Kanal D'nin Sonu Ne Olacak?

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Sezon başından beri dikkatle incelediğimiz zaman Kanal D'nin izlediği yayın politikasına anlam verebilmek pek hayli zor görünüyor.

Diziler birer birer başlıyor ve başladıkları gibi acımasızca bitiriliyor. Başladığı gibi biten tüm dizilere izleyici oldukça sert tepkiler vermeye başladı ki bu tepkilerinde oldukça haklılar. Diziler çok mu kötü yoksa reytingleri mi çok düşük? Aslında bu sorunun tam manâsıyla bir yanıtı yok. Bakıldığı zaman kanalın dizi harcama sınırı 5 reyting ve altı. Yani 4 ve üzeri alan bir dizi için bu kanalda yayınlandığı sürece şans yok. Bu yüzden bu sınırın üzerinde yayın hayatlarına devam edebilmeleri lazım.

Benim Adım Gültepe, büyük umutlarla, büyük tanıtımlarla yayına sürüldü. İlk bölümden itibaren izleyiciyi saran, biraz dağınıkta olsa sağlam bir hikâyeyle giriş yaptı başrollerini Ayça Bingöl, Mete Horozoğlu ve İlker Kızmaz gibi isimlerin paylaştığı dizi. Peki bu dizinin aldığı oranlar nasıldı? İki grupta da kendi gününde 4,5 reyting civarı alabilen bu dizi kaldı ki ABC1 performansında 5 reytinge bile dayanan bir diziydi. Fakat ne oldu kanal 8.bölümden hemen fişini çekti ve üstelik bir finali bile çok görerek. 8.bölümü ise hiç alâkasız bir gün olan Pazartesi 23:00'da yayınlandı. Peki bunu seyirci hakediyor muydu kesinlikle hayır. Bu sadece işin ilk örneği dahası da var.

Bir diğer dizi ise Bana Artık Hicran De oldu. Dizi AB grubunda kanalı idare eden reytingler alırken daha 4.bölümde final yapmadan yayından kaldırılan bir diğer dizi oldu. Hayranları ise oldukça üzgün.

Bir diğer dizi Urfalıyam Ezelden. Dizi ilk bölümden sonra özellikle 2.bölümüyle iyi bir çıkış yakalayıp Pazar günü total gün birinciliğini aldı ancak sonra yaşadığı ufak düşüşler diziyi 5.bölümden idama sürükledi. Böyle bir durumu hiçbir yapım hiçbir şekilde haketmez. Kaldı ki zaten twitter üzerinden birçok tepki bu dizi içinde geldi. Ama Urfalıyam Ezelden biraz daha şanslı çünkü yeni kanalı Star Tv'ye transfer oldu. Yeni bir gün olan Cumartesi gününde denenecek. Bakalım yeni kanalı ve gününde nasıl bir performans gösterecek dizi?

Bir diğer dizi 3.sezonuyla ekranlara gelen Yalan Dünya. Yaklaşık 90 bölümdür yayın hayatına devam eden diziyle ilgili şok bir gelişme yaşandı ve dizinin final yapmadan yayınlanan yeni bölümüyle kaldırılacağı öğrenildi. Peki bu ne kadar etik bir durum? Bu kadar zamandır kanalı her anlamda AB grubunda sırtlamış ve defalarca gün birinciliği yaşatmış bir diziye finali uygun görmemek nasıl bir mantıktır, nasıl bir kanal zihniyetidir? Bu sorunun yanıtını verebilecek tek kişi sanırım İrfan Şahin'dir. Bu nasıl bir ego, bu neyin kafası diye sorarlar adama.

Bir diğer haber Arkadaşım Hoşgeldin'den geldi. Evet gerçekçiliğinin olmadığı haberleri dolaşsa da her an her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Programı 23:00 sularında yayınlayan bir kanal bu programdan kaç reyting bekleyebilir acaba? Kaldı ki daha erken yayınlandığı zamanlarda AB oranları neredeyse zirveyi alabilecek kadar iddialıyken şuan zirvenin yanından bile geçemiyor. Bunun tek sorumlusu yine Kanal D.

Şuan kanalda yayınlanan Ulan İstanbul, Küçük Ağa, Hayat Yolunda, Kurtlar Vadisi Pusu, Arka Sokaklar, Galip Derviş, Güllerin Savaşı dizileri yayın hayatlarına devam ediyorlar. Ancak bu diziler içerisinde de bu hafta düşüş yaşayıp tehlike hattına adım adım ilerleyen Hayat Yolunda'da yer almakta. Bakalım eğer yeni haftada yayınlanan bölüm yeniden AB grubunda 5 ve üzerine çıkamazsa dizi için kötü sinyaller çalmaya başlayabilir. Bu diziler içerisinde tehlike çanları çalan bir diğer dizi ise Galip Derviş gibi gözükse de şuan için bir final haberi yok.

Ve son olarak kanalın şuan için hali hazırda iki yeni dizisinin başlaması bekleniyor. Biri Şeref Meselesi diğeri Poyraz Karayel. Kanal D'nin her seferinde yaptığı ve bir türlü beklenilen sonucu alamadığı bitip tükenmeyen bilmeyen tanıtım filmleri. Bu noktada Şeref Meselesi dizisine yaptığı reklam oldukça abartıya kaçacak şekilde devam ediyor. Genelde hep rastladığımız ve sonu hüsranla biten sonuçlar bunlar. Kayıp, Fatih ve Benim Adım Gültepe dizilerinde bunu görebiliyoruz.

Bakalım kanalın yeni dizileri kanalı memnun edecek oranları alabilecekler mi?

KANAL ANALİZİ

DENİZZ19 - ÖZEL

Son düzenleme:
kanal d önceden de acımasızdı dizilere karşı ama yine biraz daha insaflı davranıyordu bu sene
rekabet halindeki kanal sayısı 5 ten 8 e çıkınca kanal d de istediğini alamamaya başladı

bu işin tek çözüm yolu yapımcıların kanal d ye tepki koyması

Çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık @denizz19 :)

Kanal D`nin ne yaptığına anlam vermek imkansız gerçekten de. Hayır madem bu kadar çok yeni dizi yapacaksan, eski yapımlarını Kasım, Aralık ne bileyim Ocak gibi falan başlat.

Hayat Yolunda`yı da 2. bölümden 22.15`e almıştı da o şanslı çıktı döndü saatine. Ama istikrar yakalayabilir mi orası muamma. Emin olmadığın projeyi başlatacaksa Yalan Dünya ve Arkadaşım Hoşgeldin`i Ocak ayında yayınlayabilirdi

Eğer Hayat Yolunda eski oranlarına dönmezse oraya Poyraz Karayel gelir. Gelir gelir de kardeşim Limon Film`in dizi tutturduğu görülmüş duyulmuş şey değil. Gel gör ki, Şeref Meselesi de tutmazsa kanal dımdızlak ortada kalacak.

İşte o zaman gözleri Yalan Dünyayı çok arar. 3 sezon seni A/B`de sırtlamış bir dizi. Bu sene 20.00 olsaydı saati yine sırtlardı. Çünkü kimsenin farketmediği şey Yalan Dünyanın bu sene ABC1`de geçen seneden daa iyi gittiği. Demek ki yeni denekler sevdi Yalan Dünyayı, ama saati geç olduğu için maksimum 4 reytingi geçti o grupta da... Finali bile 23.00`te yayınlanıyor ya yazık gerçekten...

Sonunu düşünen kahraman olamaz mantığıyla hareket ediyor kanal d galiba helal :kiki:

Çok güzel bir yazı olmuş @denizz19, ancak @HachiKo'nun dediği gibi Hicran'ı unutmuşsun. Onu da bir an önce eklesen iyi olur. @sokak sanati'nin gazabına maruz kalma sonra... :A

Benim Adım Gültepe de keşke başka bir kanala geçseydi, ama iç yapımlar olduğu için maalesef gidemedi. Yoksa havada kapılacak bir diziydi...

Ama Urfalıyam Ezelden bunların içinde en şanslısı. Böyle geri dönüş hikayeleri neredeyse hiç olmuyor, bu yüzden UE çok şanslı. İşin ucunda biraz da Güzel Köylü'nün hatrı var, ama Star alarak çok güzel bir iş yaptı.

Yalan Dünya mevzusuna hiç girmiyorum, bir de Pazar günü Hürriyet'te İrfan Şahin isimli şahsın söylediklerini okuyunca şok oldum. Bir insan, hala kendisini savunur mu? 23.00'e atarsan koca diziyi, kim izler? Dün Galip'i de 23.30'da başlattı, bu yüzden Total'de en kötü reytingini aldı ve 36. oldu.

Arkadaşım Hoşgeldin şimdilik kurtuldu, ama her an ona da dokunulabilir. 1. sezonunda ilk 10'dan çıkmayan program, şimdi 15. sıralarda falan dolaşıyor...

Ayrıca transfer olan Ankara'nın Dikmeni'ni de yaz bence. Onun hikayesi de ilginç ve o da kuşkusuz kanalın kurbanlarından biri...

Şeref Meselesi ve Poyraz Karayel'e de iyi şanslar diliyorum, ancak işleri çok ama çok zor olacak...

SIRADAKİ KURBANLAR:
1- Hayat Yolunda: Dediğin gibi 5'in altına düşmesi, dizinin sonunu getirecek. Ben izleyenlerinden özür diliyorum, ama projenin bitmesini istiyorum. Onun yüzünden tam iki dizi harcandı. Değer miydi buna? Bir-iki hafta sonra final haberini konuşuyor oluruz muhtemelen...

2- Galip Derviş: Maalesef bölümler çok kötü, reytingler de öyle. Dün 23.35 civarında başladı resmen, reytingler de çok fena. Bir inip bir yükseliyor. Kanal D hemen harcamaz, ama elbet bir yolunu bulur...

3- Güllerin Savaşı: Evet, o da sıradaki kurbanlardan biri olacaktır. UE'nin de gelmesiyle biraz reyting kaybına uğrayacak. Çünkü İki dizinin kitlesinin bir kısmı neredeyse aynı. Zaten dizi bir inip bir yükseliyor, 5'in altına düşerse ayvayı yedi...

Tekrar eline sağlık, çok güzel bir analiz olmuş... :)

Kanal d bin yayın politikası çok açık neyi anlamadiniz ya))) adamlar birinci kanal ve bu birinciliği kaybetmemek için ortalamanın altındaki dizileri bitiriyor. Maliyete kar oranına bakmıyor diğer kanallar gibi. 4 reyting alana her dizi biter bu kadar açık. Yapımcılara da bunu anlatıyor onlarda bunu kabul ederek diziye başlıyor olay bu

@denizz19 yine gevşek davranmış ve kanalın assolistini unutmuş. Alıştık biz Deniz'e @aserat54 .ss

Asıl konu olan Kanal D'nin vahhamiyeti ile ilgili ise artık kanalda çok izlemek istediğim dizileri izleyeceğim yani beren falan olursa anca. Öyle görünüyor.
Kanal seyirciye çok saygısızlık yapıyor. Hem yeni dizi izleyicilerine hem eski dizilerinin izleyicilerine. Final yapmadan yayından kaldırması zaten saçmalığın daniskası.
Tartışmaya açık bir konu değil bence bu ve herkesin düşüncesi sabit olmalı. Batması beni mutlu eder tabi şu saatten sonra.

@denizz19 yine gevşek davranmış ve kanalın assolistini unutmuş. Alıştık biz Deniz'e @aserat54 .ss

Asıl konu olan Kanal D'nin vahhamiyeti ile ilgili ise artık kanalda çok izlemek istediğim dizileri izleyeceğim yani beren falan olursa anca. Öyle görünüyor.
Kanal seyirciye çok saygısızlık yapıyor. Hem yeni dizi izleyicilerine hem eski dizilerinin izleyicilerine. Final yapmadan yayından kaldırması zaten saçmalığın daniskası.
Tartışmaya açık bir konu değil bence bu ve herkesin düşüncesi sabit olmalı. Batması beni mutlu eder tabi şu saatten sonra.
Senin tepkini görmeden eklemek istemedim. :A