KANAL³ | Aldatmaca | Yeni Dizi

Kubi-Lay

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
98
Puanı
174

‘Aldatmaca’ – 1.Bölüm
Bölümün Adı: 'Pilot'

[Sahne 1]
(Yıl 2009. Samsun’da sıradan bir yaz günü. İnsanlar, işe geç kalmamak için telaş içinde, bulvarlar, sokaklar arabalarla dolu. Bu telaş – orta sınıfa mensup olan – Emre’nin ailesinin evinde pek hissedilmiyor. Saat 11 olmuş, Emre harıl harıl uyuyor.)

[Necmiye] (Çalan telefona bakar) Alo?
[Furkan] Alo? Necmiye teyze? Siz misiniz?
[Necmiye] (Furkan olduğunu anlamıştır) Evet, benim oğlum. Hayırdır inşallah, ne oldu ki?
[Furkan] Hayır, hayır. Önemli bir şey yok. Emre’yle görüşecektim de. Evde mi?
[Necmiye] Evde ama hayatta değil. Kendisi şuan perilerle dans ediyor.
[Furkan] Nasıl yani? Pompy’nin dizilerini mi izliyor?
[Necmiye] Pompy de kim? Yok yok, kendisi uyuyor anlamında yani. Bildiğin uyuyor. 13’ten önce de kalkmaz bildiğin gibi.
[Furkan] O zaman bir zahmet, benim için kaldırı ver, sonra da kendisine telefonu ver. Ben onu kaldırmasını bilirim.
[Necmiye] Tamam, bir saniye. (Emre’nin odasına gider ve Emre’yi dürte dürte kaldırır)
[Emre] (sersem bir sesle) N’oluyo ya?!
[Necmiye] (telefonu Emre’nin yanına koyduktan sonra mutfağa gider yine)
[Furkan] (telefona bağırır) Emre! Emre! Bugün bir planımız vardı hani!
[Emre] Of ya, rahat bıraksanıza beni ya. (yatağın kenarına oturup, telefonu eline alır) Oğlum, ev telefonundan neden arıyorsun. Annemi çok sevdin ha, sapık mısın nesin.
[Furkan] Çüş oha, terbiyesiz. Cep telefonunun şarjı var mı, bi baksana.
[Emre] Var tabi, benim telefonum senin o dört saatte şarjı biten Ayfon’una benzemez.
[Furkan] Baktın mı?
[Emre] (telefonuna bakar, açmaya çalışır) Şarjı bitmiş.
[Furkan] (gülerek) Salaksın oğlum, gerçekten salaksın.

[Sahne 2]
(Furkan’ın yarım saatlik çabası sonrası Emre yatağından kalkabilmiş ve bugün Furkan ve Zeynep’le ders çalışacaklarını hatırlamıştır. Samsun’un pahalı semti Atakum’da yaşayan Furkan’ın villasına gider. Dolmuş’ta...)

[Emre] (dolmuşa binerken ayağı takılır ve dolmuşun içine yuvarlanır)
[Dolmuş şoförü] (kısa bir kahkaha atar)
[Emre] (kalkar ve yerine oturur) Abi, bir şey mi oldu ki böyle gülüyorsun?
[Yaşlı bir yolcu] Yavrum, sen aldığın maddeyi fazla kaçırmışsın galiba.
[Emre] Pardon, ne maddesinden bahsediyorsunuz?
[Yaşlı bir yolcu] Anayasa maddesinden, anayasa anayasa. (güler)
[Emre] (yorum yapmadan şoföre bir buçuk Lira uzatır)

[Sahne 3]
(Emre villaya ulaşır ve kapı zilini çalar. Furkan kapıyı açar.)

[Furkan] Nerde kaldın abi, on dakikalık yolu yarım saatte geldin.
[Emre] Dolmuşu üç kere değiştirmek zorunda kaldım.
[Furkan] (şaşkınlık içinde kalır) Bir dahakine Sarp’a söylerim, seni arabayla alır. Sen daha dolmuşa binmeyi beceremiyorsun, üç hafta sonra sınava gireceksin abi ya. Biraz ciddiyet lütfen.
[Emre] Dolmuşun sınavla ne alakası varsa artık...? (Furkan’ın odasına gider, oradaki kanepeye oturur)
[Furkan] (kapıyı kapatıp Emre’nin yanına gider)
[Emre] Zeynep gelmedi mi daha?
[Furkan] Annesinin hastanede işi varmış. Biraz geç gelecek.
[Emre] Anladım.
[Furkan] Biz şimdiden başlayalım istersen.
[Emre] Hiç Zeyno’suz ders çalıştığımızı görmedim ben... Hadi hayırlısı.

(Üç saat boyunca Youtube’da kedi ve çıplak star’ların videolarını izlerler...)

[Sahne 4]
(Zeynep bir anda Furkan’ın odasına girer. Emre, Youtube’u apar topar kapatmaya çalışır.)

[Zeynep] İnanamıyorum ya. Sınava üç hafta kaldı, siz hala Adriana Lima peşindesiniz.
[Emre] Jennifer Lopez’di o bi kere. Söveceksen doğru söv gardaş.
[Furkan] (Zeyneb’e dönerek) Sen ne ara geldin ya?
[Zeynep] Sarp abi açtı kapıyı. 250 metrekarelik bir alanda kapıyı duymaman gayet doğal bence.
[Emre] Ay, ben o senin laf atan dilini yerim. (sırıtır)

[Sahne 5]
(Samsun’un bir başka köşesinde, özel bir hastanede bu arada bir dram yaşanmaktadır. Furkan’ın babası, Rıfat, oğlu Sarp’ın tomografi sonuçlarını alır ve şoka girer.)

[Başhekim] Bakın, Rıfat bey, oğlunuzu kurtarabiliriz. Gerçekten kurtarabiliriz. Evet, zaman kaybettik ama...
[Rıfat] (sinirlerine hakim olamaz bir şekilde) Zaman kaybettik! Kendiniz diyorsunuz işte!
[Başhekim] Efendim, lütfen beni dinleyin. Zaman kaybettik ama kemoterapiye başlarsak iyi sonuçlar alabiliriz. Bana güvenin.
[Rıfat] Tanrı aşkına, bana böyle laflarla gelmeyin.
[Başhekim] (susar)
[Rıfat] (düşündürücü bir sesle) Tamam, işlemleri avukatım halleder. Elinizden gelen her şeyi yapacaksınız!

[Sahne 6]
(Villada gençler ders çalışmaya başlamıştılar ki, başka bir odadan büyük ama çok kısa bir gürültü duyulur...)

[Zeynep] (korkmuş) Ne... Neydi bu?
[Furkan] Olamaz... (Sarp’ın odasına koşar, panik içinde bağırır) Emre! Ambulans!

‘Aldatmaca’ – 1.Bölüm Sonu

baya emek verilmiş başarılı bi projeye benziyo eline sağlık

takas post: 1396770' Alıntı:
baya emek verilmiş başarılı bi projeye benziyo eline sağlık

Teşekkür ederim. Açıkcası emek verildi ama çok da zamanımı almadı diğer programım gibi.

Gerçekten başarılı bir dizi olmuş.

Eline sağlıkakıcıydı.

Okumadım( yalan söylemeyeyim) Göz attım gözüme takılan "ÇIPLAK STAR" bu hangi program? hangi kanalda
Konu düzenin güzel olmuş göz yormuyor
Başaılar.

Eline sağlık güzel bir başlangıç bölümü olmuş. Ben tam aksine düzene laf edecektim
Düzen güzel de puntosu çok ince yazının. Kalın olsa ya da daha büyük olsa daha ilgi çekici olabilir

güzel bir ilk bölüm olmuş :
bu arada samsunda mı oturuyorsun ?

007At post: 1396999' Alıntı:
İlk bölüm için güzel.Tek bölümün adıyla bölümün alakası ne? @Kubi-Lay

Pilot bölüm bir televizyon dizisinin ilk bölümüne verilen ad. Dizinin ilgi çekip çekmeyeceğini ve başarı potansiyelini anlamada bir araç olarak kullanılan pilot bölüm yapımın ilk adımlarından birini oluşturmaktadır.

Pilot bölümler hazırlandıktan sonra televizyon ağlarına sunulmakta ve dizinin ileride çekilecek bölümleri için bir maliyet hesabı çıkarılmaktadır. Dizinin prototipi olarak görülen pilot bölümler diğer bölümlerden belirgin olarak ayrılabilmektedir. Variety tarafından yapılan bir araştırma Amerikan televizyonlarında yayınlanmak üzere hazırlanan pilot bölümlerin ancak dörtte birinin yola devam edebildiğini göstermektedir.

- Pilot bölüm - Vikipedi

Son düzenleme:
Düzen güzel olmuş.

Jennifer Lopez kısmı iyiymiş.

Cok güzel olmus emegine saglik

Bu kisilerin fotolarini eklesen

Furkan ismini kullanmışsın daha ne olsun Kubilay :