Kanal D 'Aşk-ı Memnu'ya Sansür Mü Uyguluyor?

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
65,592
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Ekranların unutulmaz dizisi 'Aşk-ı Memnu' tekrar bölümleri ile izleyici ile buluşmaya devam ediyor!

Yapımcılığını Ay Yapım'ın, yönetmenliğini Hilal Saral'ın üstlendiği; başrollerinde Beren Saat, Selçuk Yöntem, Kıvanç Tatlıtuğ, Hazal Kaya, Nebahat Çehre, Zerrin Tekindor ve Nur Fettahoğlu gibi isimlerin yer aldığı dizinin hafta içi her gün yayınlanan tekrarlarına Kanal D'nin sansür uyguladığı iddia edildi.

Medyafaresi'nde yer alan habere göre; Bihter ve Behlül’ün tutkulu yasak aşkını konu alan 'Aşk-ı Memnu'nun ekrana damga vuran aşk sahnelerinin tek tek kesildiği ve diyalogların atlandığı ortaya çıktı.

Karantina döneminde tekrardan yayınlanan dizde Behlül ve Bihter'in tek bir öpüşme sahnesinin bile yayınlanmadığı da ortaya çıktı.​

Ramazan ayında olduğu için tepki çekmemek adına kanal dikkat etmiş olabilir ama zaten aşkı memnuyu aşkı memnu ayağa bu öpüşme sahneleri değil..

Kanal her tekrarında yapıyor bunu, öpüşme yok sevişme yok.

Geçen seneki tekrarında da bu durum vardı. Daha geçen 30.bölüm yayınlanırken Bihter Behlül’ün odasına giriyordu tam yakınlaşıyorlardı, diğer sahneye geçip Bihter’in odadan çıktığı anı gösterdiler.

11 yıl önce bu sahneler çekildi ve yayınlandı ama şimdi geldiğimiz hale bak... YouTube’a yüklenen bölümlerde bile kırpma var.
Sarhoş kelimesi bile sansürlendi geçen TV’de.

Sadece öpüşme sahnelerinde değil bazen sahnenin kesildiğini sahnede çalan müzikten bile anlıyorsun.

Bu yüzden asla tv tekrarlarını izlemiyorum

Reactions: Özgür
İşte bu yüzden ilk kez bir dizi izlenecekse TV'den izlenmemeli. Saçma sapan şeylere sansür uygulanınca hiçbir anlamı kalmıyor.

Youtube'da da mı kesiyorlar. 😱 Hadi orada da küfürler falan sansürlenir de sahne kesilmesini ilk kez duydum. 😱

Reactions: Özgür
Ben sabahları göz atıyorum ve sinir oluyorum. Bugünki bölümde Behlülün Bihteri banyoda görmesi sahnesini bile yarıda kestiler.

Evet sezon finalindeki meşhur sera sahnesi bile kesilmiş YouTube’da.

Reactions: Aserat
İyi de bu hep vardı. Yani geçen sene sansürsüz de şimdi sansürlü olmadı. Her geçen sene belli aralıklarla kırpıldı.

Sansür - ü memnu.

Blu TV üyeliğim varken oradan izledim bir tek orada kesilmemiş anlaşılan.

Keseceksen, sansür uygulayacaksan neden yayınlıyorsun? Hiç yayınlama daha iyi!