Kanal D'den Görme Engelliler Için Büyük Hizmet

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,345
Puanı
809
Kanal D, televizyon yayıncılığında bir ilke imza attı ve işitme ve görme engellilerin daha rahat dizi takip edebilmelerine imkan sağlayacak bir uygulamayı başlattı.


Kanal D'nin yayınlandığı ilk günden bu yana milyonları ekran başına kilitleyen dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' artık, işitme ve görme engelliler için, hem alt yazılı hem de ses betimlemeli olarak Kanal D'nin internet sitesinde yayınlanacak.


Buna göre, işitme engelliler dizideki diyalogları alt yazıdan takip edebilecekler. Görme engelliler ise, ayrıntılı sesli betimlemelerle sahnelerin tüm detaylarına vakıf olabilecekler.


Medyatava'nın haberine göre Türkiye'de ilk kez ve Kanal D tarafından gerçekleştirilen sesli dizi betimlemesi için, Sesli Betimleme Derneği ile işbirliği yapıldı.


Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin, alt yazılı ve sesli betimlemeli bölümleri, dizinin Kanal D'de yayınlanan bölümüyle paralel olarak yayınlanacak.
 
kanal d ye bir tebrik o zaman... umarım gbi şeyler çoğalır..
 
Tebrik ederim Kanal D.. Cok iyi yapmissiniz.
 
tüm özel kanallar için örnek bir davranışta bulunmuş ...özel kanallar ne kadar kar amaçlı kurulsada sosyal sorumluluğunu yerine getirmelidir ..
yayınlarında kar amacının yanında kamu hizmetide görmelidir.. tebrikler kanal D
 
Bu konuda herkes hemfikir, çok önemli ve doğru bir adım bu.

Umarım yaygınlaşır ve engelli vatandaşlarımız; ikinci hatta üçüncü sınıf vatandaş muamelesi en azından tv'de görmezler.
 

bncede bütün özel kanalların yapması gereken şey bu.. umarım bu sadece kanal d değilde atv, show tv, star, fox vb. tüm kanallar böyle bi uygulma getirir internet sitelerine..