Kanal D'den Ulan İstanbul Vedası ile İlgili Açıklama!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
85,445
Reaksiyon puanı
64,155
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
thumbnail_1427225368.jpg

Kanal D'nin başarılı komedi dizisi Ulan İstanbul, bilindiği gibi dün akşam 39. bölümüyle son noktayı koydu. Kanaldan ise bu veda ile ilgili bir açıklama geldi.

Başrollerini Uğur Polat, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Salih Bademci, Kaan Yıldırım, Sevtap Özaltun, Caner Özyurtlu, Zeynep Kankonde, Demet Gül, Beyti Engin, Emre Kınay ve Zihni Göktay gibi isimlerin paylaştığı dizi, yayın hayatına yaz aylarında başlamış ve gördüğü ilgi sonucunda yeni sezona geçiş yapmıştı.

Düşen reytinglerden dolayı radikal bir karar alarak internet ortamına geçen dizinin Mayıs ayında çekimlerine başlanacak olan bir film ile beyazperdede yer alacağı açıklanmıştı. Sosyal medyada büyük bir hayran kitlesine sahip olan dizi, tam 39 bölüm sürerek kendi çapında bir başarı elde etti.

İşte o açıklama:
"Dünyada yavaş yavaş dijital yayıncılığa geçildiği şu dönemde Ulan İstanbul’la bir ilke imza atarken, Kanal D olarak bu değişimde öncü olmaktan gurur duyuyoruz. Yurtdışında 60 milyona yakın abonesi olan dijital içerik yayın sitesi Netflix; Kevin Spacey’nin başrolünde oynadığı ‘House of Cards’ ve 12 Emmy adaylı ‘Orange is the New Black’ gibi dizilerinin yapımcılığını da üstlenirken, İngiltere de BBC’nin iPlayer platformu bugün ülke internet trafiğinin yüzde 20’sinin üzerinde bir kullanıma sahip.

Yurtdışında oturmuş bu sistemi Türkiye’ye tanıtmanın ilk adımını sosyal medyada büyük ilgi gören dizimiz Ulan İstanbul’la attık. Ücretsiz ilk internet bölümü 24 saat dolmadan 1 milyonun üzerinde tıklandı. 34.bölümün kanald.com.tr’ ye yüklenmesinin hemen ardından yoğun ilgi nedeniyle site bir süre kilitlendi. Bu ilgiye rağmen ücretli yayınladığımız bölümle Türk izleyicisinin dijital yayıncılığa henüz hazır olmadığını görerek Ulan İstanbul’un yayın hayatını sonlandırma kararı aldık.

Zamanla sektörde diğer yapım şirketleri ve yayıncıların kolektif çalışmaları ve izleyicinin de bu yönde edineceği alışkanlıkla böyle bir değişime gidileceğine inanıyoruz. Herkesin kendine uygun ortamda, daha özgün ve özgür içerikler izlemesine imkan sağlayan bu sistemin oturmasıyla izleyici bu içeriği ne zaman izleyeceğine kendisi karar verecek.

Kendine özgü komedi dili, 51 milyon tıklanma alan, fenomen şarkıları ve bu şehre en sinkaflısından birer 'ULAN' çekip gelen Nevizadeler’i yaratan, yaşatan senaristimiz, yapım ekibimiz, yönetmenimiz, oyuncularımız ve bizi sonuna kadar destekleyip, sevgisini esirgemeyen izleyicilerimize çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla, Kanal D"
 
Paralı yapmaları hataydı, sponsorlarla devam edebilirdi 2 lira için kart bilgilerini vermek istemeyecek pek çok kişi var hala..
 
Paralı yapmaları hataydı, sponsorlarla devam edebilirdi 2 lira için kart bilgilerini vermek istemeyecek pek çok kişi var hala..
Kart bilgileri verilmeden, mobil ödeme yoluyla da 2 lira verilebiliyor. (Bölüme verilen ücret, faturaya yansıyor) Milletimizin genel cimriliği de vedada etkili oldu. Ama sponsor konusunda haklısın, öyle olsa daha iyi olurdu bence de.
 
Reytingleri uzun zamandır takip etmiyorum.Ne kadar düştü bilemem,ama kaliteli bir işdi,reytingleri iyi olsa da,sezon sonunu görmeyeceğini tahmin ediliyordu.Önce PT2`ye sonra finale,bir-iki yıla kadar da bu devam edecektir.
 
Bu dizi Kasım başında sezon finali yapıp Haziran da başlayabilirdi. Kanal D yaz sonu da güzel bir finalle bitirirdi. Yazık oldu.
 
paralı olmasından dolayı pek izlenmedi ama kanal d güzel bir final yapmalıydı bence
 
Bu işi tek dizi şeklinde değil paket şeklinde sunmaları gerekir. Türkiye daha hazır değil ne yazık ki ama geleceğin dijital yayıncılıkta olduğu bir gerçek. :)