»İyi akşamlar, sayın seyirciler. Bugün 3 Ağustos 2013 Cumartesi. Saatlerimiz 19:00'u gösteriyor. Kanal Üç Ana Haber Bülteni'ne hoşgeldiniz. Ben Kubi-Lay.«
(yerine oturuyor, o sırada fon müziğin sesi biraz kısılıyor)
»Çok heyecanlı, çok dolu bir gündem ile karşınızdayız sayın seyirciler. Türkiye'deki gelişmelere elbet bakacağız, çok önemli gelişmeler oldu. Ancak önce kuzey Suriye'ye gidiyoruz çünkü orada bir dram yaşanıyor. Özgür Suriye Ordusu ve El Nusra'nın belirli kanatları katliam yaptı, 100 Kürd'ü öldürdü. Binlerce kişi ise sürgün edildi ve ediliyor. Twitter'de de #RojavaDaKatliamVar hastagiyle trend topic olan bu konunun açıklaması PYD Lideri Salih Müslim'den geldi: ''Vahşi saldırıların hedefindeyiz. Çağdışı saldırıların hedefindeyiz. [...] Tek günahımız Kürt olmak'' dedi. Müslim'e göre camilerin megafonlarından ''Kürtlerin kadınları, kızları helaldir, mallarını çalabilirsiniz, evlerini yıkabilirsiniz'' anonsları yapıldı!«
»Sınırın diğer tarafına geçiyoruz, Türkiye'ye geçiyoruz. Ceylanpınar. Karşısında Suriye, Resulayn. Suriye'den gelen kurşunlar çocuklarıyla bayram alışverişine çıkan Ramazan Z.'yi öldürdü. Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz sayın seyirciler. Açıkcası, yetkililer neden bir şey yapmıyor, neden insanlar ölmeye devam ediyor anlamıyorum, ve eminim ki sizde anlamıyorsunuzdur.«
»Siyasî gelişmelere gelirsek... TSK'da yine deprem var sayın seyirciler. Yüksek Askeri Şura'nın kararlarına göre tüm kuvvet komutanları değişti, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ise emekli edildi. Bunun nedeni ise Kalyoncu'nun isminin Ergenekon davasında geçtiği iddiası. Kalyoncu emekli edilmeseydi, Necdet Özel'den sonraki Genelkurmay Başkanı o olacaktı.«
»Demokrasiye hayırlı uğurlu olsun sayın seyirciler: Bu sabah İstanbul ve Ankara'da TGB, İşçi Partisi ve Aydınlık Gazetesi yöneticilerine yönelik büyük bir operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Bu 20 kişinin içinde TGB Genel Başkanı da var. Peki bu operasyonun nedeni ne? Gelin, hep beraber izleyelim.«
(Kubi-Lay'ın laptopuna baktığı görülüyor)
»Peki şimdi ne olacak? 5 Ağustos'ta planlanan Silivri protestosu gerçekleşecek mi? TGB'nin Facebook sitesinde bulabiliriz yanıtı sayın seyirciler. Bulduk bile, TGB'nin geri adım atmayacağı buradan belli oluyor. Üstelik bir çok ilden, Doğu Anadolu illeri dahil, otobüsler kalkacakmış. Geri adımı da bırakalım, bugün İstanbul, İzmir, Gebze gibi şehirlerde gözaltıları protesto etmek için yürüyüşler düzenlendi. TGB, Twitter üzerinden aldığı desteği de övüyor. Hashtag: #DirenTGB.«
(sunucu diğer kameraya dönüyor)
»5 Ağustos'taki TGB Silivri protestosunu bazı sanatçılar, siyasetçiler, hukukçular da destekliyor. Bu kişilerin arasında Müjdat Gezen, Tarık Akan, Levent Üzümcü, Altan Erkekli, Emre Kınay, Hakan Gerçek ve İlhan Cihaner de var!«
»5 Ağustos'taki Silivri protestosuna Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan sert eleştiri var: ''Kaç günden beri Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri ve maalesef bazı marjinal gruplar Silivri'yi işgal et hazırlıkları yapıyorlar. Ben bu planları deşifre edince bunun üzerine gitmeye başladılar. CHP'li 3-5 milletvekili biz oraya gideceğiz diyorlar. Mahkemeyi işgal etmek ne demektir? Mahkemenin kararını açıklamasına engel olmak ne demektir? Yargılamayı iptal etmeye çalışmak ne demektir? Hukuk devletinde işgal kelimesi hangi anlama gelir siz bunu bilmiyor musunuz? Türkiye bir hukuk devleti.'' CHP'li Haluk Koç'u da sert bir dille eleştiren Arınç, Türkiye'nin ''ufak tefek olaylara karşın'' huzurlu bir Ramazan geçirdiğini belirtti.«
»CHP'li İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: ''Türkiye'de hukuk eşit olarak varsa, Kazlıçeşme'ye insanlar ücretsiz olarak belediye otobüsleri ile taşındılar. Kazlıçeşme'ye insanlar ekmek, su bedelleri verilerek iktidar tarafından taşındı. Kazlıçeşme'ye herşey serbest. Demokratik, anayasal, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi uyarınca duruşmayı izlemek isteyen insanlara yasak. Buna hukuk demezler, tamamen diktatörlük denir. Siyasal iktidara ve onun İstanbul'daki temsilcisine sesleniyorum. Mısır'ı dile getiriyorsunuz, Suriye'yi dile getiriyorsunuz. Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığının, Mısır'dan, Suriye'den hiçbir farkı yoktur.''«
(kamera açısı yine değişiyor, Kubi-Lay dönüyor)
»Afganistan'da bugün yine kanlı bır gün yaşandı sayın seyirciler. Djalalabad kentindeki Hint Konsolosluğu yakınlarında meydana gelen bir intihar saldırısında on kişi öldü, yirmi kişi yaralandı. İşin en acı tarafı ise şu: O ölen on kişiden sekizi çocuk. Daha da bitmedi. O çocuklar patlama sırasında konsolosluğun yakınında bulunan bir camideydi. Orada can verdiler.«
»Suriye'de çatışmalar maalesef hız kesmiyor. İnternet'te hem muhaliflerin hemde Suriye askerinin yayınladığı videolar dehşeti göz önüne seriyor. Çatışmalar Şam'a kadar uzanmış durumda. Şam'da yer yer çok şiddetli çatışmalar oluyor ancak Suriye hükümeti iç savaşı kazanacağından emin.«
»Bugün Kadir Gecesi sayın seyirciler. Mübarek olsun. Diyanet İşler Başkanı Görmez: ''Ya Rab! Bu gece hürmetine, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının durmasını, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasını nasip eyle. Bu duygu ve düşüncelerle, İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni en içten dileklerimle kutluyor, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı'na kavuşmayı Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kur'an'ı bize hidayet, Efendimizi rehber, Kadir Gecesi'ni bin aydan hayırlı kılan Yüce Rabbimizden, bize bunları anlayacak basiret vermesini diliyorum. Rabbimizden, Kadir Gecesi'nin, bizim, ailemizin, müminlerin ve insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını, İslam coğrafyasını çepeçevre saran karanlığın, insanlığın yüreğini karartan haksızlıkların, Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ediyorum.''«
»Kısa bir reklam arasından sonra hava durumuyla karşınızda olacağız.«
(kamera uzaklaşır, reklamlar başlar)
»Hava durumuyla devam ediyoruz. İstanbul parçalı bulutlu 31, Ankara parçalı bulutlu 30, İzmir güneşli 36, Adana güneşli 35, Diyarbakır güneşli 38, Samsun gökgürültülü sağanak yağışlı 27, Bakü güneşli 30 derece. Yurdun en düşük sıcaklığı Ardahan'dan, 19 derece, parçalı bulutlu.«
»Kanal Üç Ana Haber Bülteni'ni izlediniz efendim. Kanal Üç ekranlarında kalmanızı tavsiye ederim çünkü efsane dizi Tetikçi saat 21.30'da ilk kez bu ekranlarda olacak onbirinci bölümüyle. Hoşçakalın, iyi akşamlar!«
Moderatörün son düzenlenenleri: