Kanal D nerden nereye???

Pasham

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
228
Puanı
164
Geçen yıla kadar tv kanalları arasında ambargo koyan kanal geçen yıl Star tvnin atakları karşısında biraz geride kalmış bu yıl içinse iddialı yapımlar hazırlayarak atak yapmak istemişti.Fakat tam sezonu açmamış olsa dahil en önem verdiği dizisi Kayıpta umduğunu bulamadı.Kanal için kötü bir haber ise İntikamdan geldi İntikam özellikle ab'de bekleneni veremedi.
Bu arada Star tv ise eski Kanal d gibi her gün zirve yarışında olan bir konumda bir an hatırladım kanal d her gün zirvedeydi neredeyse;arka sokaklar,binbir gece,yaprak dökümü,aşkı memnu,hanımın çiftliği,kavak yelleri,çok güzel harektler bunlar...efsane haftalık akış

Neyse bunlar bilindik şeyler şimdi gelecek hafta ve bu sezon neler olur diye düşünelim.
Pazartesi: Fatih zirve yarışında olamaz lakin ilk üç içine girer oranlarıda fena sayılmazsa dizi tutmuş olur benim beklentim bu kadar.
Salı:Çalıkuşu muhakkak yüksek reytinglerle zirveyi almalıdır her iki grupta bu çok kolay olmayacaktır çünkü o ses ve kaçak rakipleri olacaktır.
Çarşamba: A.Ş.K zirve olamasa dahi m.y.la özellikle abde yakın oranlar almalıdır.merhamet yeni saatinde iyi gider.
Perşembe:Bence kanal intikama şuan dayanır değişiklik yapmaz mecbur lakin diziye el atmalı yönetmen değişkliği olabilir mesela yada artık seneryoyu kendi ele alıp revengeden bağımsız gitmeli.Galip derviş pt2 de çok iyi gidecektir.
Cuma: bence en yakın zamanda yalan dünya gelmelidir.pt 2 de de kayıp iyi gidecektir.
Cumartesi: Arka Sokaklar fena gitmemektedir bir kaç haftada bi biri vurulur reyting tavan yapar
eşim bilir pt2 de sürpriz yapabilir.
Pazar: Güneşi Beklerken zirve yarışında olacaktır.
Eğer yukarda yazdığım gibi bir tablo ortaya çıkarsa gün birincileri aşağıda yazdığım gibi olur gibime geliyor:
Total. Ab.
Pzrtsi. Atv. Star tv
Salı. Kanal d Kanl d
Çrşmba. Star tv. Star tv
Prşmbe. Atv. Atv.
Cuma. Fox. Star tv-Kanal d
Cmrtsi. Fox. Star tv.
Pazar. Star ve kanal d arasında gitip gelir.

Eğer böyle bir tablo oluşursa kanal d için çok vahim olmayan bir tablo olur ve hala zirve yarışında olan bir kanal olur tabi yeni dizileri tutarsa.

Karşısında çok güçlü bir Star varken prime-time'da zirveye oynaması çok zor gibi gözüküyor ama durumu henüz çok vahim değil. 4 yeni dizisinden sadece 1 tanesi görücüye çıktı. Eğer diğerleri de başarısız olursa o zaman yandılar.

Kanal D bu sene geçen seneye benzer gidiyor. Sadece Star 4 güne Acunu koyup, 1 de dizi tutturunca fazla göze battı.

Kanal D en kötü ihtimalle 2. olur.

Aynen öyle kayıpa çok reklam yapıp bu hale gelince diğerleri bir an akıldan gitti ve 'eyvah kanald' moduna girildi gibi bi hava oldu

dogru kanal D ve Show tv ilk 2`deydi hep basga kanallar unutulmusdu ama artik ikiside ozerlikle Show cok gerilerde

Kanal D bu sene geçen seneye benzer gidiyor. Sadece Star 4 güne Acunu koyup, 1 de dizi tutturunca fazla göze battı.

Kanal D en kötü ihtimalle 2. olur.
Dört güne koydu ama bu yıl rakipleri daha güçlü bence cumartesi totalde lale devri pazar güneşi beklerken her iki grup pzrtesi karadayı fatihte geldi salı çalıkuşu kaçak.

Kanal D için işler şu an yolunda gitmiyor ama düzelecektir.
Kayıp, İntikam ve Merhamet kanalı hayal kırıklığına uğrattılar ama ben Kanal D'nin Fatih, A.Ş.K, Çalıkuşu ve Güneşi Beklerken ve Cuma'ya gelirse Yalan Dünya ile zirve yarışında olacağını düşünüyorum. Ayrıca daha ab'de çok güzel oranlar alan Galip Derviş de gelecek. Henüz karamsarlığa kapılmaya gerek yok bence. Kanal iyiye gidecektir.

dogru kanal D ve Show tv ilk 2`deydi hep basga kanallar unutulmusdu ama artik ikiside ozerlikle Show cok gerilerde
Bu yıl show tvden daha fazla beklenti içindeydim gündüz kuşağı iyi atak yapıldı ama prime time hala yetersiz..

Dört güne koydu ama bu yıl rakipleri daha güçlü bence cumartesi totalde lale devri pazar güneşi beklerken her iki grup pzrtesi karadayı fatihte geldi salı çalıkuşu kaçak.
Çalıkuşu için içim rahat. Salı iki grupta da zirveyi alır bence. O Ses gelirse ama işi zor, mücadele verir.

Kaçak en fazla 3-4 reyting alır bence...

Kanal D niyeyse sezonu geç açıyor. Bence biraz daha erken başlamalıydı. Hele ki Beyaz Yalan Denya 3 hafta sonra başlayacak demiş. Cuma dizilerin kitleleri iyice sağlamlaşmadan başlamalı hemen.

Sonradan kitle edinmek zor.

kanal D'nin düşüş grafiği çok açık gözüküyor bence.
kanal 2011'e kadar hep garanti dediğimiz işler çıkarıyodu. öbgzk, yaprak dökümü, aşk-ı memnu, fatmagül, hanımın çitfliği, arka sokaklar.... bu tür dizilerin tutma ihtimali çok yüksekti ve zaten de büyük kitlenin duygularına dokundu da reytinglerde uçtular ama kanal 2011 den sonra daha çok marjinal, türk halkı için ekstrem konuları ekrana koydular. bkz ; intikam, kayıp şehir, kayıp... bu tür diziler sanatsal, tv eleştirmenleri açısından çok iyi malzemeler ama türk halkı için hiçte öyle değil.
kanalda şu algı var bence ; "biz diğer kanallar gibi klişe öykü temaları yerine daha ilgi çeken, sanatsal anlamda kaliteden taviz vermeyen diziler çekmeliyiz." diyolar ve layığıyla da yerine getiriyolar fikirlerini hedefledikleri doğrultuda ama halka ters bu tür seçimler..
kanal bence bir an önce değiştirmeli bu algıya, gerçi yeni başlayacak dizilere bakarsak değiştirme aşamasına geliyor diyebiliriz ama tam değiştirmesede her yeni sezonda 1 ekstrem konulu yeni dizi çekmeliler. bu rakam eğer 1'i aşar ise sıralamada geriye düşerler..

çalıkuşunun tutması imkansız diğer iki dizi belli olmaz

pazartesi:fatihle iyi oranlar alabilir belki
salı:gb yi gödnermekle büyük hata yaptılar salı günleri gitti artık star-atv ve show ambargoyu koyar
çarşamba:yeni dizi ne yapar bilinmez
perşembe:şansı yok zaten
cuma:şansı yok kayıptan bu kadar fazlası olmaz yd gelirse totalde iyice dip yapar ab de ortalama gitse dahi kayıp şu an için daha iyi
cumartesi:arka sokaklar idare etse de işi zor
pazar:gb idare etse de salı günkü gibi gitmez

AGB'deyken ne yapsa tutuyordu şaşırdı şimdi Kanal D

Her kanalın inişli çıkışlı dönemleri olur Kanal D atlatır umarım. Yanlız Kanal D abartılıyor 2007 öncesi zirvede olan bir kanal değildi ki ? Şimdi de öyle oldu. 3 dizisinden en az ikisi tutmaz ise yandılar.

AGB'deyken ne yapsa tutuyordu şaşırdı şimdi Kanal D
Diğer kanalların yükselmesiyle de alakalı bu durum.

Star, Kanal D'nin elindeydi ve Kanal D'nin artıklarıyla ya da daha az iddialı dizilerle idare ediyordu.
ATV kötü durumdaydı ne yapsa tutmuyordu.
TRT'nin şimdiki gibi Seksenler, Zengin Kız Fakir Oğlan gibi bol reytingli işleri daha azdı. (Sadece Sakarya Fırat hatırladığım kadarıyla)
Fox ise 2-3 gün yine iyiydi ama geri kalan günler ilk 20-30 sıraya bile giremiyordu.
Geriye sadece Acun'lu Show TV kalıyordu.

Hal böyleyken en iddialı dizilerin çoğu Kanal D'ye kalmış oluyordu. Şimdi durum böyle değil rakipler güçlendi. Özellikle Ay Yapım dizileri ATV'ye, Star'a dağılmaya başladı.

İlk önce Aşkın Muhteşem Yüzyılla aynı oranları alabileceğine inanmıyorum.Adını Feriha Koydumda bile o oranları zor alıyordu.Şimdi yeni partneri ile asla alamaz.
Salı Çalıkuşu sürpriz yapabilir.Ne zamandır böyle bir dram aile dizisi gelmiyor ekrana.
Cumartesi günü fatih harbiyenin düşeceğine inanıyorum ve lale devrininde eski oranlarını almasının artık imkansız olacağını düşünüyorum bu benim düşüncem tabi.
Fatih dizisi bu sezon büyük hüsrana uğrayabilir. Bölümleri de tanıtımları gibi böyle kötü ise işi zor gibime geliyor.

Fatih Harbiye ve Lale Devri'nin ne alakası var şimdi konuyla?

Allah aşkına objektifim diyorsun. Kayıp Cuma şu an iyi diyorsun. YD ortalama gider diyorsun, dip yapar ne demek? Pazartesi en güçlü rakiplerin arasında 8 falan alıyordu Kayıp daha mı iyi? Ortalama gitmek neye diyorsun, tam olarak kaç olur?

Kanal D şu an için çok kötü gidiyor.İntikam bir iki hafta içerisinde gün değiştirir diyorum.Çalıkuşu tutmaz.Fatih tutabilir ama zirve şansı zor