''Favoriforumum'un ilk ve tek Amerikan tipi late-night talkşovu, Kubilay'a, hoşgeldiniz! Bugünkü konuğumuz, Forum'un sevilen üyelerinden, tee Azerbaycan'dan gelen EveN! Müzikal konuğumuz ise Türk müziğinin yıllardır vazgeçilmesi: MFÖ! Ve şimdi, karşınızda sunucunuz... Karşınızda Kubi-Lay...!''
:U:U:U:U:U:U:U
(Kubi-Lay stüdyoya girer, kameranın önünde yerini alır, seyircileri selamlar)
:U:U:U:U:U:U
»Merhabalar arkadaşlar! Kubilay'a, yani bana, hoş geldiniz! Muhteşem bir şov hazırladık sizin için. Bugünkü konuklarımız forumumuzun güleryüzlü Azeri üyesi EveN ve Türkiye'nin incisi MFÖ! Programımız dopdolu ve Kanal Üç ekranlarından herkese selamlar, merhabalar!«
:U:U:U:U:U:U:U:U
»Haber başlıklarına bir göz atalım isterseniz. Önce bir soru, aranızda kaç kişi Yahoo'yu kullanıyor?«
(bir kaç kişi dışında alkışlayan yoktur, bunu fark eden seyirciler gülmeye başlar)
»Süpersiniz... 400 kişilik salondan 5 kişi anca çıktı. Gurur duyuyorum sizinle. :biggrin: Neyse, Yahoo'nun yeni bir kalkınma planı var. Evet, evet, bir kalınma planı, bir atak yani. Bu kalkınma planında Yahoo'nun ana sayfası için yeni bir tasarım var. / Daha fazla kişinin Yahoo'yu kullanması için de başka bir yol bulmuşlar: Yahoo'nun yeni adresi google.com oldu!«
:haha: :U:U:U:U:U:U:U:U
»Evet, CEHAPE'ye geçelim. CEHAPE Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Kırklareli'nde Üsküp şehrinde bir programı vardı. Ancak oraya gidemedi. Evet, hiç kimse beklememişti böyle bir olayı. Kılıçdaroğlu programa gelmedi. / Bugün ise ortaya çıktı Kılıçdaroğlu. Facebuk'tan mesaj atmış: ''Nerdesiniz lan?! -Skopje/Macedonia''.« :biggrin:
:haha: :U:U:U:U:U
»Alkış azaldı. Pek tutmadı bu espiri. Tamam, bakın şimdi kahkahalar atacaksınız! :biggrin: Bildiğiniz gibi 5 Ağustos'ta Silivri Cezaevi'nin önünde bir eylem yapılacak. Eylemin sloganı: ''Babalarımızı almaya geliyoruz!'' Kanal Üç, yani bizim kanalımız, önemli bir istihbarat aldı! / Samanyolu TV'nin 6 Ağustos'taki haberin başlığı: ''Babayı görüp döndüler!''« :biggrin:
:haha: :U:U:U:U:U:U:U
»Ah ah, Samanyolu TV yok mu Samanyolu TV. :biggrin: MİT'ten bahsedelim biraz. Milli İstihbarat Teşkilat'ı Arapça, Farsca, İngilizce bilen yabancı dil uzmanları alacakmış. / Bunun için ''The Times'' gazetesine ilan vermişler ve küçük bir aksilik yaşamışlar, aynı Erdoğan'ın Akdeniz'e ''White Sea'' demesi gibi: Turkish EMAYTİ looking for people with foreign tongue!« :biggrin:
:haha: :U:U:U:U:U:U
»İlk başvuru da gelmiş MİT'e: Arjantin güzeli Fernandez başvurmuş!«
:haha::U:U:U:U:U
»Son haberimize geldik! Son haberimiz Amerika Birleşik Devletler'inden: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeğ'in tivitinden sonra Amerikan Ziraat odası harekete geçmiş! / İşte o tivit: #WorldBlindToMassacreInCorn« :biggrin:
:haha: :U:U:U:U:U:U
»Arkadaşlar, kısa bir ara! Aradan sonra EveN burada olacak. Sonra da MFÖ programda. Süper bir program hazırladık. Sakın kaçırmayın. Reklamlar.«
(Kubi-Lay masasına doğru yol alır, reklamlar başlar)
»Kubilay izliyorsunuz sayın seyirciler. Program devam ediyor, Kanal Üç ekranlarındasınız. Küçük bir klibin ardından devam edeceğiz!«
:U:U:U:U:U
:haha: :U:U:U:U:U
»Ve şimdi, çok sevilen bir üyemizi çağırıyorum arkadaşlar. Karşınızda EveN!«
(EveN stüdyoya girer, izleyenlere el sallar ve Kubi-Lay'ın masasının yanındaki kanepeye oturur. İzleyici alkışa devam eder.)
[EveN] »Merhaba. Hoşbulduk. Evet çok rahat. Gerçi benim özel koltuğum gelseydi daha bir memnuni ayan olurdum ama bu da fena değil.«
[Kubi-Lay] »Tabi öyle olurdu, ama stüdyo da sadece emanet. :biggrin: Şimdi o senin taa Azerbaycan'dan getireceğimiz kanepenle bir yere falan çarparız. Mazallah, kanal yeni kuruldu, iflas ederiz.«
[EveN] »Şaka yaptım onu zaten, göndermeydi.« :biggrin:
[Kubi-Lay] »Hadi canım, bende gerçekten de kanepeni istiyorsun sanmıştım. :biggrin: Neyse, hadi şimdi Azerbaycan lafı düştü. Azerbaycan'da yaşayan biri olarak Türkiye'de yaşayan insanlarla bu forumda birliktesin. Kendini hiç yabancı gibi hissediyor musun? Yoksa aslında başka bir ülkede olduğunu unutuyor musun?«
[EveN] »Hiç yabancılık çekmiyorum. Türkiye de kardeş ülkemiz. Dillerimiz çok benzer. Hani Bir Millet, İki Devlet sözü burda tam yerine düşüyor. Başka ülkede olduğumu unutmuyorum. Azerbaycan forumlarına da kayıtlıyım. Burda da çok tv izliyorum. Forum, TV hayatım ikiye ayrılmış diyebilirim. Bir tarafta Azerbaycan, diğer tarafta Türkiye.«
[Kubi-Lay] »Azerbaycan ile Türkiye'deki televizyon kanallarını karşılaştırcak olursak, hangi farklar göze batıyor?«
[EveN] Çok fark var elbette. Türkiyede dizi sayısı da, kanal sayısı da çok fazla. Ancak ne kadar çok olursa olsun biz yine de aynı kanalları izliyoruz çoğunlukla. Azerbaycanda dizi sayısı az, kanal sayısı da. Ama var olan bütün kanalları izliyoruz çünkü neredeyse hepsi büyük kanallar. Diğer fark, Türkiyede dizi süreleri çok uzun. Bazıları hele 2 saati aşıyor. Tabii kısa süreli diziler de var ama onlar ancak PT2`de kendilerine yer buluyorlar. Azerbaycanda dizi süreleri kısa. 30-60 dakika arası süreler. Türkiyede diziler 20.00'de başlıyor, saat 23.00 geç oluyor artık. Ama bizde haberler neredeyse 20.00`de başlıyor, diziler olsun programlar olsun başlamaları 21.00-22.00`yi buluyor ve bu saat dilini çok seviyorum. Türkiyede yayınlanan yapımlar 20.00 olduğu için saat farkı ile bizde 22.00`de başlıyor. Eğer gerçekten 8`de başlasaydı diziler takip edemezdim. Forumda da bazı kişiler Türk dizilerini hiç seyretmiyorlar, çoğunlukla yabancı diziler. Aslında burda da ben böyleyim. Azerbaycan'da çok az dizi seyrediyorum ama Türkiye'de dizi sayısı fazla olduğu için daha fazla. Çok fark var daha ama en önemliler bunlar.«
[Kubi-Lay] »Azerbaycan demek ki bizi geçmiş. Gerçi eskiden, yani 2001-2002 sezonunda mesela, Türkiye'de de dizi sürelerl iyidi: 30-60 dakika civarı, ki doğrusu da bu. Önemli olan süre değil ki kardeşim. Hele bazı diziler var ki. Diziyi uzatmak için yarım saat türkü veriyorlar, Tatlıses TV'ye dönüyor kanal. :biggrin: Azerbaycan daha gelişmiş demek bu konuda. Neyse, forumdan biraz bahsedelim: GRIFFIN'de işler nasıl gidiyor?«
[EveN] »Aslında Türkiye daha önce gelişmiş ki, ilk önce süreler kısaydı daha sonra uzandı. Bence gelişmekle alakası pek yok bunun, ortak yol bulunmalı, RTÜK sınırlama getirmeli. İşte o zaman süreler kısalır. Mesela bizim TV`lerde Televizyon Kurulu evlilik programlarına yasak getirdiği için hepsi kaldırıldı.
GRIFFIN`e geçersek. Reyting sistemine dahil olmamak başta aklıma geldi ama belki bu sefer sistem düzelir diye geçtim ama yanılmışım bu yüzden hemen çıktım ki, Ozan ve Furkan da benle aynı fikirdeymiş ki sonlandırdı bu işi. Bütün kanallar iyi aslında forumda. Hepsi aynı çizgide gidiyor. Ama bazen hergün dizi konusu açanlar yüzünden bu işe acayip hevesim ölüyor.«
[Kubi-Lay] »Maalesef gerçekten de öyle. Kurallar daha ağır olmalı bence. Malum, 10 tane dizisi olanlar var forumda ve kaliteleri, neyse...«
[EveN] »Dizi yazmak gerçekten zor iş. Çoğu kişi de yazıyor. Ama ilgiyi çoğu kişi de göstermiyor malesef...«
[Kubi-Lay] »Peki, programın yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Müzikle aran nasıl?«
[EveN] »Müzikle aram iyidir. Yolda, spor yaparken, canım sıkıldığında vazgeçilmezimdir.«
[Kubi-Lay] »MFÖ ile aran nasıl?« :biggrin:
[EveN] »Dinlediğim müzikleri illa olmuştur ama hayranları değilim yani. Benim Hala Umudum Var favori şarkımdır.«
[Kubi-Lay] »Bundan sonra en sevdiğin grup MFÖ'dür. Çünkü şimdi MFÖ gelecek ve stüdyoyu coşturacak. :biggrin: ''Kubilay''ın ilk konuğu sen oldun, teşekkür ederim. Söylemek istediğin bir şey var mı son olarak?«
[EveN] »Çok Teşekkürler ilk konuk olarak beni seçtiğin için. Programın ve kanalın hayırlı olsun.«
[Kubi-Lay] »Çok teşekkür ederim.«
(Kubi-Lay yerinden kalkar ve kameranın önüne geçer yine)
»Karşınızda şimdi... MFÖ!«
(Stüdyonun sağ tarafındaki kameralar devreye girer, sahnenin ışıkları açılır)
:U:U:U:U:U:U:U:U:U
:U:U:U:U:U:U:U:U:U:U
»Kubilay'dan bu hafta için bu kadar efendim. EveN ve MFÖ'yü konuk ettik. Bir dahaki hafta görüşmek üzere efendim. Kanal Üç'te kalın, hoşçakalın!«
Moderatörün son düzenlenenleri: