SETE GİTMİŞ

Van'daki depreme çok üzüldüğünü söyleyen Savaş, 'Deprem bizim oyunumuza denk gelseydi, oyunu iptal ederdik. Ama yaşam devam ediyor. Biz görevimizi yapmak için buradayız. Bu salona tek bir seyirci bile gelse, oyunu oynamak zorunda kalıyorsunuz. Ben anne ve babamı kaybettiğim gün de sete gitmiştim' dedi.

VAN'DA ÜCRETSİZ OYUN

Soner Arıca ise, '2 yıl aradan sonra üçüncü tiyatro oyunum. Kendimi iyi hissediyorum. Şuanda kendimi konservatuar öğrencisi gibi hissediyorum' diye konuştu. Tiyatronun yapımcısı Metin Karaman ise, 'Van'da yaralar sarıldıktan, insanların morali yerine geldikten sonra ücretsiz oyun oynayacağız. Ayrıca İstanbul'da gösteri yapıp, fiyatını yüksek tutup, gelirini Van'a bağışlayacağız' dedi.

HEM EĞLENİYOR HEM DÜŞÜNÜYORLAR

"Kanlı Nigar" için ise Savaş, 'Çok eskilere dayanan bir oyun. Her tiyatrocunun oynamak istediği bir oyundur. Seyirciler izlerken keyif alıyor. Bizde oyuna günümüzden espriler katmaya çalıştık. Bu oyunun bir özelliği de finalde kadına yapılan şiddete parmak basmamız. İnsanlar tiyatronun sonunda hem eğlenmiş, hem de düşünmüş oluyor' dedi.