KANAL³ | Ana Haber Bülteni | 8 Ağustos 2013

Kubi-Lay

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
98
Puanı
174

»İyi akşamlar sayın seyirciler. Bugün 8 Ağustos 2013 Cuma, Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Favoriforumum'un en kaliteli kanalında en kaliteli haber bülteniyle, Kanal Üç Ana Haber Bülteni'yle karşınızdayım, adım Kubi-Lay.«

(yerine oturuyor, o sırada fon müziğin sesi biraz kısılıyor)

»Bugün bayram ve bildiğiniz gibi liderlerimiz bayrama özel konuşmalarını yapmayı hiç bir zaman unutmadılar, unutmuyorlar. CHP'nin bayramlaşma etkinliği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayram konuşması yarın için planlanmış, aynısı MHP için geçerli. Bugün ise AKP'nin bayram programı vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin bayramlaşma etkinliğinde konuştu, partisinin demokrasi anlayışını övdü: ''Belediye başkanlığımdan bugüne kadar hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesine göz yummadık. Demokrasiyi özgürlükleri savunduk. Biz kendimizi başkalarına göre farklı bir konumda görmedik.'' Konuşmasında sonra da Mısır'lı siyasetçi El Baradey'in Nobel Barış Ödül'lü olduğunu hatırlattı, eleştirdi. ''Barış ödülü almış olan Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel’e sesleniyorum. Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyoruz.''«

»Yanlızca tokalaşmak! AKP'nin bayramlaşma buluşmasında ilginç bir an yaşandı. Başbakan Erdoğan, kürsüde konukları ağırladı, insanlarla tokalaşarak bayramlaştı. Ancak o sırada anons yapan bir görevli şu sözleri kullandı: ''Yanlızca tokalaşıyorsunuz! Sayın Başbakan'ımıza bir şeyler söylemek için kulağına eğilmiyorsunuz. Yanlızca tokalaşıyorsunuz ve hızlı bir şekilde devam ediyorsunuz. Çok teşekkür ediyoruz.''«

(sunucu diğer kameraya dönüyor)

»CHP lideri Kılıçdaroğlu bayramın ilk gününde memleketi Tunceli'deydi. Anne ve babasının mezarını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, duygulu anlar yaşadı ve mezarlıktaki çiçek artıklarını temizledi. Ziyaretlere CHP Tunceli Milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Kamer Genç de katıldı.«

»AKP ve CHP gazetelere bayram mesajları nedeniyle ilan verdi. AKP, ilanında ''Bugün bayram, birlik olalım'' sloganını kullanırken CHP'nin sloganı ''Biz, siz, onlar yok, Türkiye var'' oldu. AKP Doğan Holding'in gazetelerine ve Ulusalcı gazetelere ilan vermeyerek göze çok çarpan bir tutum sergiledi. Milat, Sabah, Yeni Akit, Akşam, Zaman, Star, Türkiye, Yeni Şafak, Bugün, Takvim ve Habertürk gazetelerinde yer aldı AKP'nin bayram ilanı. CHP de benzer bir tutum sergileyerek hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelere ilan vermedi. CHP'nin ilanı şu gazetelerde yer aldı: Aydınlık, Hürriyet, Milliyet, Yurt, Zaman, Yeniçağ, Birgün, Cumhuriyet, Vatan, Radikal, Posta ve Sözcü. Böylece AKP 11, CHP de 12 gazeteye ilan vermiş oldu. İki partinin de ilanlarını alan tek gazete ise Zaman oldu.«

»Ülkenin dört bir yanında maalesef ormanlar yanıyor sayın seyirciler. Bugün 15'te iki yerde orman yangınları başladı: Büyükada'da ve Antalya'da. Büyükada'daki orman yangını kontrol altına alındı ancak aynısını Antalya'daki orman yangını için söylemek mümkün değil. 5 Ağustos'ta başlayan Hatay'daki orman yangını nihayet kontrol altına alınabildi. Bu konuyla ilgili açıklamayı Adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptı: ''Şu saat itibariyle yangının kontrol altına alındı. Yoğun şekilde soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah hava muhalefeti olmaz. Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalar devam ediyor''«

»Samsun'u sel aldı! Gece boyunca çok sert bir şekilde süren sağanak yağış ve fırtına Samsun Merkez'e bağlı olan Atakum ilçesinde derelerin taşmasına ve böylece sele neden oldu. Atatürk Bulvarı ve İsmet İnönü Bulvarı'nın büyük parçaları sular altında kaldı, tramvay yolu da su altında kaldı. Çamur temizlenene kadar tramvayın hizmet veremeyeceği öğrenildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz bu cümleleri kullandı: ''Uyarılarımıza rağmen bodrum katlarına yerleşen vatandaşlarımızın evlerini su bastı. İkazlara rağmen vatandaşlar bodrum katlarında kalmaya devam ediyor. 'Deniz kotasının altında ev yapılmasın' diyoruz. Ucuz atlattık. Hemen gerekli müdahaleyi yaptık.'' Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre Samsun-Sinop devlet yolunda trafik tek şeritten sağlanıyor. Samsun'da bildiğiniz gibi geçen yaz yine sel yaşanmıştı ve bir TOKİ konutunda dokuz kişi boğularak can vermişti.«

»Geçmiş olsun diyelim, can kaybının olmamasına sevindik. Şimdi reklamlar.«

»Kanal Üç Ana Haber Bülteni'ni izlediniz. Bayramınızı tekrar kutlar, iyi akşamlar dileriz. Kanal Üç izlemeye devam edin, 'Aldatmaca' adlı dizinin yeni bölümü az sonra bu ekranda. Hoşçakalın!«

Moderatörün son düzenlenenleri:
Güzel olmuş en sevdiğim reklam "Ece" reklamını koymuşsun.
Neden bilmiyorum ama çok hoşuma gitti o reklam.

Okudum, yine güzel olmuş.

Zaman'ın iki ilanı da yayınlaması dikkat çekici.