"Kanal D'den Ölü Doğmuş Bir Dizi Daha!"

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,267
Puanı
1,060

Kanal D’nin yeni dizisi İkizler Memo-Can iyi reytinglerle başlamış olsa da dün akşam izleyiciler tarafından adeta topa tutuldu.

Yapımcılığını Erler Film'in üstlendiği, başrollerini Özgürcan Çevik, Nehir Erdoğan, Emir Berke Zincidi ve Burak Hakkı'nın paylaştığı yapım için Medyaradar sinema ve TV eleştirmeni Murat Tolga Şen de bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı:

İkizler Memo-Can, yeni bölümüyle Cumartesi 20.00'de Kanal D'de!

Yanlış bir yazı olmuş. İzleneceği kesindi bence. Biz daha iyi analiz ediyoruz sektörü valla burda kimler yazı yazıyor..

Boş boş konuşmuş, reytingler cevabı vermiştir. Bunlar da kendini TV eleştirmeni sanıyor, hadi ordan

Ben dün zar zor izledim ama hoş bir iş olmuş Özgürcan Çevik süperdi ben Burak Hakkıyı beğenmedim rolüne hiç uymamış Berke çok iyiydi Nehir erdoğanı sevdim ama başkası olsa daha iyi olabilirdi bencede dizinin başında Arka sokaklar ekibini görmek güzeldi ben sevdim onu sadece Burak Hakkıyı bu rolde sevmedim ben bu dizinin devam edeceğini düşünüyorum

Gerçekten çok boş bir yazı olmuş. Kaliteli olmanın kriteri nedir? Bunun tek bir cevabı olabilir mi hiç? Kalite kişiden kişiye değişebilir. Kaldı ki herkesin zevkleri farklıdır. Sosyal Hayattan uzak dizilerdense sıradan basit hayatların işlendiği dizilerin daha çok tutmasının belki nedeni budur. Misal Türkiye'de tecavüz olaylarından dolayı kadının hayatını işlemek, sokak çatışmalarını izlemek, askerlerin hayatını anlatmak gi i sayısızca konulu diziler neden tuttu? Çünkü hayattan esinlendi. Misal Fatmagülün Suçu Ne?, Söz, Savaşçı, Çukur, İçerde... Bu dizilerin aksine hayattan kopuk, ülkemizde olmayan dizilerin de nasıl kaybolup gittiğini de gördük. (istisnalar illaki vardır. Onunda başka nedenleri vardır.)

İkizler konu olarak çok iyi bir iş. İlerleyen bölümlerde de daha artacaktır. Kanalı Küçük Ağa gibi bir yıl idare etse yeter.