KANAL³ | Aldatmaca | Yeni Bölüm (3.)

Kubi-Lay

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
98
Puanı
174

'Aldatmaca’ – 3.Bölüm
Bölümün Adı: 'Geçmişin Tanığı'

[Sahne 1]
(Emre, Rıfat'la Lale'nin öpüşme anında tesadüfen yakınlarında olmuştur ve öpüşmeyi görmüştür. Gözlerine inanamaz. Ne yapacağını şaşıran Emre, ilk gelen dolmuşa biner ve hastaneden uzaklaşır.)

[Emre] (Dolmuşta en arka sıraya oturur ve kafasını cama yaslar.)

[Sahne 2]
(Hastanenin önünde ise Rıfat ve Lale geçmişle hesaplaşmaya devam ederler...)

[Lale] Ben yanlız kalmaktan bıktım Rıfat, gerçekten bıktım. (Sesi titrer)
[Rıfat] Bizim öyle bir şansımız yok Lale, gerçekten yok. İkimizin de çocukları var, hayatları var. Düzenler kuruldu bir kere. Çocukların hayatlarını mahvederiz...
[Lale] Benim hayatımı mahvettiğin gibi mi?
[Rıfat] Hayatının o kadar da kötü olduğunu sanmıyorum.
[Lale] (Rıfat'ın bu bencil sözlerine çok sinirlenir) Tabi, Rıfat bey için hayat süper gidiyor: Bulmuş şirket sahibi bir karıyı, koluna takılıp Atakum'da villasında hayatını yaşıyor. Parası var ya, Sarp'ı da aldı ama doğru düzgün ilgilenmediği için de şimdi o Sarp kanser oldu. Senin babalığın bu işte, Rıfat baba, işte bu.
[Rıfat] Saçmalama, benim Sarp'ın hastal...
[Lale] (Rıfat'ın sözünü keser) Sarp'a ismini kim koydu? Ha? Kim koydu?
[Rıfat] (Bir an bekleyerek) Sen.
[Lale] Olayı çok iyi özetledin. (Rıfat'ın yanından kalkarak taksi durağına doğru yürür.)
[Rıfat] (Ayağa kalkar.)
[Lale] (Arkasına bakmadan taksiye biner ve uzaklaşır)

[Sahne 3]
(Furkan ve Zeynep'in katıldığı ÖSS deneme testi bitmiştir. Mücella hoca kağıtları toplar ve dersi bitirir.)

[Mücella] Tamam, ders bitmiştir, gidebilirsiniz.
[Furkan] (Hemen Zeynep'e döner) Emre'yi arayalım hemen. Kafası çok karışıktır şimdi.
[Zeynep] Biraz daha bekleyelim bence. Bu kadar hızlı toparlamaz.

[Sahne 4]
(Emre o arada yeni bir dolmuş macerası yaşar...)

[Emre] (Kafa sesi: Nasıl olacak bu iş? Zeynep'le Furkan üvey kardeş mi olacaklar? Nasıl yani? Rabia teyze de nikah şahitliği yapar... Bu ne ya... Amerikan dizilerine döndük, iyi mi ... Bilader! Bilader! BİLADER!)
[Dolmuş şoförü] BİLADER!
[Emre] (Uyanır) N'oluyor lan!? Nereye kaçırılıyorum ben?
[Dolmuş şoförü] Cumhuriyet Meydanı'nın altına. Son durak! Çıksan artık?
[Emre] Yemin ederim, bir gün param olsun, Samsun'daki tüm dolmuşları alıp hepsini Amerika'ya bağışlayacağım. Biraz da onlar çeksin. (Yerinden kalkar ve kapıya doğru gider. O sırada tabi kafasını bir kaç kez tavana vurur.)
[Dolmuş şoförü] Bir şey unutmadın mı?
[Emre] (Cebinde bulduğu 5 Lira'yı uzatır şoföre) Üstü kalsın, bozuk para taşıyacak durumda değilim. (Eve doğru yol alır)

[Sahne 5]
(Furkan eve gelir ve elindeki anahtarla kapıyı açar. Çok heyecanlıdır çünkü bahçede annesinin arabasını görmüştür.)

[Furkan] (Sesli) Anne?
[Rabia] (Üst kattan gelir) Sende mi unuttun yoksa bugün geleceğimi? (Oğluna sarılır)
[Furkan] Yok, ne unutması... Okula gittiğim için karşılayamadım seni.
[Rabia] Hazırlanıyorsun yani sınavına? (Gülümseyerek) Gerçi hazırlanmana gerek de yoktu aslında.
[Furkan] Neden?
[Rabia] Çünkü fazla puana ihtiyacın yok, ben hallederdim üniversiteni.
[Furkan] Anne, daha kaç kere demem lazım? Ben herkes gibi sınava girerek, hakettiğim üniversiteye gideceğim. O kadar... (Çantasını eline alır)
[Rabia] Neden hemen sinirlendin ki. Sen yorulma diye diyorum. Elinde imkanlar var, kullansana imkanları.
[Furkan] (Annesinin sözlerinden çok sıkılmıştır. Aynı zamanda çok şaşırmıştır çünkü Sarp hastanedeyken nasıl bu kadar rahat olabiliyor annesi, bilemiyor.) Sarp'ı gördün mü?
[Rabia] Nasıl göreyim, evde değil ki.
[Furkan] Ha, evet. (Annesinin haberi olmadığını anlamıştır. Gıkını çıkarmadan odasına gider, kapıyı kapatır.)

[Sahne 6]
(Akşam olmuştur. Rıfat, eve gelir, kapıyı çalar. Kapıya Rabia bakar.)

[Rabia] (Rıfat'ı görünce ona hemen sarılır) Çok özledim seni hayatım. Neden evde değildin bugün?
[Rıfat] Daha içeriye girmeden sorguya çekiyorsun beni, bravo.
[Rabia] (Yüzüne bakar) Bir şeyin mi var Rıfat?
[Rıfat] (Şüpheli davranmamak için elinden geleni yapar.) Hayır, yok... Ne olacak ki.
[Rabia] İyi o zaman! Sana süper bir yemek hazırladım, hadi gel. (Kolundan çeker)
[Rıfat] Tamam ya, bir saniye, önce bir üstümü değiştireyim... (Odasına gider)
[Rabia] (Yemek masasına oturur) (Kafa sesi: Yok yok, bunun kesin bir şeyi var... Kokusu çıkar yakında. Kesin yine parası bitmiştir.)

[Sahne 7]
(Emre, annesi ve babası ile yemek masasındadır, akşam yemeğini yemektedirler.)

[Abdullah] Sınav hazırlıkları nasıl? İyi gidiyor mu? Yeni soru kitapçığı falan istiyorsan söyle, gidip alırım.
[Emre] İyi gidiyor baba. Çok kolay bir sınav zaten. Bugün bir kitapçık daha bitirdim.
[Necmiye] Şükürler olsun.
[Abdullah] Çok güzel. Sana çok güveniyorum oğlum. Tek oğlum sensin. Üniversiteyi kazanıp, adam olacaksın! Bizim yapamadığımızı başaracaksın!
[Emre] İnşallah baba. (Kafa sesi: Soru kitapçığını bitirmeyi bırak, ben daha soruları anlamıyorum, sen ne diyorsun baba.)

[Sahne 8]
(Rıfat, Rabia'nın hazırladığıyemek masasına oturmuştur. Romantik bir ortamda yemek yerler: mumlar, güller...)

[Rabia] Böyle birlikte yemek yiyeli kaç zaman oldu biliyor musun...?
[Rıfat] Çok oldu...
[Rabia] Çok oldu, evet. Evliliğimize biraz renk katalım be Rıfat. Dünyayı gezelim, İstanbul'da ev alalım, hayatımızı yaşayalım! Çocuklar büyüdü ne de olsa.
[Rıfat] (Çok kaygılanır çünkü bu planların imkansız olduğunu bilir, Sarp'ın hastalığından dolayı) Çok rüyan var senin Rabia ya. (Gülmeye çalışır, pek başarılı olmaz)
[Rabia] Hepsini gerçekleştireceğiz Rıfat, bu yaz!
[Furkan] (O sırada telefonunun şarj kablosunu almak için Furkan yemek masasının olduğu oturma odasına gider.) Romantik bir yemek, ha? Bensiz romantik bir yemek...
[Rabia] Anne babayı yanlız bırak bi cocuğum. (Gülüşürler)
[Furkan] Baba, Sarp'ın odasındaki camı kapatayım mı?
[Rıfat] (Furkan'a çok sert bir bakışla cevap verir!)
[Rabia] Doğru ya, Sarp nerede?
[Rıfat] Şey... (Ne diyeceğini bilemez) Bugün arkadaşında kalacakmış.
[Rabia] Hiç olur mu öyle şey, annesi bugün geziden dönmüş, o arkadaşında kalıyor. Yakıştıramadım oğluma.
[Furkan] (Babasının bu tavrına sinirlenir ve hızlı bir şekilde odasına gider)
[Rabia] Ne oldu buna?
[Rıfat] Hiç sorma, gençlik kafası işte. Bi böyle, bi böyle. (Yemeğini yemeye devam eder)

[Sahne 9]
(Emre, yemekten sonra odasına çekilir ve müzik dinler. O sırada ev telefonu çalar. Telefona babası bakar.)

[Abdullah] (Telefon konuşması) Alo?
[Mücella] Alo? Efendim, Emre'nin öğretmeni ben. Kimle görüşüyorum?
[Abdullah] Emre'nin babası oluyorum ben efendim, buyrun, konu neydi?
[Mücella] Size önemli bir hususu anlatmak istiyorum.
[Abdullah] Evet, buyrun.
[Mücella] (Hızlı bir şekilde bugünkü olayı anlatmaya başlar) Bugün okulda bir deneme sınavı yapıldı. Bu deneme sınavına oğlunuz Emre de katıldı... Ancak...

'Aldatmaca' – 3.Bölüm Sonu

Yazılış şeklin çok sade ve güzel olmuş.Beğendim

@Kubi-Lay konuya üye etiketlersen dizi için iyi olur

S.G.A.T. post: 1418142' Alıntı:
Ama böyle de emeğinin karşılığını alamıyorsun Kubilay

Evet bu seferliğine etiketledim yine. İnşallah bir dahaki bölümde gerek kalmaz buna.

Ben iki gün önce falan okudum. Heyecanlanıyor git gide keyifle okuyorum
Bu bölümde bitirdiğin yeri heyecanlı bulmadım sadece pek onun dışında gayet güzel. Ellerine sağlık