Kanal D büyük yanlış yaptı! Şebeke ile aslında kendisine tuzak kurdu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DR

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
10,019
Puanı
1,061
sebeke.jpg

KOMEDİ ŞEBEKE'NİN NERESİNDE?

Gönül GÖKMEN - Televizyon Gazetesi.com
www.twitter.com/ekinoba

Bu iş hangi şebekenin işi ise suyunu kesmek lazım derhal. Ah be Kanal D oldu mu şimdi?

Pazar akşamı "Umutsuz Ev Kadınları" dizisinin yayın saatine böylesine gereksiz bir program koyan değerli yöneticilere buradan saygılarımı iletmek istiyorum ve ekliyorum: "Abilerim ablalarım bu neyin kafası?"

Prime-time denilen o çok kıymetli yayın dilimine "Şanslı Masa" muadili "Şebeke" gerçekten pek yakışmış! Hayırlı olsun. Güle güle izlersiniz artık. Çok farklı, önemli ve de inanın reytingleri altüst edebilecek kalitede bir proje! Bu projeye imza atan herkesin kalemine sağlık. Eminim kalem bile ağlamıştır imza esnasında. Benim gözlerim fal taşı gibi açıldı, öylesine bakakaldım.

Daha henüz bu işkence ile karşılaşmamış olanlar için özetlemek istiyorum faciayı…

Kısa süre önce tanışmış çiftlerden biri arkadaşını organize olmuş sözde ailesiyle tanıştırıyor. Kurulan tuzak da yem olan şahıs, evde cereyan eden olaylardan habersiz. Doğaçlama gelişen olaylar içinde "kurban" olan kişinin korkuları, şaşkınlığı ve her türlü heyecanı kameraya yansıyor. Sonunda "şaka yaptık" diyerek yüreği ağızına gelen ve kalp krizinin eşiğinden dönen kişiye bir tv çekiminde olduğu itiraf ediliyor. Hahaha haydi hep beraber gülelim!

Bu arada hemen belirteyim kurgulanan tüm olaylar insanın yüreğine inecek cinsden. Şimdi bizler yani tv izleyicileri, bu programda "yem edilen" insanların korkularıyla eğleneceğiz. Yani mantık bu. Düşünüyorum da, ben bu programın neresinden başlasam ve neresinden çıksam acaba? Her tarafı ofsayt.

Çatır çatır tanıtımları döndü günlerce. Aman Allah'ım yer yerinden oynadı. Bol kahkaha ve eğlence vadeden bu "komedi-reality "türündeki program, oyuna gelen insanın bir kabusu oluyor aslında. Ama bizim dahilerin(!)bundan haberi yok. Dramatik ve korkunç hikayelerle aldatılan kurban, bir çok gizli kamera ile kaydediliyor. En garip halleri ekranda. Kahkaha atmayı geçiniz tebessüm bile edecek en ufak bir sebep bulamadım ben. Aksine kurgulanmış oyunun içindeki insana içim sızladı. Sesinin son perdesine kadar bağıran baba rolündeki oyuncu, beni fena rahatsız etti. Televizyonun sesini kısmak zorunda kaldım, o derece yani.

Kuru gürültü içinde oynanan bu oyunda sadece gerilim var ama komedi asla yok. Bu olayın bir tarafı. Gelelim diğer ofsayt mevzusuna. "Umutsuz Ev Kadınları" bir buçuk saat ötelenmiş, önüne de bu "Şebeke" gelmiş. Büyük bir riske girmiş kanal. Tamam anladık özet vermeyip yeni bölümü yayınlayınca akışta boşluk oluştu. Doldurmak zorundasınız. Ama burada bir yanlış var. Eğer, bu sözde "reality-komedi"den reyting bekliyorsanız çok beklersiniz.

"ŞEBEKE" nin kendine hayrı yok ki sonrasındaki programlara hayrı olsun.Daha ilk bölümden bu yapımın fazla ömürlü olamayacağını hisseder gibiyim.

Forum İstatistikleri

Konular
172,688
Üyeler
8,477
Son Üye
noni