Karmaşık Sayılar - Argüment Soruları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mr.At
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mr.At

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
4,362
Puanı
461
Web Sitesi
gecmisinmizikacisi.blogspot.com.tr
z=kök3 - i ise 1/2 sayısının esas argümentini bulunuz.

i/1-i karmaşık sayısının esas argümenti kaç radyandır?

z=3+i/2-i karmaşık sayısının esas argümenti kaç derecedir?

@beyazsoy , @BesaleT , @OzaN

Son düzenleme:
karmaşık sayıları unutalı çok oldu bilen varsa çözsün benden bişey çıkmaz )))

i/1-i bunun altını ve üstünü 1+i çarptıgında 1+i/ 2 elde ediyoruz bunun argümanti 45 oluyor
sabaha kadar cevap gelmez o zaman.

=3+i/2-i bu sayıyı kurtarmak için alt ve üst rafı 2+i ile çarpıyoruz sonuç 1+i çıkıyor bunun argümanti 45(1/4radyan)

ilk soruyu anlamdım ilk krmaşık sayının argümetini soruyorsan onun cebabı ayrı 1/2 yi niye verdin

Son düzenleme:
olaydaki erguvanı çözemedim bu başlık bana göre değil:)

i/1-i bunun altını ve üstünü 1+i çarptıgında 1+i/ 2 elde ediyoruz bunun argümanti 45 oluyor

=3+i/2-i bu sayıyı kurtarmak için alt ve üst rafı 2+i ile çarpıyoruz sonuç 1+i çıkıyor bunun argümanti 45(1/4radyan)

ilk soruyu anlamdım ilk krmaşık sayının argümetini soruyorsan onun cebabı ayrı 1/2 yi niye verdin
soruda öyle.

bu ne la çok çok uzun yıllar oldu böyle konu mu vardı matematikte

İlk soru 1/2 sayısının değil de z/2 sayısının olmasın? Belki yanlış yapılmıştır.

Argüment nedir ben de unutmuşum da beyazsoy'un verdiği linkten baktım. İkinci ve üçüncü sorularda eşleniği çarparak paydayı kurtaracaksın.
30-60-90 veya 45-45-90 özel üçgenlerinden çıkıyordu genellikle. :)

İlk soru 1/2 sayısının değil de z/2 sayısının olmasın? Belki yanlış yapılmıştır.

Argüment nedir ben de unutmuşum da beyazsoy'un verdiği linkten baktım. İkinci ve üçüncü sorularda eşleniği çarparak paydayı kurtaracaksın.
30-60-90 veya 45-45-90 özel üçgenlerinden çıkıyordu genellikle. :)
@beyazsoy abi sağ olsun onları yaptım. ilk soru 1/2.